پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی ماجرای انفجار معدن گنجه رودبار چه بود؟ مرگ سه کارگر جوان حین لایروبی در خیابان پنجتن مشهد + تصاویر(دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس مشهد فردا (سه شنبه ۶آذر ۱۴۰۳)تعطیل است؟ مهمترین ویژگی‌های نسل آلفا(متولدین سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۴) را بشناسید خارج کردن توده ۱۵ کیلویی از شکم دختر ۱۳ ساله اهوازی تشخیص ۲۸ نوع سرطان با رادیوداروی جدید در مشهد اعلام وضعیت هشدار آلودگی هوا برای دانش‌آموزان حساس و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) کشف ۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد (۵ آذر ۱۴۰۳) رشد جمعیت ایران سال ۱۴۲۰ صفر می‌شود زن ضایعات‌فروش؛ عضو اصلی باند سرقت نیم میلیاردی در مشهد + عکس کمبود نیروی متخصص در زمینه بیهوشی و اطفال بیش از ۵۲۳ هزار خانوار تحت پوشش برنامه‌های داوطلبان سلامت قرار دارند روند افزایشی آمار مشمولین بیمه بیکاری در خراسان رضوی رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز توقیف دو خودرو شوتی و کشف بیش از ۵ میلیارد ریال کالای قاچاق در زنجان قرعه‌کشی عمره دانشجویی ۱۰ آذر ۱۴۰۳ انجام خواهد شد + فیلم حریم خانه، حرم خانواده رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی در جلسه رسیدگی شعب خانواده مشهد شرکت کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) مداخله زودهنگام نقش مؤثری در درمان لکنت زبان دارد  کاهش بارش و افزایش دما طی آذرماه تا نیمه بهمن‌ماه ۱۴۰۳ تداخلات مصرف برخی دارو‌های گیاهی و شیمیایی نقص ایمنی، یک معدن در استان گلستان را تعطیل کرد قطعی برق جاده‌ها برای کاهش مصرف | آیا نبود استاندارد‌ها جان انسان‌ها را به خطر نمی‌اندازد؟ دستگیری عامل شهادت سرگرد یاسر عبدلی در سیستان و بلوچستان خواستگاری عجیب مجرم از قربانی‌اش در دادگاه
سرخط خبرها

۳۲۰ بیمار فنیل کتونوری زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند

  • کد خبر: ۲۳۶۶۷۸
  • ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۰
۳۲۰ بیمار فنیل کتونوری زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری فنیل کتونوری یک بیماری ژنتیکی نادر است که باعث ایجاد اسید آمینه‌ای به نام فنیل آلانین در بدن می‌شود که در مجموع ۳۲۰ بیمار زیر پوشش خدمات درمانی و مراقبتی این دانشگاه قرار دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید اقبالی با اشاره به اینکه کودکان مبتلا به فنیل کتونوری معمولا علامت خاصی ندارد، اما در ۴ یا ۵ ماهگی کودک خوب شیر نمی‌خورند و تهوع و بی قراری دارد که می‌تواند از نشانه‌های ابتلا باشد، گفت: این بیماری از سال ۱۳۹۱ مورد غربالگری قرار می‌گیرد و موارد شناسایی شده در کلینیک PKU بیمارستان اکبر تحت درمان توسط تیم پزشکی قرار می‌گیرند. 

وی با بیان اینکه این بیماری اگر به موقع شناسایی نشود می‌تواند عقب ماندگی‌های ذهنی شدیدی برای فرد ایجاد کند. تصریح کرد: فنیل آلانین پس از ورود به بدن توسط آنزیمی به نام فنیل آلانین هیدروکسیلاز شکسته و به تیروزین تبدیل می‌شود. اگر آنزیم فنیل آلانین هیدروکسیلاز که فقط در کبد ساخته می‌شود به دلیل اختلالات ژنی وجود نداشته باشد فنیل آلانین وارد شده به بدن، در بافت‌های مختلف از جمله مغز تجمع یافته و سبب آسیب‌های متعددی به بافت مغز می‌شود. این بیماری به صورت اتوزوم مغلوب (aa) به ارث می‌رسد و این بدان معناست که وقتی کودکی دچار این عارضه می‌شود قطعا هم پدر و هم مادر دچار این بیماری هستند که معمولاً در ازدواج‌های خویشاوندی این احتمال بالاتر است و در تولد هر فرزندانشان ۲۵درصد احتمال ابتلا به فنیل کتونوریا وجود دارد.

وی با بیان اینکه کودک مبتلا به بیماری فنیل کتونوری در ابتدای تولد بدون علامت است، اظهار کرد:، اما به تدریج دچار تأخیر در تکامل، استفراغ، کاهش رشد، روشن شدن رنگ مو‌های سر و چشم و تشنج می‌شوند، سپس با افزایش سن، کوچکی دورسر، بیقراری، کاهش توجه، حرکات تکراری دست‌ها و اندام‌ها و عقب‌ماندگی ذهنی بروز می‌کند. 

دکتر اقبالی با بیان اینکه همچنین ادرار و تنفس این کودکان به دلیل وجود فراورده‌های فنیل آلانین، بوی کپک می‌دهد و ممکن است راش‌های پوستی (کهیر) در بدن کودکان مبتلا مشاهده شود که با رشد کودک از بین می‌رود، عنوان کرد: غربالگری PKU، همزمان با غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید نوزادان در کلیه نوزادان ۳ تا ۵ روزه با گرفتن نمونه خون از پاشنه پا انجام می‌شود و در صورت مشکوک بودن، نوزادان فراخوان شده و پس از انجام آزمایش تائید و تشخیص بیماری، به منظور پیشگیری از ایجاد عوارض تحت رژیم غذایی و درمان قرار می‌گیرند.

 وی اظهار کرد: در مورد مادران بارداری که در دچار افزایش فینل آلانین خون می‌شوند، احتمال زیادی وجود دارد که فرزند آنها با عقب ماندگی ذهنی، کوچکی سر، مشکلات قلبی و رشدی به دنیا آید، زیرا در دوران جنینی در معرض فنیل آلانین زیادی قرار گرفته است.

دکتر اقبالی با اشاره به اینکه علاوه بر شناسایی و درمان بیماران، غربالگری نیز در دوران جنینی انجام می‌شود گفت: در هفته ۱۰ تا ۱۲ بارداری مادر به ازمایشگاه‌های ژنتیک مورد تایید وزارت بهداشت ارجاع داده می‌شود تا بیماری مورد بررسی قرار گیرد و در صورت تایید بیماری، جنین با مجوز قانونی و رضایت خانواده سقط می‌شود. 

وی با بیان اینکه بعد از شناسایی و درمان به موقع بیماران فنیل کتونوری، خوشبختانه عوارض بیماری کمتر در کودکان مشاهده می‌شود، عنوان کرد: ۲۲۰ بیمار در مناطق تحت پوشش دانشگاه به این بیماری مبتلا هستند و به بیماران دانشگاه‌های سبزوار، نیشابور، تربت جام و تربت حیدریه نیز خدمت رسانی می‌شود که در مجموع ۳۲۰ بیمار در کلینیک بیمارستان اکبر تحت درمان هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->