راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

۳۲۰ بیمار فنیل کتونوری زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند

  • کد خبر: ۲۳۶۶۷۸
  • ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۰
۳۲۰ بیمار فنیل کتونوری زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: بیماری فنیل کتونوری یک بیماری ژنتیکی نادر است که باعث ایجاد اسید آمینه‌ای به نام فنیل آلانین در بدن می‌شود که در مجموع ۳۲۰ بیمار زیر پوشش خدمات درمانی و مراقبتی این دانشگاه قرار دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید اقبالی با اشاره به اینکه کودکان مبتلا به فنیل کتونوری معمولا علامت خاصی ندارد، اما در ۴ یا ۵ ماهگی کودک خوب شیر نمی‌خورند و تهوع و بی قراری دارد که می‌تواند از نشانه‌های ابتلا باشد، گفت: این بیماری از سال ۱۳۹۱ مورد غربالگری قرار می‌گیرد و موارد شناسایی شده در کلینیک PKU بیمارستان اکبر تحت درمان توسط تیم پزشکی قرار می‌گیرند. 

وی با بیان اینکه این بیماری اگر به موقع شناسایی نشود می‌تواند عقب ماندگی‌های ذهنی شدیدی برای فرد ایجاد کند. تصریح کرد: فنیل آلانین پس از ورود به بدن توسط آنزیمی به نام فنیل آلانین هیدروکسیلاز شکسته و به تیروزین تبدیل می‌شود. اگر آنزیم فنیل آلانین هیدروکسیلاز که فقط در کبد ساخته می‌شود به دلیل اختلالات ژنی وجود نداشته باشد فنیل آلانین وارد شده به بدن، در بافت‌های مختلف از جمله مغز تجمع یافته و سبب آسیب‌های متعددی به بافت مغز می‌شود. این بیماری به صورت اتوزوم مغلوب (aa) به ارث می‌رسد و این بدان معناست که وقتی کودکی دچار این عارضه می‌شود قطعا هم پدر و هم مادر دچار این بیماری هستند که معمولاً در ازدواج‌های خویشاوندی این احتمال بالاتر است و در تولد هر فرزندانشان ۲۵درصد احتمال ابتلا به فنیل کتونوریا وجود دارد.

وی با بیان اینکه کودک مبتلا به بیماری فنیل کتونوری در ابتدای تولد بدون علامت است، اظهار کرد:، اما به تدریج دچار تأخیر در تکامل، استفراغ، کاهش رشد، روشن شدن رنگ مو‌های سر و چشم و تشنج می‌شوند، سپس با افزایش سن، کوچکی دورسر، بیقراری، کاهش توجه، حرکات تکراری دست‌ها و اندام‌ها و عقب‌ماندگی ذهنی بروز می‌کند. 

دکتر اقبالی با بیان اینکه همچنین ادرار و تنفس این کودکان به دلیل وجود فراورده‌های فنیل آلانین، بوی کپک می‌دهد و ممکن است راش‌های پوستی (کهیر) در بدن کودکان مبتلا مشاهده شود که با رشد کودک از بین می‌رود، عنوان کرد: غربالگری PKU، همزمان با غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید نوزادان در کلیه نوزادان ۳ تا ۵ روزه با گرفتن نمونه خون از پاشنه پا انجام می‌شود و در صورت مشکوک بودن، نوزادان فراخوان شده و پس از انجام آزمایش تائید و تشخیص بیماری، به منظور پیشگیری از ایجاد عوارض تحت رژیم غذایی و درمان قرار می‌گیرند.

 وی اظهار کرد: در مورد مادران بارداری که در دچار افزایش فینل آلانین خون می‌شوند، احتمال زیادی وجود دارد که فرزند آنها با عقب ماندگی ذهنی، کوچکی سر، مشکلات قلبی و رشدی به دنیا آید، زیرا در دوران جنینی در معرض فنیل آلانین زیادی قرار گرفته است.

دکتر اقبالی با اشاره به اینکه علاوه بر شناسایی و درمان بیماران، غربالگری نیز در دوران جنینی انجام می‌شود گفت: در هفته ۱۰ تا ۱۲ بارداری مادر به ازمایشگاه‌های ژنتیک مورد تایید وزارت بهداشت ارجاع داده می‌شود تا بیماری مورد بررسی قرار گیرد و در صورت تایید بیماری، جنین با مجوز قانونی و رضایت خانواده سقط می‌شود. 

وی با بیان اینکه بعد از شناسایی و درمان به موقع بیماران فنیل کتونوری، خوشبختانه عوارض بیماری کمتر در کودکان مشاهده می‌شود، عنوان کرد: ۲۲۰ بیمار در مناطق تحت پوشش دانشگاه به این بیماری مبتلا هستند و به بیماران دانشگاه‌های سبزوار، نیشابور، تربت جام و تربت حیدریه نیز خدمت رسانی می‌شود که در مجموع ۳۲۰ بیمار در کلینیک بیمارستان اکبر تحت درمان هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->