توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

افزایش ۴۰ درصدی صادرات به افغانستان در ۲ ماه نخست سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۲۳۷۴۰۲
  • ۱۴ تير ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۰
افزایش ۴۰ درصدی صادرات به افغانستان در ۲ ماه نخست سال ۱۴۰۳
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در دوماه نخست امسال صادارات از مرز‌های خراسان رضوی به افغانستان با ۴۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال به بیش از ۱۴۰ میلیون دلار رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: تجارت با افغانستان در سال ۱۴۰۲ با عبور از مرز ۶۲۱ میلیون دلار، نسبت به دوسال قبل، ۲۴ درصد به لحاظ ارزشی و ۳۳ درصد به لحاظ وزنی رشد داشته است.

عصر امروز (پنجشنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳) در حاشیه نمایشگاه تخصصی صنعت و ماشین‌آلات صنعتی، معدن و متالوروژی، همایش همکاری‌های صنعتی و معدنی ایران و افغانستان با حضور امیررضا رجبی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، مدیران واحد‌های تولیدی، بازرگانان ایرانی، تجار افغانستانی در حوزه‌های تخصصی صنعت و معدن، رایزن تجاری افغانستان در ایران و کارشناسان و مدعوین ویژه برگزار شد.

۶۲۱ میلیون دلار، صادرات استان به افغانستان

امیررضا رجبی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم با اشاره به ارتباط مستقیم ۳۰۰ واحد تولیدی در شهرک‌های صنعتی استان با تجار افغانستانی اظهار کرد: تجارت با افغانستان در سال ۱۴۰۲ نسبت به دوسال قبل، ۲۴ درصد به لحاظ ارزشی و ۳۳ درصد به لحاظ وزنی رشد داشته است. در سال گذشته ۶۲۱ میلیون دلار صادرات به افغانستان داشته‌ایم و فقط در دوماه نخست امسال نیز با ۴۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال، سطح صادرات ما بیش از ۱۴۰ میلیون دلار بوده است. سطح صادرات ما به تاجیکستان در سال ۱۴۰۰ حدود سه میلیون دلار بود، اما اکنون به ۱۷۲ میلیون دلار رسیده است. اینها مصادیق پیشرفت است. باید این موارد را در نظر گرفت.

وی افزود: در سه سال گذشته ۱۲ کشور به فهرست مقاصد صادرات استان افزوده شده است. در سال ۱۴۰۱ همه نیاز ارزی کشور از محل صادرات غیرنفتی تأمین شد و بیش از ۵۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در استان خراسان رضوی حاصل شده است. راهبرد ما این است که کاهش ارتباط تجاری با افغانستان، ظلم متقابل به هر دو ملت است، زیرا اشتراکات فرهنگی فراوانی در این روابط وجود دارد و به‌جرئت می‌توان گفت که امکان‌پذیر نیست دو کشور باهم ارتباط و مراوده نداشته باشند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تاکنون چندین جلسه و نشست در کابل برگزار کرده‌ایم و امضای تفاهمنامه مشترک همکاری با ولایت هرات یکی از دستاورد‌های بزرگ آن است. باور ما این است که با پیگیری همین توافقات و استمرار جلسات پرتکرار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بتوان بهتر از گذشته به چالش‌های این حوزه رسیدگی کرد.

هر کیلو صادرات فقط ۲۷ سنت!

حسین محمدیان، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در این مراسم اظهار کرد: امروزه صنایع ما گرفتار مشکلاتی همچون انرژی و صادرات هستند. گاهی اوقات در گزارش عملکرد بعضی مسئولان به‌طور اکید به سرمایه گذاری‌های خارجی اشاره می‌شود درحالی که وقتی دقیق می‌شویم، می‌بینیم همه اینها هنوز فقط در حد تفاهمات است. باور ما این است که هم برای صادرات و هم واردات، ارز باید تک‌نرخی شود. ارز دونرخی رانت و فساد ایجاد می‌کند.

وی افزود: گردش مالی بالا در حوزه معدن می‌تواند اشتغال پایدار ایجاد کند. طبق آمار سازمان جهانی، هر فرد در طول عمر یک زندگی استاندارد به هزار و ۴۰۰ تن مواد معدنی نیاز دارد و ایران اسلامی در رده پنجمین کشور غنی دنیا از نظر معادن قرار دارد. اینجا فرصت‌های بزرگی برای توسعه اقتصاد نهفته است. به همین دلیل، امیدوارم از روز شنبه هر دولتی که سکان اقتصاد کشور را برعهده می‌گیرد، در ارائه آمار و هدف گزاری‌های حوزه تولید با مردم و فعالان اقتصادی صادق باشد.

رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بنا بر گزارش‌های رسمی، صادرات غیرنفتی ایران در سال گذشته به حدود ۶۵۰ میلیارد دلار می‌رسد که فقط دو میلیارد دلار آن از محصولات معدنی است. علاوه بر این، هر کیلوگرم صادرات کشور حدود ۲۷ سنت ارزش دارد و نشان می‌دهد عمده بخش صادرات ما مشتمل بر خام‌فروشی است. نتایج مطالعات میدانی هم نشان می‌دهد که ما فقط از یک درصد ذخایر معدنی خود استفاده می‌کنیم که ثابت می‌کند فضای توسعه در این عرصه چشم‌انداز بسیار وسیعی دارد.

افغانستان، بر مدار توسعه

مسعود سیادت رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان در ادامه این همایش گفت: امروزه افغانستان در حال پوست‌اندازی است و با برنامه حکومت سرپرست، راهبرد‌های مؤثری در حوزه اقتصاد دنبال کرده که همگی متمرکز بر همان برنامه تولید داخلی است. بسیاری از سرمایه‌گزارانی که تا پیش از این به دنبال راهی برای خروج از افغانستان بودند، امروزه در ردیف بزرگترین توسعه‌دهندگان کسب‌وکار در این کشور هستند.

البته پس از حاکمیت طالبان شاهد سقوط سنگین بازار سهام و شاخص‌های اقتصادی افغانستان بودیم که طبیعی بود، اما تا به امروز همه کارشناسان اذعان می‌کنند که رویه توسعه بسیار درست و سنجیده‌ای در این کشور در دستورکار است.

وی بیان کرد: افغانستان با ۴۰ میلیون جمعیت، نیاز‌های متنوع و البته اراده حاکمیت آن برای توسعه، بهترین فرصت سرمایه‌گذاری و معاملات تجاری برای کشور ماست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->