نجات مرد جوان از چنگال آدم‌ربا‌ها پس از ۴۴ روز در فارس (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویدئو| عملیات مهار زمینی و هوایی‌ آتش در بندر شهید رجایی ادامه دارد دستگیری متهمان قتل نوجوان مشهدی در کمتر از ۴۸ ساعت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین آمار از طوفان تهران: یک کشته و ٢۴ مصدوم (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جست‌وجوی مصدومان حادثه بندر رجایی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی روایت هولناک یک گروگانگیری در سیستان و بلوچستان | ۶ روز زندانی شدن در اسارتگاه ۲ برادر مخوف علت قطعی‌های بدون برنامه برق در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری دو فرد مظنون به قتل شهید محیط‌بان کاظم مصدق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مصدوم‌شدن ۶ نفر در تهران بر اثر طوفان (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به ۴۰ نفر باد شدید و گردوخاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) احیای هنر‌های فراموش‌شده استان با اجرای طرح «کارگاه‌گردی» | بازدید ۱۱۵ هزار نفر از کارگاه‌های هنری در خراسان رضوی قتل نگهبان ساختمان به خاطر تعرض به پسر جوان مهار آتش سوزی در بندرشهید رجایی تا امشب (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی بیمه دبه می‌کند! باید‌ها و نباید‌های هفته منتهی به کنکور | چه‌کار کنیم که زحماتمان به باد نرود؟ ماجرای ورود نخستین پنکه برقی به ایران | دیدار شبانه ناصرالدین‌شاه و زیمنس مالزی یا تایلند؛ برای یک سفر فراموش نشدنی کدام را انتخاب کنیم؟ ویدئو | انتشار اولین تصاویر دوربین مداربسته از لحظه آغاز آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) صبح ورزش کنید، قلب بیشتر عمر می‌کند! افزایش درصد موفقیت احیای قلبی - ریوی بیماران اورژانسی در حرم امام‌رضا(ع) (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیش از ۱۴ تن موادغذایی غیربهداشتی در نیشابور نابود شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرحله دوم توزیع گوشت گرم به نیازمندان آغاز شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش ۴۰ درصدی تولید شیرخشک در مشهد انتقاد یکی از نمایندگان مجلس به تنبیه بدنی دانش‌آموزان | معلمی که تنبیه بدنی می‌کند، مشکل روحی دارد
سرخط خبرها

سالانه ۱.۵ میلیون تن ظروف یکبارمصرف در کشور استفاده می‌شود

  • کد خبر: ۲۳۸۷۲۳
  • ۲۱ تير ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۵
سالانه ۱.۵ میلیون تن ظروف یکبارمصرف در کشور استفاده می‌شود
سالانه ۱.۵ میلیون تُن از محصولات پلاستیکی روزمره یک بار مصرف در کشورمان شامل بشقاب، چنگال، قاشق، لیوان و سایر ظروف یک بار مصرف استفاده می‌شود!

به گزارش شهرآرانیوز، بیست و یکم تیرماه از سوی دوستداران محیط زیست در ایران روز بدون پلاستیک و در واقع روز "بدون کیسه‌های پلاستیکی" نامیده شده است.

دلیل این نامگذاری نیز مصرف بسیار زیاد کیسه‌های پلاستیکی، رهاسازی در محیط پس از مدت زمان کم استفاده از آنها، ماهیت تجزیه ناپذیری این مواد نفتی و آسیب‌های فراوانش بر محیط زیست خشکی و دریا و زیست بوم‌ها است.

این رویداد محیط زیستی مردم را تشویق می‎کند با مصرف کمتر کیسه‌‎های پلاستیکی، خطرات ناشی از آلودگی پلاستیکی را کاهش دهند. لازم به یادآوری است که منظور از این روز، عدم استفاده از کیسه‌های پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف با پایه پلاستیک است، نه هر آنچه که پلاستیک نام دارد.

البته روز سوم ژوئیه برابر با ۱۲ تیرماه، بعنوان روز بین‌المللی بدون کیسه‌های پلاستیکی (International plastic bag free daye) با هدف افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات کیسه‌های پلاستیکی برای محیط زیست و ارائه راه‌حل‌های جایگزین برای استفاده کمتر از کیسه‌های یکبار مصرف، نامگذاری شده است.

در حال حاضر و بر اساس براورد‌های انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، حدود ۳.۵ میلیون تن مواد پلیمری و پلاستیکی در بورس کالا معامله می‌شود. سالانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن پلاستیک وارد کشور می‌شود و همچنین سالانه حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن پلاستیک نیز در کشورمان بازیافت می‌شود.

به این ترتیب سالانه حدود ۴ میلیون و ۳۰۰ تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات پلاستیکی و پلیمری در کشور تولید می‌شود. بخشی از محصولات پلاستیکی تولیدی در کشور محصولاتی هستند که به صورت روزمره به مصرف مردم می‌رسند و یک بار مصرف هستند که از جمله آنها می‌توان به ظروف یک بار مصرف، کیسه‌های پلاستیکی و پلاستیک‌های مورد استفاده در بسته‌بندی محصولات غذایی اشاره کرد.

در مجموع، برآورد می‌شود سالانه ۱.۵ میلیون تُن از محصولات پلاستیکی روزمره یک بار مصرف در کشورمان شامل بشقاب، چنگال، قاشق، لیوان و سایر ظروف یک بار مصرف استفاده شود.

مصرف پلاستیک در ایران ۳۵ کیلوگرم به ازای هر نفر در سال است و متوسط نرخ جهانی مصرف پلاستیک نیز در همین حدود است، اما در برخی کشور‌های توسعه یافته از جمله آمریکا و ژاپن مصرف سالیانه پلاستیک از صد کیلوگرم به ازای هر نفر نیز بالاتر است.

سالانه حدود ۱.۵ میلیون تُن پلاستیک در مصارف روزمره مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد و حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن از این مواد پلاستیکی بازیافت می‌شود، مابقی این پلاستیک‌ها یا سوزانده شده و یا در طبیعت رها می‌شود.

در زمینه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، اغلب کشور‌ها به جنبش جهانی کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی پیوسته‌اند و دارای برنامه‌های ملی و یا منطقه‌ای هستند. برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) گزارشی منتشر کرده است که بر اساس آن از میان ۱۹۲ کشور، ۱۲۷ کشور قوانین و مقرراتی را برای منع و یا کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تصویب کرده‌اند که در قالب ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی، ممنوعیت تولید و واردات، مالیات بر تولیدگنندگان، مالیات بر مصرف کنندگان و ایجاد شرایط لازم برای بازیافت کیسه‌های پلاستیکی اجرا می‌شود.

دریافت کمترین تعداد کیسه‌های نایلونی هنگام خرید، به همراه داشتن کیسه‌های ضخیم‌تر و یا پارچه‌ای در زمان خرید، استفاده از سبد‌های خرید به جای کیسه پلاستیکی، استفاده کمتر از ظروف یکبار مصرف، خرید محصولاتی که در بسته‌بندی آنها به جای پلاستیک از شیشه یا کاغذ استفاده شده و آنچه بسیار مهم است افزایش سطح آگاهی و دانش مردم درباره موضوع از جمله راهکار‌های مشارکت اجتماعی در جهت کاهش مصرف کیسه‌ها و محصولات پلاستیکی یک بار مصرف است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->