هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

گام‌های مهم دولت سیزدهم برای کاهش آلایندگی در شهرها

  • کد خبر: ۲۲۹۹۶۲
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۳
گام‌های مهم دولت سیزدهم برای کاهش آلایندگی در شهرها
دولت بعد از چند سال، برخی احکام روی زمین مانده قانون هوای پاک که ۷ سال پیش برای کنترل منابع آلاینده شهرها به تصویب رسیده بود را به جریان انداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، در سال‌های گذشته بسیاری از عوامل ازجمله کم‌توجهی مسئولان به حل مشکلات محیط زیستی، چالش‌های محیط‌زیستی و تدوین طرح‌های شکست خورده، کشور را دچار مشکلات متعدد محیط‌زیستی کرد. دولت سیزدهم، اما با اجرای برخی برنامه‌های عملیاتی و اجرایی برای برون‌رفت از این معضلات تلاش‌هایی را آغاز کرد که یکی از مهمترین آن‌ها تلاش برای به ثمر نشاندن قانون هوای پاک است. قانونی که ۷ سال پیش با هدف کاهش آلودگی هوای شهر‌ها به تصویب رسید تا منابع آلاینده شهر‌ها را کنترل کند. در دولت سیزدهم گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شد و برخی تکالیف واحکامی که در قانون هوای پاک، معطل مانده بود به اجرا درآمد.

اسقاط ۷۰ هزار خودروی فرسوده

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست در این باره گفت: «یکی از وعده‌های دولت سیزدهم بهبود کیفیت هوا و تعداد روز‌های سالم بود. در حوزه اجرای قانون هوای پاک با هدف کاهش آلودگی هوای شهر‌های درگیر به آلودگی هوا، در دولت سیزدهم اقدامات خوبی انجام شد.»

داریوش گل علیزاده اضافه کرد: «یکی از مهمترین موضوعات بحث الزام خودروسازان داخلی به ارائه گواهی اسقاط در راستای از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده است که در ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو به تصویب مجلس رسید و آیین نامه اجرایی آن هم در دولت تصویب شد. به رغم اهمیت و اثربخشی حمل و نقل عمومی در بهبود کیفیت هوا، اما سالهاست که در حوزه از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده به ویژه توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کار چندانی انجام نشده که اجرای ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو کار خوبی است که کم و زیاد در حال انجام است، اما باید تلاش کنیم تا نوسازی با سرعت بیشتری صورت گیرد.»

او ادامه داد: برنامه ریزی‌ها در راستای اجرای ماده ۱۰ آغاز شده و جلسات متعددی در حال برگزاری است. این ماده کم و بیش در حال اجراست به طوری که سال گذشته حدود ۷۰ هزار خودروی فرسوده از رده خارج شد این در حالی است که سال قبل آن (۱۴۰۱) حدود ۲۰ هزار و ۸۰۰ خودروی فرسوده از رده خارج شده بود، این نشان می‌دهد که اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است.

تولید انرژی‌های نو

گل علیزاده کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی از طریق توسعه انرژی‌های تجدید پذیر برای تولید انرژی نیروگاه‌ها را برنامه دیگری عنوان کرد که دولت سیزدهم بر اجرای آن تاکید دارد: «در این زمینه برنامه‌های خوبی از طریق وزارت نیرو ارائه شده که بخشی از آنها اجرا شده و برخی نیز در دست اجراست. بر اساس این برنامه‌ها تا پایان سال ۱۴۰۴ قرار است ۱۰ هزار مگاوات انرژی‌های تجدید پذیر به ظرفیت انرژی‌های کشور اضافه شود. با توجه به اینکه سیاست توسعه حمل و نقل عمومی بر استفاده از خودرو‌های هیبریدی و برقی است قطعا باید نیاز برقی خود را از نیروگاه‌های تجدید پذیر تامین کنیم.»

برخی از گام‌های مهم دولت برای هوای پاک به شرح زیر است:

  • الزام خودروسازان به ارائه گواهی اسقاط برای از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده
  • کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی
  • ارتقای استاندارد‌های سوخت و خودرو‌ها
  • اجرای طرح کیفی سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • درج ردیف اعتباری برای اجرای قانون هوای پاک در بودجه
  • تدوین برنامه مدیریت تغییر اقلیمی کشور برای نخستین بار
  • عیین حدود مجاز بو
  • تعیین تراز صدا برای خودرو و موتورسیکلت

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->