بهرام رادان رسماً از داوری خارج شد جزئیات تصادف آرمان امیدی، خواننده مسجدسلیمانی برنامه عصر جدید اکران ۳ فیلم کوتاه مشهدی راه‌یافته به فجر در سینما مهر کوهسنگی شهاب آسمان بازیگری | درباره شهاب حسینی، بازیگر نام‌آشنای سینمای ایران جست‌و‌جو در دنیای امپرسیونیسم | گزارشی از نمایشگاه گروهی نقاشی در نگارخانه آسمان مشهد نگاهی به مسیر هنری میترا حجار، به بهانه سالروز تولدش آموزش داستان نویسی | این شانزده نفر که به من زل زده اند (بخش دوم) پسرى که پاره تن رسول خدا بود | روایت «الفتوح» از تولد امام حسین(ع) که پروردگار هم‌زمان آن را تهنیت و تسلیت گفت جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما آفریقا مشهد + تاریخ و ساعت نشست خبری بیست‌ودومین جشنواره فجر مشهد برگزار شد | اکران ۳۲ فیلم سینمایی و انیمیشن در سینما‌های آفریقا، هویزه و سیمرغ + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ آغازبه‌کار نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب هنرمندان تایباد و هرات افغانستان انتقاد انیمیشن‌سازها در جشنواره فجر: نه داوری درست داریم نه نگاه درست گفتگو با مهتاب ناظری، برنده جایزه برترین بازیگر بخش دیگرگونه‌های اجرایی تئاتر فجر برای نمایش تلقین درخشش هنرمندان مشهدی در جشنواره تئاتر فجر | تندیس برترین اثر بخش دگرگونه‌های اجرایی به نمایش «تلقین» رسید اعلام اسامی برگزیدگان چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹ فیلم فجر به سانس فوق‌العاده رسید (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) مطالبات کتابفروشی‌ها تسویه شد جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما سیمرغ مشهد + تاریخ و ساعت جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما هویزه مشهد + تاریخ و ساعت
سرخط خبرها

نقاشی‌های خیره‌کننده از زندگی روزمره مردم در مقبره چینی + عکس

  • کد خبر: ۲۳۹۴۸۱
  • ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
نقاشی‌های خیره‌کننده از زندگی روزمره مردم در مقبره چینی + عکس
باستان‌شناسان مقبره باستانی را در چین کشف کرده‌اند که در آن تصاویری از زندگی روزمره نقاشی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، باستان‌شناسان در شمال چین مقبره‌ای با قدمت چند صد ساله کشف کرده‌اند که با نقاشی‌های دیواری خیره‌کننده تزئین شده است که زندگی روزمره در دوران سلسله تانگ را که از سال ۶۱۸ تا ۹۰۷ میلادی بر بخش اعظمی از مرکز و شرق چین حکومت می‌کرد، به تصویر می‌کشد.

نقاشی‌های خیره‌کننده از زندگی روزمره مردم در مقبره چینی

«لایوساینس» نوشت، در دیوارهای این مقبره، زندگی روزمره از جمله مردانی درحال خرمن کوبی و درست کردن نودل که پیش‌تر دیده نشده بودند به تصویر کشیده شده است.

«ویکتور شیونگ»، استاد تاریخ در دانشگاه میشیگان غربی که در اکتشاف نقاشی‌های این مقبره باستانی شرکت نداشته است، در گفت‌وگو با «لایو ساینس» توضیح داد که یکی از این نقاشی‌های دیواری یک فرد «غربی» را با موهای بور و ریش نشان می‌دهد که احتمالاً از آسیای مرکزی آمده است.

این مقبره در سال ۲۰۱۸ در جریان ساخت و ساز یک جاده در نزدیکی «تائی‌یوان»، شهری واقع در استان «شانکسی» کشف شده بود، اما باستان‌شناسان خبر کاوش کامل این مقبره را ماه گذشته اعلام کردند.

بر اساس مقاله‌ای که در روزنامه دولتی چینی «شینهوا»‌ منتشر شده است،‌ سنگ‌نوشته‌ای در مقبره نشان می‌دهد که این مقبره محل دفن مرد ۶۳ ساله‌ای است که در سال ۷۳۶ میلادی درگذشت. همسر او نیز در این مکان دفن شده است.

مقبره از یک اتاقک آجری، یک در و یک راهرو تشکیل شده است. صحنه‌هایی از زندگی در زمان سلسله تانگ روی دیوارهای مقبره، در، راهرو و سکویی را که تابوت بر روی آن گذاشته شده بود،  نقاشی شده‌اند. روی سقف گنبدی اتاق تصویر چیزی که ممکن است اژدها و ققنوس باشد نقش بسته است.

 در نزدیکی در ورودی چند نفر به تصویر کشیده شده‌اند که نشان‌دهنده «دربانان» یا «نگهبانان» مقبره هستند. به گزارش شینهوا، آنها ردای زرد به تن دارند و به کمر برخی از آنها نیز شمشیر متصل شده است. نقاشی‌های دیواری دیگر مناظر طبیعی و همچنین مردانی که خرمن می‌کوبند، زنانی که آرد آسیاب می‌کنند، مردانی رشته فرنگی درست می‌کنند و زنانی را که از چاه آب می‌آورند به تصویر می‌کشند.

چهره‌های بسیاری از افرادی که در این نقاشی‌های دیواری به تصویر کشیده شده‌اند شبیه به یک مرد و زن چینی هستند و باستان‌شناسان فکر می‌کنند ممکن است که تصویرگر این دو نفر مدفون در مقبره باشند. در یکی از این صحنه‌ها، زن لباس رنگارنگ بر تن دارد و چهار اسب را هدایت می‌کند و در کنار او مردی ریش‌دار با تازیانه ایستاده است.

سایر نقاشی‌های دیواری کوهستان‌ها،‌ درختان و شترها را به تصویر می‌کشند و مجموعه‌ای از نقاشی‌هایی که در اطراف تابوت خلق شده‌اند نیز ممکن است فرد متوفی را در دوره‌های مختلف زندگی‌اش نشان دهند.

به نظر می‌رسد که نقاشی‌های دیواری در مقبره به خوبی سالم باقی مانده‌اند. شیونگ گفت: «آشناترین موضوعی که در این نقاشی‌های دیواری به تصویر کشیده شده، مربوط به انسان‌های زیر درختان است؛ سنتی که به سلسله های (۲۰۶ قبل از میلاد تا ۲۲۰ پس از میلاد) برمی‌گردد. نقاشی‌های دیواری مشابهی در مناطق «سین‌کیانگ»، «شاندونگ»، «شنشی» و «گانسو» چین پیدا شده بود.

منبع: ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->