پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مصرف زیاد قند چه ضرری برای سلامتی دارد؟

  • کد خبر: ۲۳۹۹۳۵
  • ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
مصرف زیاد قند چه ضرری برای سلامتی دارد؟
جالب است بدانید که سلول‌های سرطانی عاشق قند هستند و برای رشد سریع در بدن به قند نیاز دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس تحقیقات انجام شده یکی از ترسناک‌ترین حقایق درباره مصرف قند این است که می‌تواند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان رو افزایش دهد. باید بدانید که سلول‌های سرطانی عاشق قند هستند و برای رشد سریع به قند نیاز دارند.

مطالعات علمی نشان داده است که رژیم غذایی سرشار از قند می‌تواند التهاب را در بدن افزایش دهد و محیطی مناسب برای رشد سلول‌های سرطانی فراهم کند. علاوه بر این، سطح بالای انسولین که ناشی از مصرف زیاد قند است باعث رشد تومور‌ها می‌شود.

آیا می‌دانستید که مصرف زیاد قند می‌تواند به مغز آسیب برساند. مصرف بیش از اندازه این ماده شیرین عملکرد شناختی و حافظه را تحت تاثیر و یادگیری را کاهش می‌دهد. حتی بعضی از مطالعات ارتباطی بین مصرف زیاد قند و افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کشف کردند.

به خوردن قند معتاد می‌شوید

مصرف زیاد قند چه ضرری برای سلامتی دارد؟

شاید فکر کنید که اعتیاد فقط به مواد مخدر یا الکل مربوط می‌شود، اما واقعیت این است که قند هم می‌تواند به شدت اعتیادآور باشد. وقتی قند مصرف می‌کنید، مغز ماده‌ای به نام دوپامین ترشح می‌کند که یک ماده شیمیایی مربوط به حس خوشحالی و لذت است، این فرآیند مشابه با چیزی که در اعتیاد به مواد مخدر اتفاق می‌افتد و با گذشت زمان، بدن شما به مقدار بیشتری قند نیاز پیدا می‌کند تاهمان حس خوب را تجربه کند و این چرخه معیوب می‌تواند منجر به اعتیاد به قند شود. باید بدانید این اعتیاد نه تنها برای سلامت جسمانی مضر است بلکه می‌تواند بر روی وضعیت روحی و روانی تاثیر بگذارد.

نوشیدنی‌های حاوی قند نیز به سلامتی آسیب می‌زند

مصرف زیاد قند چه ضرری برای سلامتی دارد؟

دکتر لورنا پاچکو، متخصص تغذیه و دانشمند تحقیقات تغذیه در دانشگاه هاروارد در این باره معتقد است: نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و انواع قند‌های افزودنی مانند نوشابه، لیموناد، میوه پانچ و نوشیدنی‌های ورزشی می‌توانند حتی در حد اعتدال به سلامتی شما آسیب بزنند.

به گزارش پایگاه اینترنتی وب مد، پاچکو با تاکید بر اینکه باید در مصرف این نوشیدنی‌ها اعتدال رعایت شود، می‌گوید: ولی، چون این نوشیدنی‌ها آب نبات مایع هستند و برای سلامتی مضر هستند باید از آنها اجتناب کرد و حتی با اعتدال هم مصرف نکرد.


اینفوگرافی| چند واقعیت درباره قند



در یک مطالعه در سال جاری میلادی روی بیش از ۱۰۰ هزار نفر انجام شد، پاچکو دریافت کسانی که به طور منظم ورزش می‌کردند و فقط دو نوشیدنی شیرین در هفته مصرف می‌کردند، ۱۵ درصد بیشتر از افراد فعالی که از نوشیدنی‌های شیرین خودداری می‌کردند، در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی بودند. شرکت‌کنندگانی که دو نوشیدنی شیرین در هفته می‌نوشیدند و ورزش نمی‌کردند، در معرض خطر بیشتری بودند: تقریباً ۵۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی بودند.

پاچکو گفت: کمپین‌های بازاریابی نشان می‌دهد که نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر تا زمانی که ورزش می‌کنید تأثیر منفی بر سلامت افراد نخواهند داشت ولی براساس یافته‌های ما، این درست نیست. به همین دلیل، بهتر است مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده را تا حد امکان کاهش دهید و آب را جایگزین این نوشیدنی‌ها کنید.

آیا شکر مایع مضر است؟

مصرف زیاد قند چه ضرری برای سلامتی دارد؟

برکسی پوشیده نیست که مصرف بیش از حد قند هر شکلی می‌تواند منجر به تهدید سلامت شود، اما شواهد بسیاری نشان می‌دهد که شکر مایع به شکل ویژه مشکل ساز است.
جاناتان کلینتورن، متخصص علوم تغذیه در این باره معتقد است: نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، فاقد مواد مغذی دیگری مانند فیبر، پروتئین و چربی هستند که می‌توانند هضم قند را کند کرده و جذب آن در خون را به تاخیر اندازند.

به عقیده وی، مایعات همچنین نسبت به غذا‌های جامد زودتر از معده تخلیه می‌شوند و همچنین خیلی سریعتر از معده به روده کوچک حرکت می‌کنند. این امر بدن شما را مجبور می‌کند تا مقادیر زیادی قند را به یکباره متابولیزه کرده و به سرعت قند خون را افزایش دهد و اندام‌های حیاتی را بیش از حد بارگیری کند.

متخصصان تغذیه بر این باورند که با تغییرات کوچک در برنامه غذایی می‌توان از دریافت مواد شیرین اضافی جلوگیری کرد، زیرا باید توجه داشت با افزایش سطح قند خون، لوزالمعده هورمون انسولین می‌سازد، این هورمون قند را از خون خارج می‌کند و به سلول‌های بدن منتقل می‌کند تا برای تولید انرژی ذخیره یا استفاده شوند.

با گذشت زمان، سلول‌ها ممکن است به انسولین پاسخ ندهند و به اصطلاح مقاوم شوند در نتیجه لوزالمعده با تولید انسولین بیشتر سعی می‌کند جبران کند، اما در نهایت نمی‌تواند سطح قند خون را در محدوده‌ی طبیعی حفظ کند و به سطوح خطرناکی می‌رسد.

جف استنلی، متخصص داخلی معتقد است: سطوح بالای گلوکز و سطوح بالای انسولین منجر به آسیب عروق خونی، دیابت و عوارض آن می‌شود. مقاومت به انسولین یک عامل خطر بزرگ برای بیماری‌های قلبی عروقی است در حالی که افراد مدت‌ها قبل از بروز علائم می‌توانند دچار مقاومت به انسولین شوند.

نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر دارای مقدار زیادی فروکتوز هستند. کلینتورن در این باره می‌گوید: در حالی که ممکن است چند گرم فروکتوز در یک موز وجود داشته باشد، ممکن است ۱۰ برابر این مقدار در یک نوشیدنی شیرین وجود داشته باشد. کبد فروکتوز اضافی را به چربی تبدیل می‌کند که در طول زمان می‌تواند منجر به ایجاد اختلال متابولیک مرتبط با بیماری استئاتوتیک کبدی (بیماری کبد چرب غیر الکلی) شود.

بر این اساس مصرف بیش از حد فروکتوز را با استرس اکسیداتیو، التهاب، فشار خون بالا، مقاومت به انسولین و تری گلیسیرید بالا مرتبط هستند که همه از عوامل مرتبط با بیماری قلبی به شمار می‌روند.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که مغز شما کالری‌های مایع را مانند کالری‌های غذای جامد ثبت نمی‌کند. در مطالعات، افرادی که شکر را به شکل جامد (مانند آب نبات) می‌خورند، تمایل دارند با دریافت کالری کمتر از منابع دیگر، جبران کنند. در مقابل، افرادی که شکر مایع (نوشابه) می‌نوشند، در نهایت کالری دریافتی خود را افزایش می‌دهند که این موضوع منجر به افزایش وزن آنها می‌شود.

علاوه بر همه موارد گفته شده، نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر نیز ممکن است اثرات مضری بر میکروبیوم روده شما داشته باشند، زیرا قند‌های مختلف از طریق مسیر‌های مختلف در روده جذب و منتقل می‌شوند.

اگرچه قطع کامل نوشیدنی‌های شیرین ممکن است افراطی به نظر برسد، اما برای برخی از افراد آسان‌تر از رعایت اعتدال است؛ بنابراین باید تا آنجا که امکان دارد، این نوشیدنی‌ها را کنار بگذاریم.

برای این کار آب بهترین جایگزین است، اما قهوه یا چای شیرین نشده (یخ یا داغ) می‌تواند به تنوع کمک کند. می‌توانید با آب میوه یا مرکبات تازه، آب را طعم دار کنید یا طعم دهنده‌های بدون شکر را به آب گازدار یا گاز اضافه کنید.

توصیه‌کاهش مصرف قند در رژیم غذایی

کم کردن مصرف قند می‌تواند چالش بزرگی برای فرد باشد، اما با چند تغییر کوچک درعادات غذایی به راحتی می‌توان مصرف قند را کاهش داد. اولین قدم این است که آگاهانه تصمیم بگیرید و قند‌های افزوده را از رژیم غذایی حذف کنید. سعی کنید به جای استفاده از شکر در چای یا قهوه، از شیرین‌کننده‌های طبیعی مثل عسل یا استویا استفاده کنید. همچنین می‌توانید به جای خوردن شیرینی و تنقلات پر از قند، میوه‌های تازه و خشک‌شده راجایگزین کنید.

خواندن برچسب حقایق تغذیه‌ای مواد غذایی

مصرف زیاد قند چه ضرری برای سلامتی دارد؟

یکی از مهم‌ترین قدم‌ها در کاهش مصرف قند، یادگیری نحوه خواندن برچسب مواد غذایی است. بسیاری از محصولات غذایی حاوی قند‌های مخفی هستند که شاید شما از وجود آن بی خبرباشید؛ لذا به برچسب محصولات غذایی دقت کنید و به دنبال کلماتی مثل شکر، فروکتوز، گلوکزو شربت ذرت بگردید. همچنین به مقدار کل قند در هر وعده توجه کنید. 
هوس‌های غذایی را چگونه کنترل کنیم

هوس‌های غذایی می‌توانند یکی از بزرگ‌ترین موانع در کاهش مصرف قند باشند. برای کنترل این هوس‌ها، سعی کنید وعده‌های غذایی‌تان را منظم و در ساعات مشخصی از روز مصرف کنید.

همچنین، خواب کافی و مدیریت استرس کمک می‌کند تا هوس‌های غذایی را بهتر کنترل کنید. ورزش منظم هم می‌تواند به بهبود روحیه و کاهش میل به مصرف قند کمک کند. مصرف قند زیاد با دیابت، بیماری قلبی و از همه مهم‌تر چاقی و اضافه وزن در ارتباط است. بر اساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت، ۱٫۹ میلیارد از افراد بزرگسال در سراسر جهان دچار اضافه وزن هستند. مصرف زیاد مواد غذایی حاوی قند بالا می‌تواند باعث شود به قند اعتیاد پیدا کنید. این موضوع باعث می‌شود در هر زمانی، به‌ویژه در موقعیت‌های استرس‌زا هوس خوردن شیرینی‌جات کنید. روی بسته‌بندی بعضی از مواد غذایی نوشته شده که کالری و قند ندارند، اما واقعیت این است که چنین خوراکی‌هایی در مقایسه با خوراکی‌های دیگر قند پنهان بیشتری دارند.

انجمن قلب آمریکا عنوان می‌کند که باید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی، میزان قند مصرفی خود در روز را محدود کنید. متأسفانه بسیاری از افراد بدون اینکه به سلامتی خود فکر کنند، بیشتر از میزان توصیه شده قند مصرف می‌کنند. شاید وقتی که با عوارض وحشتناک وجود قند زیاد در رژیم غذایی آشنا شوید، از مصرف بیش از حد آن صرف‌نظر کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->