پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا همه باید مولتی ویتامین مصرف کنند؟

  • کد خبر: ۲۳۹۲۹۱
  • ۲۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
آیا همه باید مولتی ویتامین مصرف کنند؟
مولتی‌ ویتامین‌‌ها برای هر کسی مناسب نیست و برخی افراد اصلا به آن نیاز ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مصرف مولتی ویتامین به صورت خوراکی و معمولا یک بار در روز یا طبق دستورالعمل مشخصی انجام می‌شود. از این رو بهتر است همه دستورالعمل­‌های موجود بر روی بسته دارو را مطالعه کنید یا در مورد نحوه مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید. سعی کنید بیش از دوز توصیه ­شده از این دارو مصرف نکنید.

سالمندان، گیاه‌خواران و زنان باردار و شیرده به مولتی‌ویتامین نیاز دارند. همچنین مولتی ویتامین برای افرادی که جراحی کاهش وزن انجام دادند یا رژیم غذایی کم کالری دارند نیز نیاز است.


احتیاط لازم هنگام مصرف مولتی ویتامین


پیش از مصرف مولتی ویتامین در مورد هرگونه حساسیت به مواد سازنده آن یا سویا و بادام­ زمینی که در برخی از برند‌ها از آنها استفاده می‌شود یا هرگونه حساسیت دیگر با داروساز یا پزشک خود صحبت کنید. زیرا این محصول ممکن است حاوی موادی غیرفعالی باشد که می‌­توانند باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شوند. پیش از مصرف این دارو، داروساز یا پزشک خود را در مورد سابقه پزشکی خصوصا مصرف یا سوءمصرف الکل، مشکلات کبد، مشکلات معده و روده (مانند زخم معده و کولیت مطلع کنید.

عوارض جانبی مصرف مولتی ویتامین را بشناسید

در اثر مصرف مولتی ویتامین ممکن است یبوست، اسهال یا ناراحتی معده رخ دهد. این عوارض معمولا موقتی هستند و با سازگاری بدن با این دارو ممکن است از بین بروند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، بهتر است در اسرع وقت با داروساز یا پزشک خون تماس بگیرید.

در اثر مصرف مولتی ویتامین ممکن است دچار ضایعات پوستی، خارش یا تورم به ویژه در صورت، زبان و گلو، سرگیجه شدید و در تنفس دچار مشکل شوید. عوارض جانبی احتمالی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است در صورت وقوع واکنش­‌های آلرژیک رخ دهند. اگر متوجه هرگونه عارضه دیگری شدید که در فهرست بالا وجود ندارد، با داروساز یا پزشک خود تماس بگیرید.

از مولتی ویتامین‌ها معمولا برای تامین ویتامین‌هایی که از طریق رژیم غذایی در اثر تغذیه نامناسب دریافت نمی‌شوند و یا برای درمان کمبود ویتامین ناشی از انواع بیماری، بارداری و اختلالات گوارشی استفاده می‌شود. در مقابل مصرف بیش از حد ویتامین‌های A، D، E یا K می‌تواند عوارض جانبی جدی یا تهدیدکننده زندگی ایجاد کند.

درون مولتی ویتامین‌ها چه چیز‌هایی وجود دارد؟

بر اساس مطالعاتی که تا به حال در محافل مختلف منتشر شده، وجود سیزده ویتامین و پانزده ماده معدنی برای سلامتی فرد ضروری است. به طور کلی، اغلب ویتامین‌ها و مواد معدنی، پیش‌ساز‌هایی برای ترشح آنزیم و هورمون‌ها محسوب می‌شوند. همچنین تقویت دستگاه ایمنی بدن و فعالیت مطلوب دستگاه عصبی و اندام‌ها مدیون حضور ویتامین و مواد معدنی است. جدا از این موارد، بدن انسان به مواد معدنی و ویتامین‌ها به چشم مواد مغذی برای تکثیر، پایداری، رشد و تنظیم فعالیت‌های بدن نگاه می‌کند.

بنابراین، فقدان ویتامین‌ها به هر دلیلی، چه ذاتی و چه اکتسابی می‌تواند اختلال‌های بسیار شدیدی را در بدن انسان رقم زند. داروسازان برای حل این بحران، محصولی را تحت عنوان مولتی ویتامین‌ها ابداع کرده‌اند؛ محصولی که در سراسر دنیا به یک محصول روتین برای مصرف تبدیل شده است. برخی از مولتی ویتامین‌ها ممکن است ترکیباتی داشته باشند که در واقع یک نوع مداخله‌ی دارویی به حساب آیند.

مولتی ویتامین‌ها ترکیباتی هستند که شامل تعداد زیادی ویتامین و مواد معدنی می‌شوند. با این حال، درون مولتی ویتامین‌ها ممکن است اسید چرب، مواد گیاهی و همچنین آمینو اسید، کوچک‌ترین واحد سازنده‌ی یک رشته‌ی پروتئینی هم وجود داشته باشد. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نسبت به محصولات مولتی ویتامین شبیه به دارو‌های شیمیایی و گیاهی دیگر سختگیری نمی‌کند. بنابراین، طیف بسیار وسیعی از مولتی ویتامین‌ها توسط مردم مصرف می‌شود. با این حال، این‌گونه نباید برداشت شود که مصرف مولتی ویتامین‌ها در هر مقداری برای سلامتی بدن مشکلی ایجاد نمی‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->