پژمانفر: ام‌المسائل کشور از بانک‌ها شروع می‌شود استاندار خراسان رضوی: خراسان رضوی در دولت شهید رئیسی ۱۳۹ دستاورد شاخص داشته است پیش بینی بورس فردا یکشنبه (۳۱ تیر ۱۴۰۳) | حمایت ۲.۱ میلیونی شاخص کل از دست می‌رود؟ آیا با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، عدالت مزدی برقرار می‌شود؟ حراج جدید شمش طلا فردا (۳۱ تیر) برگزار می‌شود + جزئیات ابلاغیه جدید امور مالیاتی درباره نحوه محاسبه مالیات بر ارث سهامداران بورس تمام آنچه باید راجع به واردات خودرو‌های کارکرده بدانیم | هزینه واردات خودروی دست دوم چقدر است؟ مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی. تلاش‌های ارزنده خیرین مسکن ساز برای استحکام بنیان خانواده قابل تقدیر است بازدید میدانی استاندار خراسان رضوی از فاز توسعه شهرک صنعتی خادم الرضا (ع) + تصاویر ویدئو| مهم‌ترین شروط واردات خودرو دست دوم از خارج کشور برگزاری جلسه هم اندیشی فعالان اقتصادی خراسان رضوی در مشهد | بیکاری ۸۰هزار نفر درصورت قطع آب و برق شهرک‌های صنعتی استان اعلام جزئیات تعرفه ورودی خودرو در سال ۱۴۰۳ + جدول آب مشهد در پیک گرمای تابستان ۱۴۰۳ جیره‌بندی می‌شود؟ پلمب ۳۴ واحد عرضه، تولید و نگهداری فراورده‌های خام دامی در خراسان‌رضوی میزان و چگونگی اعطای معافیت‌های مالیاتی موضوع تبصره ماده ۱۰۰ در سال ۱۴۰۳ وزیر صمت: برای خودروسازان محدودیت‌های ارزی قائل می‌شویم | آیا سامانه یکپارچه خودرو‌های وارداتی حذف می‌شود؟ آخرین وضعیت بازار سرمایه | ریزش ۱۰ هزار واحدی شاخص کل در اولین روز هفته (۳۰ تیر ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۰ تیر ۱۴۰۳) فردا (۳۱ تیر ۱۴۰۳)، آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه‌های مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری تشدید نظارت بر بازار عرضه محصولات کشاورزی در مشهد نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا (۳۱ تیر ۱۴۰۳) اعلام می‌شود توزیع بیش از ۹۰۰ تُن اقلام تنظیم‌بازار بین هیئات مذهبی مشهد در ماه محرم ۱۴۰۳ تدوین ۵ برنامه برای رشد امنیت غذایی و تأمین سفره مردم | خرید گندم از کشاورزان از مرز ۸.۲ میلیون تُن گذشت مصرف برق ایران معادل ۶۰ درصد مصرف ۲۷ کشور اتحادیه اروپاست قیمت انواع موبایل در مشهد (۳۰ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، عدالت مزدی برقرار می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۴۰۰۹۹
  • ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۵
آیا با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، عدالت مزدی برقرار می‌شود؟
طبق قانون طرح طبقه‌بندی مشاغل در واحد‌های بالای ۵۰ نفر کارکن باید اجرایی و عملیاتی شود تا همه کارگران و نیرو‌های کار بر اساس توانمندی و مهارتی که دارند، از عدالت مزدی برخوردار شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناسان و فعالان حوزه کار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل را موجب ایجاد عدالت و همسان‌سازی حقوق نیرو‌های کار و عدم اجرای آن را از جمله علل پایین بودن بهره‌وری و ساعات کار مفید در بنگاه‌ها عنوان می‌کنند؛ به زعم آنها اجرای طبقه‌بندی مشاغل تنها به سود کارگران نیست، بلکه در طولانی مدت برای کارفرمایان و صاحبان کسب و کار هم مزایای بسیاری دارد.

هدف از طبقه‌بندی مشاغل این است که کارکنان و کارگران مشمول قانون کار با رعایت شرایط احراز پیش بینی شده در شناسنامه شغلی از گروه و مزد شغل و مزد سنوات برخوردار شوند. هدف از طبقه‌بندی مشاغل این است که کارکنان و کارگران مشمول قانون کار با رعایت شرایط احراز پیش‌بینی شده در شناسنامه شغلی از گروه و مزد شغل و مزد سنوات برخوردار شوند. براساس دستورالعمل اجرایی این طرح، طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر کارکن الزامی است؛ در واقع این طرح در کارگاه‌هایی که به حد نصاب ۵۰ نفر کارگر و نیروی کار یا بیش از آن می‌رسند به اجرا در می‌آید.

منظور از طبقه‌بندی مشاغل، تعیین ارزش نسبی مشاغل با توجه به عوامل کلی به منظور پرداخت مزد مساوی در ازای کار هم ارزش در شرایط مساوی است. این طرح درصدد برقراری عدالت مزدی و رفع تبعیض مزدی برای کار‌های هم ارزش در یک کارگاه است. تدوین شناسنامه‌های شغلی یکی دیگر از مزایای طرح طبقه‌بندی مشاغل است که ابزار مطلوبی برای افزایش انگیزه و مسئولیت‌پذیری شاغلان به حساب می‌آید.

در همین راستا علی حسین رعیتی فرد - معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با ایسنا، از پیگیری اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در دولت سیزدهم به عنوان یکی از ماموریت‌های وزارت کار نام برد و گفت: یکی از موضوعاتی که در دولت سیزدهم پیگیری کردیم، بحث عدالت مزدی بود. طبق ماده ۴۹ قانون کار، طرح‌های طبقه‌بندی مشاغل باید در واحد‌های بالای ۵۰ نفر اجرایی و عملیاتی شود که همه کارگران بر اساس توانمندی و مهارتی که دارند، از عدالت مزدی برخوردار شوند.

وی افزود: سال گذشته با کمک همکاران خود طرح طبقه‌بندی را در ۲۰۰۰ واحد مشمول قانون کار در سطح استان‌ها اجرا کردیم تا دغدغه کارگرانی که در یک سطح کار می‌کنند، کمتر شود.

به گفته معاون وزیر کار سال گذشته طرح تحولی در این راستا در وزارتخانه دنبال شد که به موجب آن ۱۰۰۰ واحد بالای ۵۰ نفر کارکن ملزم شدند طرح طبقه‌بندی مشاغل داشته باشند تا عدالت مزدی رعایت شود. 

چرا اجرای طرح طبقه‌بندی در کارگاه‌ها لازم است؟

رعیتی فرد تصریح کرد: در راستای برقراری عدالت مزدی، درصددیم با اجرای طرح طبقه‌بندی در بنگاه‌ها، کارگر ماهر و با تجربه و باسابقه با کارگر تازه وارد و حداقل بگیر تفاوت‌هایی در حقوق و دستمزد داشته باشند.

طرح طبقه‌بندی مشاغل امکانی برای مشخص شدن شرایط احراز شغل و شرح وظایف و مسئولیت‌های شغلی فراهم می‌آورد و موجب کاهش شکایات و نارضایتی کارکنان با توجه به مشخص شدن گروه‌های شغلی می‌شود. این طرح بهبود روابط میان کارکنان و سرپرستان را به دنبال مشخص کردن حدود اختیارات و مسئولیت‌های شغلی طرفین به دنبال دارد و موجب کمک به برآورد هزینه‌های پرسنلی با توجه به جدول مزد طرح طبقه‌بندی مشاغل و سایر مزایای پیش‌بینی شده در دستورالعمل اجرایی طرح می‌شود.

کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون کار موظفند بر اساس قوانین و مقررات مرتبط، نسبت به تهیه و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل با همکاری اعضای کمیته طبقه‌بندی مشاغل کارگاه یا مجموعه خود توسط یکی از دفاتر مشاوره فنی مورد تایید وزارت کار اقدام و پس از تایید این طرح را برای کارکنان خود اجرا کنند.

از نگاه کارشناسان اجرای طبقه‌بندی مشاغل موجب افزایش روحیه و انگیزه کار و واقعی شدن حقوق و دستمزد کارگران و نیرو‌های کار می‌شود و از تضییع حقوق آنها جلوگیری می‌کند. طبق ماده ۴۸ قانون کار به منظور جلوگیری از بهره‌کشی از کار دیگری نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور باید توسط وزارت کار تهیه شود و به مرحله اجرا در آید. طرح طبقه‌بندی مشاغل در تمام کارگاه‌های مشمول قانون کار لازم‌الاجراست و کارفرمایان موظفند با همکاری کمیته طبقه‌بندی مشاغل کارگاه یا موسسات ذیصلاح طرح، نسبت به تهیه طرح و اجرای آن اقدام کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->