سرنوشت لایحه فرونشست زمین در مجلس به کجا رسید؟ دستور اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه فوری در برابر «حشره سنک» در مشهد حریق کنتور برق در خیابان بابانظر (۳ شهریور ۱۴۰۳) مرگ تلخ مادر باردار و دختر خردسال مشهدی در دریای خزر (۳ شهریور ۱۴۰۳) پیام وزیر جدید آموزش و پرورش درباره دغدغه‌های معیشتی فرهنگیان تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای روز اربعین در مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) ستاد مرکزی اربعین: زائران روز اربعین به کشور برنگردند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب به سلامتی شما آسیب می‌رساند هواشناسی: دمای ۴۸ درجه‌ای در شهر‌های زیارتی عراق به ثبت رسید ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد + جزئیات (۳ شهریور ۱۴۰۳) تحویل وزارت میراث فرهنگی به صالحی امیری با حضور عزت الله ضرغامی دستگیری ۵ متهم درگیری مسلحانه در مشهد + فیلم دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم پلیس هرمزگان از کشف هروئین در چند بسته‌ شیرخشک‌‌‌ خبر داد ویدئو | لحظه انفجار خودروی سواری پس از تصادف با تریلی در محور ایلام-مهران (۲ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم

  • کد خبر: ۲۴۰۴۴۶
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۵
برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم
معاون امور توان‌بخشی بهزیستی خراسان‌رضوی از افتتاح مرکز شبانه‌روزی موقت نگهداری از افراد مبتلا به اوتیسم برای اولین بار در استان خبر داد و گفت: در این مرکز به صورت موقت و بسته به نیاز خانواده‌ها، تا حداکثر ۱۰ روز در ماه از افراد دارای اوتیسم نگهداری می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حمیدرضا علیزاده اظهار کرد: در استان، هشت مرکز روزانه اوتیسم برای گروه سنی ۲ تا ۱۵ سال داریم که خدمات در این مراکز به صورت روزانه و با ارائه آموزش‌های شناختی و درمانی مختلف، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی، موسیقی‌درمانی و بازی‌درمانی برای کنترل رفتارها، ارائه می‌شود.

وی افزود: برای افتتاح مراکز روزانه بالای ۱۶ سال نیز درخواست‌های مختلفی داشته‌ایم و امید است طبق مکاتبات انجام‌شده، سریع‌تر به نتیجه برسیم.

علیزاده گفت: در هشت مرکز روزانه استان که ۵ مرکز در مشهد و در شهرستان‌های سبزوار، کاشمر و نیشابور نیز یک مرکز وجود دارد، به ۳۵۴ نفر اوتیسم خدمت‌رسانی می‌شود؛ همچنین یارانه ماهانه‌ای به مبلغ ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از سمت بهزیستی به این افراد پرداخت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه این مراکز فقط برای یک رده سنی خاص هست، برخی خانواده‌هایی که فرزندان بالای ۱۵ سال دارای اوتیسم دارند نیز دچار مشکلات جدی بوده و از طرفی به دلیل شرایط نگهداری سختی که وجود دارد، بعضاً خانواده‌ها نمی‌توانستند چند روز از این کودکان مراقبت کنند.

معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: به همین منظور تصمیم بر این شد که در استان یک مرکز شبانه روزی موقت نگهداری از افراد مبتلا به اوتیسم را راه‌اندازی کنیم. در این مرکز به صورت موقت و بسته به نیاز خانواده‌ها تا حداکثر ۱۰ روز در ماه از افراد دارای اوتیسم نگهداری می‌شود.

وی افزود: در مجموع چهار استان آذربایجان شرقی، اصفهان، کرمان و خراسان رضوی تا به الان دارای مرکز نگهداری شبانه‌روزی اتیسم هستند و خراسان رضوی چهارمین استان احداث کننده این طرح است.

علیزاده گفت: ظرفیت اسمی مرکز ۵۰ نفر است که در حال حاضر ۲۵ نفر در این مرکز مقیم هستند و ۱۸ نفر از این افراد، یارانه‌ای با مبلغ ۵میلیون و ۱۵۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در رابطه با بیماری اتیسم اظهار کرد: بیماری اتیسم، اختلالی رشدی و عصبی است که باعث یکسری رفتار‌های کلیشه‌ای و اختلال در تعاملات کلامی و غیر کلامی می‌شود.

وی با بیان اینکه اوتیسم در پسران بیشتر از دختران دیده می‌شود، افزود: معمولا این اختلالات، سه سال اول زندگی بروز پیدا می‌کند، علت این بیماری مشخص نیست و وضعیت اجتماعی و اقتصادی و... تاثیری بر بیماری اتیسم ندارد.

علیزاده ادامه داد: ۵۰ درصد از کودکانی که مبتلا به بیماری اتیسم می‌شوند، قادر به استفاده از زبان خود نیستند و در ارتباطات کلامی مشکلات جدی دارند. تحقیقات نشان داده که خانواده‌های دارای فرزندان اتیسم، استرس بسیار زیادی را متحمل می‌شوند.

وی افزود: این تنش‌ها زمانی زیاد می‌شود که افراد جامعه اطلاعات و آگاهی کافی از این اختلال نداشته باشند. فرد مبتلا گاهی هیچ مشخصه ظاهری نداشته و به علت رفتار‌های خودآزاری، دیگر آزاری و رفتار‌های مقاومتی، خانواده این افراد بسیار تحت فشار قرار می‌گیرند.

منبع‌:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->