به گزارش شهرآرانیوز؛ حمیدرضا علیزاده اظهار کرد: در استان، هشت مرکز روزانه اوتیسم برای گروه سنی ۲ تا ۱۵ سال داریم که خدمات در این مراکز به صورت روزانه و با ارائه آموزشهای شناختی و درمانی مختلف، گفتاردرمانی، فیزیوتراپی، موسیقیدرمانی و بازیدرمانی برای کنترل رفتارها، ارائه میشود.
وی افزود: برای افتتاح مراکز روزانه بالای ۱۶ سال نیز درخواستهای مختلفی داشتهایم و امید است طبق مکاتبات انجامشده، سریعتر به نتیجه برسیم.
علیزاده گفت: در هشت مرکز روزانه استان که ۵ مرکز در مشهد و در شهرستانهای سبزوار، کاشمر و نیشابور نیز یک مرکز وجود دارد، به ۳۵۴ نفر اوتیسم خدمترسانی میشود؛ همچنین یارانه ماهانهای به مبلغ ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از سمت بهزیستی به این افراد پرداخت میشود.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه این مراکز فقط برای یک رده سنی خاص هست، برخی خانوادههایی که فرزندان بالای ۱۵ سال دارای اوتیسم دارند نیز دچار مشکلات جدی بوده و از طرفی به دلیل شرایط نگهداری سختی که وجود دارد، بعضاً خانوادهها نمیتوانستند چند روز از این کودکان مراقبت کنند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: به همین منظور تصمیم بر این شد که در استان یک مرکز شبانه روزی موقت نگهداری از افراد مبتلا به اوتیسم را راهاندازی کنیم. در این مرکز به صورت موقت و بسته به نیاز خانوادهها تا حداکثر ۱۰ روز در ماه از افراد دارای اوتیسم نگهداری میشود.
وی افزود: در مجموع چهار استان آذربایجان شرقی، اصفهان، کرمان و خراسان رضوی تا به الان دارای مرکز نگهداری شبانهروزی اتیسم هستند و خراسان رضوی چهارمین استان احداث کننده این طرح است.
علیزاده گفت: ظرفیت اسمی مرکز ۵۰ نفر است که در حال حاضر ۲۵ نفر در این مرکز مقیم هستند و ۱۸ نفر از این افراد، یارانهای با مبلغ ۵میلیون و ۱۵۰ هزار تومان دریافت میکنند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در رابطه با بیماری اتیسم اظهار کرد: بیماری اتیسم، اختلالی رشدی و عصبی است که باعث یکسری رفتارهای کلیشهای و اختلال در تعاملات کلامی و غیر کلامی میشود.
وی با بیان اینکه اوتیسم در پسران بیشتر از دختران دیده میشود، افزود: معمولا این اختلالات، سه سال اول زندگی بروز پیدا میکند، علت این بیماری مشخص نیست و وضعیت اجتماعی و اقتصادی و... تاثیری بر بیماری اتیسم ندارد.
علیزاده ادامه داد: ۵۰ درصد از کودکانی که مبتلا به بیماری اتیسم میشوند، قادر به استفاده از زبان خود نیستند و در ارتباطات کلامی مشکلات جدی دارند. تحقیقات نشان داده که خانوادههای دارای فرزندان اتیسم، استرس بسیار زیادی را متحمل میشوند.
وی افزود: این تنشها زمانی زیاد میشود که افراد جامعه اطلاعات و آگاهی کافی از این اختلال نداشته باشند. فرد مبتلا گاهی هیچ مشخصه ظاهری نداشته و به علت رفتارهای خودآزاری، دیگر آزاری و رفتارهای مقاومتی، خانواده این افراد بسیار تحت فشار قرار میگیرند.
منبع:ایسنا