به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیدحسین قوامیشهری با اشاره به اینکه آبمروارید هر نوع کدورت در عدسی چشم است، خاطرنشان کرد: در واقع عدسی چشم یک ساختار شفاف و انعطافپذیر در نزدیکی جلوی کره چشم است که با ایجادشدن آبمروارید، کدر میشود.
وی با بیان اینکه با افزایش سن، عدسی چشم کدر و تیره میشود و بهتدریج بینایی فرد کاهش پیدا میکند، گفت: کاهش شفافیت عدسی چشم یک روند طبیعی در طول زمان است که به علت افزایش سن، احتمال ابتلا به کاتاراکت (آبمروارید) افزایش پیدا میکند.
فوقتخصص چشمپزشکی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: تقریباً تمام افراد بالای ۶۵ سال تا حدودی به این بیماری مبتلا هستند و با افزایش سن، عدسی چشم فرد انعطاف و شفافیت خود را از دست میدهد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ساختار عدسی چشم از آب و پروتئین تشکیل میشود و این ساختار باعث شفافیت هرچه بیشتر عدسی میشود و نور را به طور دقیق از خود عبور میدهد، گفت: سیگارکشیدن، قرارگرفتن طولانیمدت درمعرض نور خورشید، کهولت سن و فرسایش پروتئینهای چشم عوامل ابتلا به آبمروارید هستند.
وی با بیان اینکه خانمها بیشتر از آقایان به آبمروارید مبتلا میشوند، افزود: سابقه خانوادگی، دیابت، ضربه به چشم، بیماریهای التهابی چشم و استفاده از داروهای استروئیدی از دیگرعوامل ابتلا به آبمروارید هستند.
دکتر قوامیشهری گفت: تا زمانی که آبمروارید به مرحله پیشرفته خود نرسیده و فعالیتهای روزمره فرد را مختل نکرده است، نیازی به درمان نیست. اما زمانی که بیماری کاملاً پیشرفت کرد، نیاز به عمل جراحی است.