رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد جاده هراز مسدود می‌شود + جزئیات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران همچنان در انتظار صدور فیش معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ تخلفات ثبت شده در QRکدهای نصب شده در مدارس پیگیری شدند خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به معنای تغییر محل مراجعه از شعبه به کارگزاری نیست مدیران مدارس حق ندارند از ثبت‌نام دانش‌آموزان ضعیف امتناع کنند مرحله دوم وام ضروری بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟
سرخط خبرها

فقط دانشجومعلمان سال آخر آموزگاری می‌توانند به کلاس درس بروند

  • کد خبر: ۲۴۱۹۲۹
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴
فقط دانشجومعلمان سال آخر آموزگاری می‌توانند به کلاس درس بروند
رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: امسال فقط دانشجومعلمان سال آخر رشته آموزگاری (آموزش ابتدایی) می‌توانند برای تدریس به دانش‌آموزان به کلاس‌های درس بروند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزارت آموزش و پرورش مهرماه سال گذشته به دلیل تقاضای زیاد بازنشستگی معلمان با کمبود حدود ۳۵۰ هزار معلم مواجه و این موضوع باعث شد که کلاس‌های درس تا اعلام نتایج آزمون استخدامی حدود یک ماه از آغاز سال تحصیلی بدون معلم بماند.

وزارت آموزش و پرورش علاوه بر جذب نیرو از طریق ماده ۲۸ (آزمون استخدامی) دانشجومعلمان حتی ترم‌های ۴ و ۵ دانشگاه فرهنگیان را هم به کار گرفت تا کلاس‌های درس بدون معلم نباشد و البته در این میان برخی از دانشجومعلمان اعلام کردند که این موضوع با توجه به تحصیل آنها و نیاز به زمان برای مطالعه، مشکل‌آفرین می‌شود.

با توجه به اعلام وزیر آموزش و پرورش در خصوص کمبود ۱۷۶ هزار معلم در شرایط کنونی، این گمانه‌زنی ایجاد شده که امسال هم دانشجومعلمان برای تدریس به کلاس‌های درس بروند.

در این راستا، رجبعلی برزویی، رئیس دانشگاه فرهنگیان در خصوص کمبود معلم در وزارت آموزش و پرورش و اقدامات دانشگاه فرهنگیان برای کمک به این کسری به واسطه تدریس دانشجومعلمان اظهار کرد: همه ظرفیت این وزارتخانه براساس قانون باید از مسیر دانشگاه فرهنگیان بگذرد، در این خصوص یک تبصره وجود دارد که اگر به هر دلیلی دانشگاه نتوانست این ظرفیت را تامین کند، از ماده ۲۸ (آزمون استخدامی) فراخوان داده شود و پذیرفته‌شدگان یک دوره یک‌ ساله را در دانشگاه فرهنگیان آموزش دیده و سپس وارد آموزش و پرورش شوند.

وی افزود: پس از اجرای رتبه‌‎بندی با یک موج بازنشستگی معلمان مواجه شدیم که سال‌ها متوقف شده بود. در این میان وزارت آموزش و پرورش با کمبود معلمان مواجه شد و حجم جذب از طریق ماده ۲۸ بالا رفت. قانون برنامه هفتم پیشرفت مکلف کرده که هر سال باید ظرفیت دانشگاه فرهنگیان ۲۵ درصد افزایش یابد، یعنی ظرفیت دانشگاه فرهنگیان باید به ۶۰ یا ۷۰ هزار نفر برسد.

برزویی ادامه داد: با توجه به اینکه کار تعلیم و تربیت و فعالیت وزارت آموزش و پرورش نمی‌تواند متوقف شود تا ما به ظرفیت مورد نظر برای تامین معلم برسیم؛ بنابراین اکنون ماده ۲۸ برقرار است و هر وقت که این وزارتخانه پذیرفته‌شدگان را معرفی کند ما برای این افراد دوره می‌گذاریم. گاهی ممکن است نیاز باشد همزمان با دوره در کلاس‌های درس تدریس هم داشته باشند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان اضافه کرد: مطابق با ماده ۲۸ وزارت آموزش و پرورش در اساسنامه دانشگاه فرهنگیان تأمین بخشی از نیاز‌های خاص این وزارتخانه در رشته‌هایی که امکان توسعه آن از طریق «واحد دانشگاهی» وجود ندارد، از میان دانش‌آموختگان سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی سراسر کشور و حوزه‌های علمیه، با شرط گذراندن حداقل دوره یک ساله مهارت‌آموزی در دانشگاه فرهنگیان بلامانع است.

وی بیان کرد: همین مساله برای دانشجومعلمان هم وجود دارد. امسال با وزارت آموزش و پرورش توافق کردیم که فقط دانشجویان سال آخر رشته آموزگاری و در شهر‌هایی که به هیچ وجه نمی‌توان از بازنشستگی جلوگیری کرد، همزمان با تحصیل به کلاس‌های درس برای تدریس بروند. البته تدریس دانشجومعلمان آموزگاری هم در همه استان‌ها نخواهد بود و فقط در استان‌هایی که کمبود معلم بالا باشد، انجام می‌شود. همچنین اینکه این موضوع برای دانشجومعلمان رشته دبیری نیست چراکه دانشجویان دبیری آسیب جدی در درس‌های کارورزی می‌بینند.

برزویی در خصوص تعداد فارغ‌التحصیلان امسال دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: بین ۹۰ تا ۹۵ درصد ورودی‌های چهار سال قبل یعنی حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر از دانشجومعلمان فارغ‌التحصیل می‌شوند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان در خصوص پرداخت نشدن حق‌التدریس دانشجومعلمانی که سال گذشته در کلاس‌های درس حاضر شدند، تصریح کرد: این افراد برای وزارت آموزش و پرورش کار کرده‌اند و باید حق‌الزحمه آنها پرداخت شود.

اکنون حدود ۱۰۰ هزار دانشجومعلم در دانشگاه فرهنگیان مشغول تحصیل هستند که پس از پایان تحصیلات وارد چرخه آموزش کشور می‌شوند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->