به گزارش شهرآرانیوز، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسانرضوی در گفتگو با شهرآرا دراین باره گفت: برنامههای دهه پایانی صفر از روز اربعین آغاز میشود و بهصورتویژه بیمارستان «الامل» در کشور عراق بهصورت کامل توسط کادر درمان جمعیت هلالاحمر خراسانرضوی (که متشکل از پزشکان و پرستاران است) آمادهسازی میشود.
علی منیری ادامه داد: براساس آمار و ضرورتی که به ما اعلام میشود، در مرزها نیز ایستگاه درمانی برپا خواهد شد و همچنین اسکان و درمان اضطراری نیز در دستورکار است.
وی با اشاره به اقدامات بعد از اربعین این مجموعه گفت: طرح همسفران خورشید برای نهمین سال متوالی توسط جمعیت هلالاحمر خراسانرضوی انجام میشود و در اینطرح همه محورهای مواصلاتی مشهد و مرزهای ورودی استان برای ارائه خدمات درمانی هدفگذاری شده است. در این طرح برای پیشگیری از گرمازدگی و بیماریهای ویروسی اقدامات لازم انجام شده است.
آموزش درخصوص پشه آئدس و بیماریها نیز در ایستگاههای زائر انجام میشود. در مواردی هم که اسکان اضطراری لازم باشد، خدمات لازم ارائه میشود. امسال ۱۱۶ایستگاه ثابت و موقت برپا میشود که پزشکان، کادر درمان، امدادگران و نجاتگران در این ایستگاهها حضور خواهند داشت.
منیری تصریح کرد: سی پایگاه عملیاتی در سال داریم که در این ایام تعداد آنها بهدلیل ترافیک جمعیتی و خدمترسانی در فواصل زمانی کمتر به حدود چهاربرابر افزایش داده میشود.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خراسانرضوی بیان کرد: در سال گذشته براساس آماری که استانداری خراسانرضوی اعلام کرد ۵۰۰هزار زائر پیاده در مسیر مشهد داشتیم. برای امسال نیز حضور ۷۰۰هزار زائر پیشبینی شده و جمعیت هلالاحمر استان نیز آماده خدمترسانی در این زمینه است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان همچنین با اشاره به اینکه در سه روز پایانی ماه صفر اوج ازدحام جمعیت در حرممطهررضوی است، گفت: بهدلیل حضور هیئتهای مذهبی که در قالب دستههای عزاداری وارد حرممطهررضوی میشوند، امکان تردد خودروهای شخصی در اطراف حرم نیست؛ بههمیندلیل ممکن است در این میان، برخی از زائران که کهولت سن دارند یا بهدلیل بیماری قادر به طیکردن مسیر ورود به حرم نیستند، دچار مشکل شوند.
وی افزود: بههمینمنظور امسال ۳هزار نفر از جوانان داوطلب هلالاحمر برای خدمترسانی به این زائران با ویلچر، پایکار هستند.
منیری ادامه داد: این افراد که از سراسر کشور در مشهد حاضر میشوند در چهارده ایستگاه مستقر هستند و در شیفتهای ششساعته پانصد نفر آماده خدمت با ویلچر هستند.
بهگفته مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان، خدماترسانی همه امدادگران، نجاتگران، جوانان داوطلب، شبکه خیران و کادر درمانی که با جمعیت هلالاحمر همکاری دارند، بهصورت داوطلبانه است.