کاظم کلانتری/ شهرآرانیوز- یکی از دو سینمای اتومبیلروِ آلمان در ۶ آپریل همه بلیتهایش را برای فیلمی از سال ۱۹۹۹ فروخته است و این یعنی بازگشت سینما به دوران سینماهای روباز. مدیر این سینما در آلمان میگوید: «مهم نیست ما چه چیزی نمایش دهیم. مردم میخواهند از خانه بیرون بیایند و فیلم تماشا کنند.»
در کنار این سینماهای قدیمی، مکانهایی هم با تغییر کاربری به سینماهایی اتومبیلرو تبدیل شده اند. دی-لایو، یک شرکت مدیریت رویدادها، یک سینمای اتومبیلرو در مرکز تجارت دوسلدورف درست کرده است و مردم همه بلیتهایش را خریدهاند. لو استودیو، سینمایی مستقل در شهر مارل آلمان، در یک محوطه باز چند صفحه نمایش بزرگ نصب کرده و طی چند ساعت بلیت فیلمهای «انگل» و «شیرشاه» را فروخته است. یکی از مدیران این سینماها میگوید: «مسئولان ابتدا نگران سلامتی مردم بودند، ولی ما تا الان هیج مشکلی نداشتهایم. به مردم گفته میشود داخل ماشینهایشان بمانند.»
در کره جنوبی هم موجی از سینماهای اتومبیلرو راه افتاده است. این کشور که از ماه فوریه اقدامات خود را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تشدید کرد و تمام سینماهای این کشور تعطیل شدند. فروش بلیت مرکز «سینه ۸۰»، یک سینما با گنجایش ۱۷۰ اتومبیل در «دائگو» (یکی از مراکز شیوع ویروس در کره) افزایشی ۳۰ درصدی داشته است. کیم، مدیر این سینما، میگوید: «ما از زمان شیوع این بیماری موفق شدهایم تجارت خودمان را حفظ کنیم. مردم احساس میکنند سینماهای اتومبیلرو گزینهای مطمئن و ایمن برای لذتبردن از سرگرمیها و زندگی فرهنگی است.»
در تمام پارکها و پارکینگهای عمومی کشور کره جنوبی، مانند آلمان، سینماهای اتومبیلرو راهاندازی شده است. منطقه «نوآن»، در شرق «سئول»، یک صفحه نمایش بزرگ در یک پارک محلی برپا کرده و فیلمهای قدیمیتر را بهصورت رایگان برای مردم نمایش میدهد. او سونگ ریک، شهردار این منطقه، به مردم پیشنهاد کرد برای آرامش عاطفی و تسکین ضربات روحیای که قرنطینه و فاصله اجتماعی باعثش شده به سینماهای اتومبیلرو بیایند. اکنون در آمریکا از ۳۲۰ سینمای اتومبیلرو فقط ۲۵ مورد باز هستند. در تاریخ ۱۲ آپریل اندرو کومو، فرماندار نیویورک، گفت که میخواهد سالنهای اتومبیلرو را باز کند: «اینها سینماهای اتومبیلرو هستند. شما با افراد خانوادهتان داخل ماشین هستید.» دو سینمای اتومبیلرو هم در آمریکا خواستار لغو محدودیتها شدهاند. بت ویلسون، مدیر یکی از سینماها به «هالیوود ریپورتر» گفته است: «ما هر کاری که دولت از ما بخواهد انجام میدهیم. ما میخواهیم مردم از بیرونرفتن لذت ببرند، اما در یک محیط امن. اگر با خانوادهتان در ماشین هستید – یعنی پدر و مادر در صندلی جلو و دو کودک در پشت – شما با افراد خانوادهتان داخل ماشین نشستهاید. این هیچفرقی با خانه ندارد. فقط کمی گشتوگذار به آن اضافه شده است.» برایان آلن، مدیر سینماهای زنجیرهای اتومبیلرو در آمریکا، به سفارش مقامات بهداشت، پنج سالن خود را بست. او امیدوار است این سینماها اولین مواردی باشند که اجازه پیدا میکنند فعالیتشان را دوباره آغاز کنند. او میگوید: «ما میخواهیم به دوران اوج این سینماها در دهه ۵۰ و ۶۰ برگردیم.»
منبع:
هالیوود ریپورتر
«سینما ونک» یا «درایوین سینمای ونک» سینمایی اتومبیلرو بود که در سال ۱۳۴۸ با نمایش فیلم «روسها دارند میآیند» در تهران افتتاح شد. این سینما دومین سینمای اتومبیلروِ تهران بعد از «درایوین سینمای تهرانپارس» بود.
«درایوین سینمای ونک» در قطعهزمینی به مساحت ۱۴هزارمتر در جاده ونک احداث شده بود. این سینما گنجایش ۲۳۶ اتومبیل را داشت. از مشخصات این درایوین سینما وجود کانالهای هوای گرم بود که با لولههای مخصوص به تمام اتومبیلها میرسید بهطوریکه در تمام اوقات سال -حتی در زمستان- هم امکان تماشای فیلم وجود داشت. در قسمت پشت درایوین سینما هم یک ساختمان چندطبقه شامل رستوران، سینما، تریا و ... وجود داشت.
در رستوران سینما یک دیوار شیشهای قطور و وسیع امکان تماشای فیلم را در حین غذاخوردن برای تماشاگران میسر میساخت. در این رستوران که تماما با مبلهای گرانقیمت تزیین شده بود تماشاچیان میتوانستند به وسیله گوشیهای مخصوص و مجزا صدای فیلم را به زبان فارسی یا انگلیسی بشنوند.