زن ضایعات‌فروش؛ عضو اصلی باند سرقت نیم میلیاردی در مشهد + عکس کمبود نیروی متخصص در زمینه بیهوشی و اطفال بیش از ۵۲۳ هزار خانوار تحت پوشش برنامه‌های داوطلبان سلامت قرار دارند روند افزایشی آمار مشمولین بیمه بیکاری در خراسان رضوی رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به ایدز توقیف دو خودرو شوتی و کشف بیش از ۵ میلیارد ریال کالای قاچاق در زنجان قرعه‌کشی عمره دانشجویی ۱۰ آذر ۱۴۰۳ انجام خواهد شد + فیلم حریم خانه، حرم خانواده رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی در جلسه رسیدگی شعب خانواده مشهد شرکت کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) مداخله زودهنگام نقش مؤثری در درمان لکنت زبان دارد  کاهش بارش و افزایش دما طی آذرماه تا نیمه بهمن‌ماه ۱۴۰۳ تداخلات مصرف برخی دارو‌های گیاهی و شیمیایی نقص ایمنی، یک معدن در استان گلستان را تعطیل کرد قطعی برق جاده‌ها برای کاهش مصرف | آیا نبود استاندارد‌ها جان انسان‌ها را به خطر نمی‌اندازد؟ دستگیری عامل شهادت سرگرد یاسر عبدلی در سیستان و بلوچستان خواستگاری عجیب مجرم از قربانی‌اش در دادگاه اعلام محدودیت تردد از ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ در محور‌های شمالی کشور | پلیس راهور: بدون زنجیر چرخ تردد نکنید پیشتازی مراکز «مهر خانواده» خراسان رضوی در صلح و سازش پرونده‌های طلاق امدادرسانی به ۸۴  هزار حادثه‌دیده طی ۸ ماه در خراسان‌رضوی تنها با این رژیم غذایی سرطان پروستات بهبود می‌یابد از جمله عوارض کرونا، مشکلات قلبی طولانی‌مدت است بیش از ۷.۵ میلیون دیابتی در کشور ثبت شده است جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی بر اثر تصادف در جاده نیشابور (۵ آذر ۱۴۰۳) + تصاویر مرگ عابر جوان بر اثر تصادف در خیابان خواجه ربیع مشهد(۴ آذر ۱۴۰۳) ویدئو | درخواست عجیب روی آنتن زنده صداوسیما درباره فرزندآوری! انتصاب استاد دانشگاه کالیفرنیای آمریکا بعنوان سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری + سوابق کشف ۳۴ دستگاه گوشی همراه سرقتی توسط مرزبانان خراسان رضوی تولد پنج قلوهای ایذه‌ای در اهواز دستگیری قاتل قزوینی در حین خروج غیرقانونی از کشور تصادف مرگبار در محور فرعی خوشاب-فیروزه با ۴ کشته و ۲ مصدوم (۴ آذر ۱۴۰۳) افتتاح موزه جواهرات شهاب سنگ در تهران تصادف تاکسی و پراید در قم سه فوتی بر جای گذاشت (۴ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بستر مناسب برای تحقیقات علمی دغدغه جامعه نخبگانی

  • کد خبر: ۲۴۴۱۵۰
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۹
بستر مناسب برای تحقیقات علمی دغدغه جامعه نخبگانی
نخبگان با مشکلات و مسائل زیاد و متنوعی روبه‌رو هستند که با حل‌و‌فصل و رفع آنها می‌توان ظرفیت‌های بالقوه آنها را به عمل درآورد.

بنیاد ملی نخبگان از بدو تأسیس همواره مورد‌توجه و حمایت دولت‌های مختلف قرار گرفته و بدین‌منظور طرح‌های مختلف حمایتی و توانمندسازی ابداع و به اجرا در‌آمده است. بدیهی است نخبگان با مشکلات و مسائل زیاد و متنوعی روبه‌رو هستند که با حل‌و‌فصل و رفع آنها می‌توان ظرفیت‌های بالقوه آنها را به عمل درآورد. مطمئنا با استفاده از این ظرفیت خدادادی می‌توان کشور را به‌سمت پیشرفت و توسعه در همه زمینه‌ها هدایت کرد. در گام نخست، باید نخبگان جامعه را شناسایی کرد.

این کار با اجرای طرح «مسیر نخبگی» انجام می‌شود که از سال قبل ارائه شده و به اجرا درآمده است. در قالب این طرح، متقاضیان یا خودشان اطلاعات، افتخارات و موفقیت‌های خود را در سامانه بنیاد ملی نخبگان وارد می‌کنند یا اینکه توسط سرآمدان حوزه‌های علمی، فناوری، هنری و حوزوی به بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌شوند. پس از این مرحله، مرحله توانمندسازی نخبگان به‌منظور تکمیل و ارتقای ایده‌های خود و به‌اجرا‌درآوردن آنها انجام می‌شود. این کار با اجرای طرح‌های مختلف حمایتی و توانمندسازی بنیاد انجام می‌گیرد.

موضوع اشتغال نخبگان نیز در سال‌های اخیر مورد‌توجه ویژه بنیاد ملی نخبگان و در رأس آن معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری قرار گرفته است. یکی از این موارد، جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی است. بنیاد ملی نخبگان با همکاری و موافقت سازمان اداری و استخدامی کشور مجوز جذب بیش از ۷ هزار نخبه را از هیئت‌وزیران اخذ کرده که سومین فراخوان آن در زمستان سال گذشته اعلام و تعداد بسیار زیادی از صاحبان استعداد‌های برتر ثبت‌نام کردند. پرونده این عزیزان هم‌اکنون در بنیاد ملی نخبگان در حال بررسی است. 

برخی از نخبگان تمایل به حضور در شرکت‌های دانش‌بنیان دارند؛ زیرا در آنجا می‌توانند بهتر ایده‌ها و دیدگاه‌های خود را عملیاتی کنند. در‌حال‌حاضر با برنامه‌ای که بنیاد دارد، وضعیت اشتغال این عزیزان بحمدا... در آن شرکت‌ها خوب است و امیدواریم با مجوز‌های صادر‌شده مشکل کاملا برطرف شود. 

جذب در دانشگاه‌ها به‌عنوان هیئت‌علمی نیز یکی دیگر از خواسته‌های نخبگان است که در دولت شهید جمهور، رئیسی عزیز، این کار پیگیری و منجر به اضافه‌شدن یک سهمیه ۲۰‌درصدی، خارج از فراخوان‌های وزارت علوم، برای نخبگان طرح شهید شهریاری به سهمیه دانشگاه‌ها شد. از دیگر‌دغدغه‌های نخبگان، مسکن و همچنین ایجاد شرایط لازم و بستر مناسب برای انجام تحقیقات علمی آنهاست که با توجه به دیدگاه رئیس‌جمهور محترم این کار ان‌شاءا... پیگیری و محقق خواهد شد.

سال گذشته تفاهم‌نامه‌هایی در‌این‌خصوص بین بنیاد ملی نخبگان و چند دانشگاه به امضا رسید. پیش‌بینی می‌شود با توجه به نگاه رئیس‌جمهور محترم، در دولت چهاردهم نیز این کار با سرعت و جدیت بیشتری دنبال شود و جنبه عمومی‌تر و اجرایی‌تری به خود بگیرد. با توجه به تأکیدات رئیس‌جمهور در حمایت و استفاده از توانمندی‌های نخبگان و این جمله معروف ایشان که گفتند: «اگر حق و انصاف را رعایت کنیم و به نخبگان میدان بازی دهیم، ایرانی قادر است عزت را مجددا به این خاک برگرداند»، امیدواریم بستر مناسب برای حضور و استفاده بیشتر از ایده‌ها و نظرات جامعه نخبگانی کشور بیش از‌پیش فراهم شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->