ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام خشونت‌آمیز در آلمان روسیه: حمله اوکراین به کازان ناشی از شکست در صحنه نبرد است خانواده‌های صهیونیست اذعان کردند: نتانیاهو فردی وحشی است سفیر چین با لاریجانی دیدار کرد (یکم دی ۱۴۰۳) عارف: راهبرد دولت اصلاح قیمت‌ها و عدم آسیب به معیشت مردم است (یکم دی ۱۴۰۳) فایننشال‌تایمز فاش کرد: ریاض درباره عامل حمله ماگدبورگ به برلین هشدار داده بود وزیر امور خارجه: ایران آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه است
سرخط خبرها

درباره تانک هایی که نقشی سرنوشت ساز در جنگ روسیه و اوکراین دارند| تانک‌هایی برای رجزخوانی شرق و غرب

  • کد خبر: ۲۴۴۷۱۲
  • ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۲
درباره تانک هایی که نقشی سرنوشت ساز در جنگ روسیه و اوکراین دارند| تانک‌هایی برای رجزخوانی شرق و غرب
جنگ اوکراین و روسیه در روز‌های گذشته وارد مرحله‌ای تازه از رجزخوانی شده است که به نظر می‌رسد در این منازعه تانک‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند. گزارش‌های روزنامه‌های آلمانی و تحلیل‌های بین المللی نشان می‌دهند که ورود تانک‌های مدرن لئوپارد ۲ به اوکراین، نشانه‌ای جدید از تعهد آلمان و دیگر کشور‌های غربی به حمایت از کی یف در برابر تهاجم روسیه است.

به گزارش شهرآرانیوز، در سال‌های گذشته جهان شاهد بازگشت تنش‌های نظامی به سطح بین المللی بوده است، به ویژه درباره بحران اوکراین و صف کشی دوباره شرق و غرب بر سر این کشور. ماجرای جنگ اوکراین و روسیه در روز‌های گذشته وارد مرحله‌ای تازه از رجزخوانی شده است که به نظر می‌رسد در این منازعه تانک‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند. گزارش‌های روزنامه‌های آلمانی و تحلیل‌های بین المللی نشان می‌دهند که ورود تانک‌های مدرن لئوپارد ۲ به اوکراین، نشانه‌ای جدید از تعهد آلمان و دیگر کشور‌های غربی به حمایت از کی یف در برابر تهاجم روسیه است که منجر شد اوکراین از موضع دفاعی به فاز تهاجمی روی بیاورد.

ماشین‌های تمام اتوماتیک کشتار

تانک‌های آلمانی لئوپارد ۲ سری A۸ که به پیشرفته‌ترین فناوری‌های نظامی مجهز هستند، اکنون در اوکراین مستقر شده اند و نقشی کلیدی در دفاع از این کشور برابر حملات روسیه ایفا می‌کنند. این تانک‌ها با دقت و قدرت زیادشان توانسته اند خطوط دفاعی قدرتمندی ایجاد کنند و به عنوان نمادی از حمایت کشور‌های غربی از اوکراین در جنگ با روسیه شناخته می‌شوند. در مقابل، روسیه با استفاده از تانک‌های T۱۴ تلاش می‌کند برتری نظامی اش را بر اوکراین دیکته کند و از این طریق، سیگنال‌های قدرتمندی را به جهان غرب بفرستد.

غرب و چالش مداخله

علاوه بر آلمان، سایر کشور‌های اروپایی ازجمله فرانسه، انگلستان و ایالات متحده با ارسال کمک‌های مالی و نظامی قابل توجه به اوکراین، به دنبال تقویت نیرو‌های این کشور در جنگ با روسیه هستند. این کمک‌ها شامل تسلیحات پیشرفته و پشتیبانی مالی است که به اوکراین اجازه می‌دهد برابر تهدیدات نظامی روسیه مقاومت کند.

این اقدامات کشور‌های غربی در حمایت از اوکراین، از منظر خودشان نشانه‌ای از تعهد عمیق به برقراری امنیت و ثبات در منطقه است، اما از نگاه مقامات روسی چیزی به جز مداخله نظامی در امور سایر کشور‌ها محسوب نمی‌شود. درعین حال، حمایت‌های آشکار نظامی غرب از اوکراین موجب افزایش تنش‌ها میان روسیه و ناتو شده است و چنین وضعی می‌تواند به شکلی فزاینده به نگرانی از وقوع یک جنگ گسترده‌تر در این منطقه دامن بزند.

رجزخوانی سیاست مداران عجول

درحالی که پیش‌تر مقامات روسی اعلام حمایت آلمان از اوکراین را به مثابه اعلان جنگ به روسیه قلمداد کرده بودند، در روز‌های گذشته چاپ یک مقاله متهورانه در روزنامه «بیلد» آلمان دوباره به تنش‌ها دامن زد. این مقاله با لحنی طعنه آمیز به ورود تانک‌های آلمانی به خاک روسیه پس از هشتاد سال اشاره کرده بود. این نوشتار، واکنش بی درنگ و شدیداللحن دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، را به دنبال داشت. او در بیانیه‌ای اعلام کرد: تانک‌های روسی ممکن است به میدان جمهوری مقابل ساختمان «رایشستاگ» در برلین برسند. 

این اظهارات، فضای افکار عمومی جهان را به یاد وقایع جنگ جهانی می‌اندازد و بیم بازگشت به دوران نزاع میان دو بلوک غرب و شرق را تقویت می‌کند؛ زمانی که سال ۱۹۴۵ و در روز‌های پایانی جنگ جهانی دوم، هیتلر دیگر به زانو درآمده بود و برلین توسط نیرو‌های شوروی محاصره شده بود.

ارتش سرخ در این عملیات حدود ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار نیروی نظامی و ۶ هزارو ۲۵۰ تانک و بیش از ۷ هزارو ۵۰۰ هواپیما را راهی برلین کرد و با برتری نظامی پس از یک هفته، پایتخت حکومت رایش سوم را به تصرف درآورد و بدین گونه فتح برلین در تاریخ به ثبت رسید.

تاریخی برای عبرت نگرفتن

به نظر می‌رسد که تاریخ پرتنش روابط میان آلمان و روسیه، به ویژه در دوره جنگ جهانی دوم، بار دیگر درحال تکرار است. در آن دوران، آلمان نازی با هدف فتح روسیه، حملات گسترده‌ای را آغاز کرد که نهایتا با شکست و عقب نشینی روبه رو شد. اکنون با گذشت دهه‌ها از آن دوران، تنش‌های نظامی و سیاسی میان این دو کشور دوباره افزایش یافته و نگرانی‌ها از تکرار وقایع تلخ گذشته بیشتر شده است. این وضعیت نشان دهنده حساسیت زیاد تاریخی و سیاسی میان روسیه و آلمان است.

آرزوی صلح زیر سایه تنش‌ها

درحالی که جهان به سمت بحران‌های بزرگ‌تر حرکت می‌کند، اهمیت صلح و دیپلماسی بیش از پیش احساس می‌شود. این تقابل‌های نظامی و سیاسی باید به عنوان هشداری برای جامعه جهانی در نظر گرفته شود تا از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری شود. فقط از طریق همکاری‌های بین المللی و تمرکز بر دیپلماسی است که می‌توان از وقوع جنگ‌های جدید جلوگیری کرد و جهانی امن‌تر برای نسل‌های آینده فراهم آورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->