پژمان‌فر خبرداد: اعمال محدودیت در صدور چک برای چک اولی‌ها عراقچی: وزارت امور خارجه مسئول مذاکرات هسته‌ای می‌باشد سقوط بالگرد امداد رسان در ژاپن | سه نفر جان باختند حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان | یک لبنانی شهید شد یورش خونین صهیونیست‌ها به کرانه باختری | ۹۴۵ شهید و ۱۵ هزار بازداشتی در سایه نسل‌کشی اشغالگران هشدار قاطع ماکرون به پوتین : اگر روسیه صلح نکند اقدام قوی در راه است بازجویی از مدیر دفتر وزیر تندرو رژیم صهیونیستی به اتهام دریافت غیرقانونی مجوز سلاح اولین نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه در سال ۱۴۰۴؛ بقایی: آمریکا به پیشنهاد مذاکره غیر مستقیم از سوی ایران پاسخ نداده است ظریف شایعه حضور در تیم مذاکرات هسته ای با آمریکا را تکذیب کرد نتانیاهو فرار کرد | جنایتکار تحت تعقیب آسمان اروپا را از ترس بازداشت دور زد ! ضربه کُشنده به طالبان پاکستان: هلاکت ۱۷ تروریست در عملیات مرزی | ارتش: طرح نفوذ از افغانستان را خنثی کردیم هشدار فوری کارشناس قدس: صهیونیست‌ها در آستانه قربانی در مسجدالاقصی | خطر نابودی در سایه سکوت جهان اسلام بیش از ۶ میلیون اتباع مجاز و غیر مجاز افغانستانی در کشور حضور دارند مقام آمریکایی: حزب الله لبنان باید خلع سلاح شود واکنش تند سخنگوی دولت به مطالب روزنامه کیهان حمله موشکی حماس به بندر اشدود از متصرفات رژیم اشغالگر صهیونیستی در فلسطین واکنش تند سناتور آمریکایی به بازی گلف ترامپ سخنگوی وزارت خارجه از مماشات اروپا در قبال اسرائیل انتقاد کرد ماکرون: اوکراین پیشنهاد ترامپ برای آتش‌بس کامل را پذیرفته است! جزئیات افزایش حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ | حقوق فروردین ۱۴۰۴ سربازان چقدر است؟ سال ۱۴۰۳ بیش از ۳۴۹ هزار خودرو فرسوده اسقاط شد رژیم صهیونیستی مانع ورود واکسن فلج اطفال به غزه می‌شود حملات هوایی آمریکا به استان الحدیده یمن (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) عراقچی: هیچ دوره مذاکراتی برگزار نشده است تحویل دومین سامانه پدافند موشکی آمریکا به تل‌آویو مسکو: اقامت بشار اسد در روسیه تحت شرایط سخت‌گیرانه‌ای انجام می‌شود حضور «پاپ فرانسیس» با ویلچر در مراسم کلیسای واتیکان نتانیاهو: هر تاخیری در برکناری رئیس شاباک فاجعه می‌آفریند
سرخط خبرها

درباره تانک هایی که نقشی سرنوشت ساز در جنگ روسیه و اوکراین دارند| تانک‌هایی برای رجزخوانی شرق و غرب

  • کد خبر: ۲۴۴۷۱۲
  • ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۲
درباره تانک هایی که نقشی سرنوشت ساز در جنگ روسیه و اوکراین دارند| تانک‌هایی برای رجزخوانی شرق و غرب
جنگ اوکراین و روسیه در روز‌های گذشته وارد مرحله‌ای تازه از رجزخوانی شده است که به نظر می‌رسد در این منازعه تانک‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند. گزارش‌های روزنامه‌های آلمانی و تحلیل‌های بین المللی نشان می‌دهند که ورود تانک‌های مدرن لئوپارد ۲ به اوکراین، نشانه‌ای جدید از تعهد آلمان و دیگر کشور‌های غربی به حمایت از کی یف در برابر تهاجم روسیه است.
محمد عنبرسوز
خبرنگار محمد عنبرسوز

به گزارش شهرآرانیوز، در سال‌های گذشته جهان شاهد بازگشت تنش‌های نظامی به سطح بین المللی بوده است، به ویژه درباره بحران اوکراین و صف کشی دوباره شرق و غرب بر سر این کشور. ماجرای جنگ اوکراین و روسیه در روز‌های گذشته وارد مرحله‌ای تازه از رجزخوانی شده است که به نظر می‌رسد در این منازعه تانک‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند. گزارش‌های روزنامه‌های آلمانی و تحلیل‌های بین المللی نشان می‌دهند که ورود تانک‌های مدرن لئوپارد ۲ به اوکراین، نشانه‌ای جدید از تعهد آلمان و دیگر کشور‌های غربی به حمایت از کی یف در برابر تهاجم روسیه است که منجر شد اوکراین از موضع دفاعی به فاز تهاجمی روی بیاورد.

ماشین‌های تمام اتوماتیک کشتار

تانک‌های آلمانی لئوپارد ۲ سری A۸ که به پیشرفته‌ترین فناوری‌های نظامی مجهز هستند، اکنون در اوکراین مستقر شده اند و نقشی کلیدی در دفاع از این کشور برابر حملات روسیه ایفا می‌کنند. این تانک‌ها با دقت و قدرت زیادشان توانسته اند خطوط دفاعی قدرتمندی ایجاد کنند و به عنوان نمادی از حمایت کشور‌های غربی از اوکراین در جنگ با روسیه شناخته می‌شوند. در مقابل، روسیه با استفاده از تانک‌های T۱۴ تلاش می‌کند برتری نظامی اش را بر اوکراین دیکته کند و از این طریق، سیگنال‌های قدرتمندی را به جهان غرب بفرستد.

غرب و چالش مداخله

علاوه بر آلمان، سایر کشور‌های اروپایی ازجمله فرانسه، انگلستان و ایالات متحده با ارسال کمک‌های مالی و نظامی قابل توجه به اوکراین، به دنبال تقویت نیرو‌های این کشور در جنگ با روسیه هستند. این کمک‌ها شامل تسلیحات پیشرفته و پشتیبانی مالی است که به اوکراین اجازه می‌دهد برابر تهدیدات نظامی روسیه مقاومت کند.

این اقدامات کشور‌های غربی در حمایت از اوکراین، از منظر خودشان نشانه‌ای از تعهد عمیق به برقراری امنیت و ثبات در منطقه است، اما از نگاه مقامات روسی چیزی به جز مداخله نظامی در امور سایر کشور‌ها محسوب نمی‌شود. درعین حال، حمایت‌های آشکار نظامی غرب از اوکراین موجب افزایش تنش‌ها میان روسیه و ناتو شده است و چنین وضعی می‌تواند به شکلی فزاینده به نگرانی از وقوع یک جنگ گسترده‌تر در این منطقه دامن بزند.

رجزخوانی سیاست مداران عجول

درحالی که پیش‌تر مقامات روسی اعلام حمایت آلمان از اوکراین را به مثابه اعلان جنگ به روسیه قلمداد کرده بودند، در روز‌های گذشته چاپ یک مقاله متهورانه در روزنامه «بیلد» آلمان دوباره به تنش‌ها دامن زد. این مقاله با لحنی طعنه آمیز به ورود تانک‌های آلمانی به خاک روسیه پس از هشتاد سال اشاره کرده بود. این نوشتار، واکنش بی درنگ و شدیداللحن دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، را به دنبال داشت. او در بیانیه‌ای اعلام کرد: تانک‌های روسی ممکن است به میدان جمهوری مقابل ساختمان «رایشستاگ» در برلین برسند. 

این اظهارات، فضای افکار عمومی جهان را به یاد وقایع جنگ جهانی می‌اندازد و بیم بازگشت به دوران نزاع میان دو بلوک غرب و شرق را تقویت می‌کند؛ زمانی که سال ۱۹۴۵ و در روز‌های پایانی جنگ جهانی دوم، هیتلر دیگر به زانو درآمده بود و برلین توسط نیرو‌های شوروی محاصره شده بود.

ارتش سرخ در این عملیات حدود ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار نیروی نظامی و ۶ هزارو ۲۵۰ تانک و بیش از ۷ هزارو ۵۰۰ هواپیما را راهی برلین کرد و با برتری نظامی پس از یک هفته، پایتخت حکومت رایش سوم را به تصرف درآورد و بدین گونه فتح برلین در تاریخ به ثبت رسید.

تاریخی برای عبرت نگرفتن

به نظر می‌رسد که تاریخ پرتنش روابط میان آلمان و روسیه، به ویژه در دوره جنگ جهانی دوم، بار دیگر درحال تکرار است. در آن دوران، آلمان نازی با هدف فتح روسیه، حملات گسترده‌ای را آغاز کرد که نهایتا با شکست و عقب نشینی روبه رو شد. اکنون با گذشت دهه‌ها از آن دوران، تنش‌های نظامی و سیاسی میان این دو کشور دوباره افزایش یافته و نگرانی‌ها از تکرار وقایع تلخ گذشته بیشتر شده است. این وضعیت نشان دهنده حساسیت زیاد تاریخی و سیاسی میان روسیه و آلمان است.

آرزوی صلح زیر سایه تنش‌ها

درحالی که جهان به سمت بحران‌های بزرگ‌تر حرکت می‌کند، اهمیت صلح و دیپلماسی بیش از پیش احساس می‌شود. این تقابل‌های نظامی و سیاسی باید به عنوان هشداری برای جامعه جهانی در نظر گرفته شود تا از تکرار اشتباهات گذشته جلوگیری شود. فقط از طریق همکاری‌های بین المللی و تمرکز بر دیپلماسی است که می‌توان از وقوع جنگ‌های جدید جلوگیری کرد و جهانی امن‌تر برای نسل‌های آینده فراهم آورد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->