سعیده ساجدینیا - محمدباقر معبودینژاد در گفتوگو با شهرآرانیوز، با اشاره به نزدیکی ماه رمضان گفت: به طور معمول بازار طلافروشان در این ماه نیز رونق خاصی نداشته و به این ترتیب رکود و کسادی بعد از ۲ ماه تعطیلی کرونایی به سومین ماه خود میرسد و بر مشکلات اقتصادی و ضرر و زیانی که در این مدت متحمل شدهاند، اضافه میشود.
احتمال ورشکستگی برخی طلافروشان و درخواست ابطال پروانه
او به چکهای برگشتی و بدهیهای تلنبار شده طلافروشان اشاره کرد و گفت: پیشبینی میشود ادامه این روند به ورشکستگی تعدادی از فعالان این صنف منجر شود، به طوری که این روزها با درخواست ابطال پروانه برخی واحدهای صنفی مواجه هستیم و احتمال این که تعدادی از طلافروشان نتوانند ادامه کار بدهند و ترک کسب کنند، زیاد است.
رییس اتحادیه طلا و جواهر مشهد ادامه داد: پیک کار طلافروشان به دلیل افزایش مراسمهای شادی و عروسی بیشتر در ماههای رجب، شعبان و ایام نوروز است که متأسفانه به دلیل شیوع کرونا و محدودیتهای کاری، ضربه مهلکی به بازار طلا وارد شد و نه تنها سودی عاید همکاران نشد، بلکه متضرر شدند.
هیچ حمایتی نشدیم
معبودینژاد با اشاره به اینکه پیگیریهای صورت گرفته برای حمایت سازمانهای حمایتی از صنف طلافروش شده تا کنون به نتیجه نرسیده است، اظهار کرد: در این دو ماه، کارگاههای طلاسازی با ۱۰ تا ۲۰ کارگر تعطیل شدند و درخواست کردیم درباره مالیاتها و بیمه کارگران مساعدتی صورت گیرد تا امکان ادامه فعالیت را داشته باشند و هنوز منتظر تعیین تکلیف در این باره هستیم.
کاهش نرخ سود بانکی تأثیری بر رونق بازار طلا ندارد
رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد همچنین درباره تأثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بازار طلا و جواهر پیشبینی کرد که سرمایهها به سمت خرید طلا، ارز و بورس سوق پیدا کند، اما در عین حال این را هم اضافه کرد که سرمایهگذاران بیشتر تمایل به خرید سکه و یا طلای مستعمل و آب شده دارند و طلای نو و مصنوعات طلایی نمیخرند و بنابراین این رویکرد منجر به رونق در بازار طلا نخواهد شد.
افزایش ۱۲ هزار تومانی قیمت طلا و ۱۵۰ هزار تومانی سکه
او با بیان اینکه روز یکشنبه ۳۱ فروردین افزایش نرخ ارز، قیمت طلا و سکه را افزایش داد، گفت: بر این اساس هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۱۲ هزار تومان افزایش مواجه شد و سکه نیز ۱۵۰ هزار تومان افزایش را در بازار تجربه کرد.