رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی: سال ۲۰۲۵ سال جنگ است فعالیت دبیرخانۀ توسعۀ مکران متوقف شد! هلاکت تعدادی سرکرده داعش در حمله هوایی ارتش عراق عراقچی بر استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی در توسعه روابط با قزاقستان تاکید کرد زمان تشییع پیکرهای شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین اعلام شد تفکیک وزارت راه و شهرسازی در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد پزشکیان بر تدوین نقشه راهبردی عملیاتی و قابل اجرا برای صنعت فضایی تاکید کرد فیلمبرداری در مکان ممنوعه، علت بازداشت مهدی نصیری رئیس پارلمان عراق وارد ایران شد ترامپ: کانادا باید به پنجاه‌ویکمین ایالت آمریکا تبدیل شود سردار نقدی: دشمن بیشتر از قدرت نرم جمهوری اسلامی وحشت دارد افزایش ۲ برابری پرواز‌های مشهد و پاکستان طی ۲۰ روز آینده الجولانی با بن سلمان در ریاض دیدار کرد یک پرونده جنایی جدید علیه همسر نتانیاهو تشکیل شد مصر: طرحی برای بازسازی غزه، بدون خروج فلسطینی‌ها داریم پزشکیان: ایجاد ساختار و برنامه‌ای برای تحول در نگرش و بینش مدیران مدارس ضروری است فرمانده سپاه امام‌رضا(ع): سپاه مولود انقلاب اسلامی و امام‌خمینی(ره) است نشست ویژه کمیسیون امنیت ملی با حضور قالیباف و وزرای کشور و راه و شهرسازی (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون اول رئیس جمهور: «اصلاح» از مرکز حکومت شروع شود چهل‌وششمین سالگرد انقلاب اسلامی، یادآور نقش بی‌بدیل جوانان در پیروزی و دفاع از میهن موشک اعتماد رونمایی شد + فیلم عارف: وظیفه دولت، حفاظت و احیای تالاب‌هاست الجولانی وارد ریاض شد + فیلم رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، اسفندماه به اتمام می‌رسد قالیباف: هیچ‌کس به‌اندازه مردم برای انقلاب هزینه نکرده است + فیلم الجولانی سه‌شنبه به ترکیه می‌رود (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) آیا تعطیلی شنبه‌ها برای همیشه منتفی شد؟ انقلاب اسلامی میراثی ماندگار و جاودان
سرخط خبرها

علی صالح‌ آبادی کرونا را فرصتی برای دیپلماسی فعال ایران می‌داند/ سیاست لغو تحریم‌ها در پیش گرفته‌شود

  • کد خبر: ۲۴۵۰۶
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۸
علی صالح‌ آبادی کرونا را فرصتی برای دیپلماسی فعال ایران می‌داند/ سیاست لغو تحریم‌ها در پیش گرفته‌شود
سید مهرداد امیرکلالی/شهرآرانیوز - درحالی‌که دستگاه دیپلماسی ایران بیش از یک ماه است تمرکز رسانه‌ای خود را بر اقناع افکار عمومی جهان و آمریکا بر لزوم برداشته شدن تحریم‌های ایران گذاشته است، ایالات متحده بیش از همیشه به‌دنبال استفاده سیاسی از این ابزار است. ترامپ بار دیگر در روز‌های اخیر تأکید کرده است که اگر ایران پای میز مذاکره بیاید، تحریم‌ها برداشته می‌شود. این همان شرط ترامپ در بیش از یک سال گذشته است، در‌حالی‌که با شیوع کرونا و اذعان همگان به تأثیر تحریم بر روند مبارزه با این بیماری، وضعیت فعلی با پیش‌تر تفاوت‌های چشمگیری پیدا کرده است.
 
در همین‌باره با علی صالح‌آبادی که از جنس سیاست‌مداران روزنامه‌نگار است، گفتگو کرده‌ایم. او که سابقه نمایندگی دوره سوم مجلس شورای اسلامی از شهر مشهد و معاونت سیاسی استانداری خراسان را در کارنامه دارد، ۱۰ سال پیش روزنامه ستاره صبح را متولد کرد که کماکان منتشر می‌شود. او در این مصاحبه، درباره وضعیت مدیریت سیاسی کرونا در ایران و بیان صریح و صادقانه مشکلات ازسوی رئیس‌جمهور، سخن گفت که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

صالح‌آبادی با اشاره به اینکه ویروس کرونا دنیا و ازجمله دو کشــور ایران و ایالات متحده را ســخت درگیر خود کرده است، گفت: این بحران می‌تواند یک فرصت برای دیپلماســی باشد، زیرا آمریکا از یک‌ســو از نظر ابتلا به ویروس کرونا صدرنشین است و ازســوی دیگر ترامپ قرار است در ماه نوامبر (آبان) برای بار دوم شــانس خود را در انتخابات ریاســت‌جمهوری بیازماید. در چنین شــرایطی او حاضر است به ایران امتیاز بدهد.

وی افزود: در این شرایط، عقل سیاسی و منافع ملی حکــم می‌کند سیاست لغو همه تحریم‌ها در پیش گرفته‌شود. اگر این اقدام صورت گیرد، ترامپ بر سر دوراهی قرار خواهد گرفت؛ یا باید پاسخ مثبت بدهد یا پاسخ منفی. پاسخ مثبت به نفع مردم ایران و پاسخ منفی به ضرر جایگاه رای ترامپ و به نفع دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری خواهد بود.

این فعال اصلاح‌طلب بیان کرد: ترامپ شخصیت ثابت و پایداری ندارد و ممکن اســت تحریم‌ها را تعلیق کند یا کاهش دهد، بنابراین در این شرایط دستگاه دیپلماسی کشور نباید فرصت‌سوزی کند. او با اشاره به اظهارات مسئولان از بهمن سال گذشته درباره شیوع کرونا گفت: اگر اظهارات امروز تجزیه و تحلیل شود، به تناقض‌گویی خواهیم رسید. از جدی نگرفتن موضوع در روز‌های نخست تا اقدامــات قطره‌چکانی در زمینه فاصله‌گذاری اجتماعی بــرای قطع زنجیره انتقــال ویروس، قرنطینه نکردن قم، تهران و شهر‌های دیگر، نشان از سردرگمی مســئولان در چگونگی برخورد با کروناست. زمانی که ویروس کرونا به ایران آمد، هواپیمایی ماهان بین تهران و پکن و شــهر‌های دیگر چین در رفت‌وآمد بود و مقامات نه آن زمان اعتقادی به قرنطینه شهر‌ها داشتند و نه اکنون اعتقادی به این امر دارند.
 
صالح‌آبادی با بیان اینکه مقامات همیشه تلاش می‌کنند تصویر و جلوه خوبی از اوضاع کشور درزمینه اقتصاد و زندگی مردم ارائه کنند، افزود: این درحالی است که واقعیت‌ها و مشاهدات عینی و میدانی، تصویر دیگری را از اوضاع نشان می‌دهد. براساس آمار‌های موجود و به گفته مقامات، رشد اقتصادی کشور در سال‌های ۹۷ و ۹۸ منفی بوده است. رشد اقتصادی منفی، معنا و مفهومش این است که اندازه اقتصاد کشور کوچک‌تر شده است. این واقعیت در طول سال‌های ۹۷ و ۹۸ به‌وقوع پیوسته است و دهک‌های پایین جامعه فقیرتر و سه دهک بالای جامعه غنی‌تر شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور به‌دلیل اینکه منتخب مردم است، باید به نمایندگی از مردم واقعیت‌ها را بپذیرد و آن‌ها را با مردم درمیان بگذارد و بگوید چرا اصول‌گرا‌های تندرو برای نابود کردن برجام کمک کردند و اقداماتشان به فروپاشی این معاهده بین‌المللی انجامید. همچنین آن‌ها مانع تصویب لوایح FATF شدند که بر اثر این اقدام، تبادل پول میان بانک‌های ایران و دنیا، دچار اختلال شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->