صداوسیما مجری‌گری «مهرشاد سهیلی» در تلویزیون را تکذیب کرد + عکس «بررسی وطن در دنیای کودک و نوجوان» در حوزه هنری خراسان رضوی بازیگر نقش ایلان ماسک معرفی شد + عکس مهرشاد سهیلی مجری برنامه اردوگاه شد + عکس موج انتقادها از فیلم جدید «نولان» | «اودیسه» در یک منطقه اشغالی فیلم‌برداری شده است حکایت دوستی عمو خرسه رقابت رسانه‌ها در جشنواره «داستان ایستادن» + فراخوان قائم‌مقام معاونت امور استان‌های رسانه ملی مشخص شد تصویری جدید از «شیرین» و «امیر» در پشت صحنه سریال «تاسیان» + عکس وزیر ارشاد، فردا (۷ مرداد)، برای پاسخ به یک سؤال راهی مجلس می‌شود عروسک جدید برنامه «کارناوال» | آیا «افتو» دارای رقیب می‌شود؟ پوستر برنامه «شفرونی» منتشر شد | برنامه جدید احسان علیخانی + عکس تیزر انیمیشن سینمایی «فرمانروای آب» منتشر شد سیدرسول فاطمی، هنرمند جوان تعزیه و تئاتر، درگذشت + علت فوت سریال انیمیشنی «هیس‌طوری» آماده نمایش شد بازگشت آرنولد شوارتزنگر در پایان جدید انیمیشن «غارتگر: قاتل قاتلان» نمایش آثار هنری و مصنوعات «جنگ ستارگان» در موزه «هنر روایی» لس‌آنجلس + عکس
سرخط خبرها

دبیر شورای عالی هنر: صداوسیما دیگر حق ندارد جلوی ساز،‌ گُل بگذارد؟

  • کد خبر: ۲۴۵۱۱۳
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۱
دبیر شورای عالی هنر: صداوسیما دیگر حق ندارد جلوی ساز،‌ گُل بگذارد؟
دبیر شورای عالی هنر روز گذشته، ۲۳ مردادماه، به‌منظور تشریح برخی جزئیات سندهای ملی بالادستی، نشستی برگزار و درباره سند ملی موسیقی کشور نکات مهمی را مطرح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسین ایمانی خوشخو در این نشست خبری از قانونی نبودن نمایش ساز در تلویزیون و قانونی نبودن لغو کنسرت‌ها در شهرها در پی تصویب سند ملی موسیقی کشور خبر داده است؛ قوانینی مهم و سرنوشت‌ساز برای موسیقی که اگر ضمانت اجرایی داشته باشد، باید منتظر روزهای روشنی برای موسیقی کشور باشیم.

در این گزارش جملات مهم ایمانی خوشخو در این نشست خبری که به طور صریح و مشخص درباره موسیقی مطرح شده است را با هم مرور می‌کنیم:

این مباحث در حالی مطرح شده است که صدا و سیما هیچ قانون صریحی درباره نشان دادن ساز در تلویزیون ندارد و مقام معظم رهبری نیز در استفتایی درباره نشان‌دادن آلات موسیقی در تلویزیون فرموده‌اند: «آن دسته از آلات موسیقی که عرفا از آلات مشترک بوده و قابل استفاده برای موسیقی حلال می‌باشد، خرید و فروش و استفاده از آن به قصد منفعت حلال جایز است و تفاوتی هم بین تلویزیون و جاهای دیگر نیست.»

آنچه از این فتوا برمی‌آید آن است که نه تنها نشان‌دادن سازی که صدای نواخته‌شدن آن پخش می‌شود، جایز است؛ بلکه حتی خرید و فروش آن از طریق آگهی در صداوسیما نیز اشکالی ندارد.

این در حالی است که در موارد بسیار معدودی از جمله در شبکه‌های برون‌مرزی صداوسیما اغلب ساز نمایش داده می‌شود و این موضوع تبدیل به یکی از سوالات قدیمی شده که واقعا چرا ساز در تلویزیون نمایش داده نمی‌شود؟

لغو خودسرانه کنسرت‌ها در کشور هم موضوع دیگری است که چرخ موسیقی ایران را به عقب می‌راند. لغو بسیاری از اجراهای موسیقی در شهرستان‌ها در جایی خارج از وزارت ارشاد ریشه دارند؛ عواملی خودسر که البته تاکنون برخور جدی هم با آنها صورت نگرفته است.

این در حالی است که حرکت‌های خودسرانه از این دست نه تنها به فرهنگ موسیقی ایران لطمه می‌زند بلکه خوراک تبلیغات سوء علیه این سرزمین نیز می‌شود.

حالا اما باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا این سند ملی و بسیار مهم که در دوران ریاست رئیس جمهور شهید به تصویب رسید، موسیقی را نجات می‌دهد؟

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->