پیش‌بینی بورس (دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴)| پس‌لرزه توقف واگذاری خودروسازان ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴) پیگیری عادی‌سازی پرونده ایران در FATF در اجلاس اوراسیا قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو اعلام شد+ جدول (۴ خرداد ۱۴۰۴) شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا درباره واگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا اطلاعیه داد علت گران شدن قیمت سیمان چه بود؟ افزایش ۱۵ درصدی مصرف برق در خراسان رضوی در اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ نسبت‌به سال گذشته پرداخت وام‌های خرد بدون مراجعه حضوری ۲۰۰ میلیون تومان پاداش برای معرفی استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز سقف جدید نگهداری ارز برای اشخاص مشخص شد (۴ خرداد ۱۴۰۴) ثبت سفارش جدید برنج از ۱۰ خرداد آغاز می‌شود خروج سنگین پول حقیقی از بازار سهام | خودرویی‌ها ترمز بورس را کشیدند (۴ خرداد ۱۴۰۴) مبارزه با ملخ در حدود چهار هزار هکتار از مزارع مشهد انجام شد شرکت‌های خراسانی در بورس؛ از خوش‌بینی تا واقعیت اکتشاف، مهم ترین چالش پیش روی توسعه معادن خراسان رضوی | ثروت خفته خراسان در دل زمین ایران پنجمین قدرت معدنی جهان | کشف ۲درصد گنجینه‌های معدنی ایران طلا و سکه امروز در مشهد چند قیمت خورد؟ (۴ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۴ خرداد ۱۴۰۴) | دلار به کمتر از ۸۳ هزار تومان افت کرد مشکل بیمه کامیون‌داران حل خواهد شد | احتمال سه‌نرخی‌شدن سوخت کامیون‌ها جریمۀ روزانه ۱۰۰ هزار تومانی خودروهای بدون معاینه فنی خرید تضمینی گندم در خراسان‌رضوی از ۸.۵ هزار تن عبور کرد (۴ خرداد ۱۴۰۴) صدور کارت سوخت در کمتر از یک هفته | ثبت‌نام اینترنتی جایگزین مراجعه حضوری شد توقف واگذاری سهام ۲ شرکت بزرگ خودروساز ایران‌خودرو و سایپا در بورس (۴ خرداد ۱۴۰۴) چین، دو فروند هواپیمای کارکرده مسافربری را ۴برابر گران‌تر از قیمت واقعی به ایران فروخت جمع‌آوری کارت‌های سوخت از امروز استارت خورد (۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش مصرف آب با گرم‌شدن هوا | در تابستان باید منتظر جیره‌بندی آب در مشهد باشیم؟ طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان چه دستاوردی داشت؟ | گران‌فروشی نان‌های بی‌کیفیت زیر سایه طرح هوشمندسازی یارانه یک ماه گذشته نانوایی‌ها واریز شد | احتمال افزایش قیمت نان در آینده‌ای نزدیک قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار (۴ خرداد ۱۴۰۴) | آلبالو در مشهد چند؟
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران: چندنرخی‌بودن ارز باعث رانت شده است | دولت نگاه درآمدی به معدن نداشته باشد

  • کد خبر: ۲۴۵۶۶۲
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
رئیس کمیسیون صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران: چندنرخی‌بودن ارز باعث رانت شده است | دولت نگاه درآمدی به معدن نداشته باشد
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران گفت: مشکلاتی که اکنون در حوزه‌های مختلف گریبان‌گیر ماست، برمی‌گردد به اینکه بعضی از قوانین به‌درستی اجرا نمی‌شود.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

بهرام شکوری در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز، در خصوص مشکلات حوزه صنعت و تولید تصریح کرد: یکی از تقاضا‌های بخش صنعت از مجلس این است که در نظارت بر قوانینی که در مجلس وضع می‌شود، بکوشند. اکنون همه مشکلاتی که ما در کشور داریم، برمی‌گردد به اینکه بعضی از قوانین اجرایی نمی‌شود.

وی گفت: یکی از قوانینی که در مجلس دهه ۸۰ مصوب شده و دولت را مکلف کرده بود، این بود که سالی ۲۰ درصد تصدی‌گری خود را کوچک کند؛ مسلماً اگر تا الان این اتفاق می‌افتاد، امروز ناترازی و کسری بودجه را نداشتیم. این مشکلات در حوزه نقدینگی به موضوع گران اداره‌شدن کشور برمی‌گردد. در نتیجه اگر این قوانین رعایت می‌شد، این مشکلات را در حوزه‌های مختلف نداشتیم.

دولت نگاه درآمدی به معدن نداشته باشد

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران یادآور شد: داشتن نگاه درآمدی به بخش معدن موانعی را برای توسعه آن در پی داشته است. معدن یکی از پتانسیل‌های خوب کشور است. در قوانین مجلس دیده شده که نباید نگاه درآمدی داشته باشیم؛ چراکه هر حقوق دولتی که از معدن می‌گیریم، باید در جهت توسعه بخش معدن هزینه شود. به طور مثال باید ۶۵ درصد حقوق دولتی در وزارت صمت خرج توسعه معدن شود، ۱۵ درصد در مناطق معدنی که مردم زندگی می‌کنند خرج رفاه اهالی آن منطقه شود، ۱۲ درصد اختصاص به منابع طبیعی داشته باشد، ۳ درصد به نظام مهندسی در جهت نظارت اختصاص یابد و ۵ درصد صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی در جهت توسعه کسب‌وکار‌ها صورت گیرد که متأسفانه زیر ۵ درصد این پول برمی‌گردد. اما چون دولت نگاه درآمدی داشته و کسری بودجه دارد، این قانون رعایت نمی‌شود.

شکوری افزود: در بحث قطعی برق‌ها، اگر امروز ناترازی در حوزه برق و گاز داریم به‌واسطه این است که هزینه‌های جاری دولت زیاد بوده و زیرساخت‌های این حوزه را بی‌نصیب کرده است.

به گفته وی، در ماده ۲۵ قانون بهبود فضای کسب‌وکار گفته شده دولت در بحث ناترازی حق ندارد برق صنایع را قطع کند. اگر هم با حکم شورای تأمین این کار را می‌کند، قائدتاً باید خسارت آن را جبران کند. اما متأسفانه می‌بینیم هفته‌ای سه بار برق صنایع قطع می‌شود و هیچ خسارتی هم به آن‌ها پرداخت نمی‌کنند.

نرخ ارز و چندنرخی‌بودن آن ام‌الفساد است

رئیس انجمن سنگ ایران ادامه داد: در قانون، ذکر شده که جلوی صادرات نباید گرفته شود، اما با عوارض‌های بالا جلوی صادرات را می‌گیرند. وقتی تولیدکننده مازاد تولید دارد، مسلماً باید صادر کند. اگر این محصول نباید صادر شود، چرا اجازه تولید به آن می‌دهیم؟

وی ابراز کرد: در هیچ جای قانون، منعی برای ورود ماشین‌آلات نیست. اما دولت‌ها قانون را رعایت نمی‌کنند و موانع ایجاد می‌کنند و این سبب می‌شود مردم و فعالان اقتصادی آسیب ببینند.

شکوری ادامه داد: نرخ ارز و چندنرخی‌بودن آن ام‌الفساد است. چندنرخی‌بودن ارز سبب رانت برای عده‌ای می‌شود که مردم از آن بی‌بهره هستند. چرا فعالان اقتصادی باید صادر کنند و ارز حاصل از صادرات را صددرصد تقدیم بانک مرکزی با نرخ ارز دولتی کنند، اما دلار را باید از بازار آزاد تهیه کنند و با دلار روز ماشین‌آلات و تجهیزات بخرند؟

رئیس انجمن مس ایران با تأکید بر اینکه این مدل حکمرانی جواب نخواهد داد، بیان کرد: بد نیست به وضعیت کشور‌های اطراف نگاهی بیندازیم؛ چه اماراتی که نرخ ثابتی دارد و چه ترکیه که کاهش ارزش پول به‌نسبت کمتری دارد. ترکیه با داشتن تورم بالای ۵۰ درصد و داشتن جمعیتی به‌اندازه ما، تولید ناخالص داخلی‌اش پنج‌برابر ماست و صادراتش در پنج سال گذشته، از ۱۶۰ میلیارد دلار به ۲۰۵ میلیارد دلار رسیده است.

وی افزود: درست است که ارزش پولمان پایین آمده، اما با سیاست‌های غلط سال گذشته، ۱۷ میلیارد دلار کسری تجاری داشتیم و این فاجعه است. ما باید از کمیسیون صنایع و مجلس بخواهیم قوانین را درست وضع کنند و بر اجرای درست آن هم نظارت داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->