پرواز اولین تاکسی برقی تویوتا در آسمان ژاپن + فیلم (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پرتاب موفق دو ماهواره ایرانی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + فیلم با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری، یک محصول دانش‌بنیان در کتابخانه‌های مهم کشور استفاده می‌شود جواب پازل امروز میجر (سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل متعلق به کدام کشورهاست؟ قابلیت‌های جدیدی که در iOS ۱۸.۲ ارائه می‌شود محمد جعفرپور به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معرفی شد چرا برخی از ویدئوهای اینستاگرام تار و بی‌کیفیت هستند؟ جواب پازل امروز میجر (دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳) چطور با هوش مصنوعی ترانه و موزیک فارسی بسازیم؟ + آموزش و لینک سایت واردات قانونی، قیمت‌های آیفون ۱۶ را منصفانه می‌کند جواب پازل امروز میجر (یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳) ماهواره‌های «هدهد» و «کوثر» پس از چهارسال تلاش، به فضا پرتاب می‌شوند بازدید معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری استان | آغاز ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد + فیلم آغاز فرایند ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور + فیلم پاسخ پازل امروز میجر (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از قابلیت جدید جست‌وجوی ChatGPT | معرفی رقیب قدرتمند برای موتور جستوی گوگل ویدئویی جدید از «اطلس»، ربات انسان‌نمای جدید بوستون داینامیکس نگرانی پنتاگون از ماهواره‌های جاسوسی جدید ایلان ماسک و رابطه‌اش با پوتین
سرخط خبرها

راهنمای پدیده «ابَرماه آبی» (۲۸ مرداد ۱۴۰۳) + زمان و نحوه مشاهده

  • کد خبر: ۲۴۵۹۹۰
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۲
راهنمای پدیده «ابَرماه آبی» (۲۸ مرداد ۱۴۰۳) + زمان و نحوه مشاهده
هنوز بارش‌های شهابی برساوُشی کاملا تمام نشده که مردم می‌توانند از یک رویداد نجومی دیگر لذت ببرند: ماه کامل آبی.

شهرآرانیوز؛ این چندشب دلیل خوبی برای خیره‌شدن به آسمان خواهیم داشت، زیرا ماه آبی در آسمان می‌درخشد. در اینجا آنچه باید درباره این رویداد بدانیم آمده است:

«ابرماه آبی» یا «ماه کامل آبی» چیست؟

ماه آبی ربطی به رنگ ماه ندارد، بلکه به فرکانس ماه کامل مربوط می‌شود. دو تعریف از ماه آبی وجود دارد؛ اولین تعریف زمانی است که دو ماه کامل در یک ماه تقویمی وجود دارد. از آنجایی که چرخۀ ماه ۲۹.۵ روز است و میانگین ماه تقویمی ما ۳۰ تا ۳۱ روز است، وجود دو ماه کامل در یک ماه تقویمی بسیار نادر است، اما به گفته ناسا ممکن است هر دو تا سه سال یک‌بار ابَرماه داشته باشیم. حدود ۳ درصد از ماه‌های کامل «ماه آبی» هستند.

«ابرماه‌های آبیِ فصلی» نیز هستند که در آن‌ها یک فصل تقویمی به‌جای سه ماه کامل، چهار ماه کامل دارد. سومین ماه از این چهار ماه کامل را «ابَرماه آبی» می‌گویند که ابَرماه آگوست هم از همین نوع است.

ابَرماه به مدار ماه اشاره دارد که در این ماه کمی به زمین نزدیک می‌شود و به همین دلیل بزرگتر و درخشان‌تر به نظر می‌رسد. از آنجاکه مدار ماه بیضی‌شکل است، مواقعی وجود دارد که ماه به زمین نزدیک‌تر می‌شود. هنگامی که ماه کامل از نظر فاصله تا زمین به نزدیک‌ترین حالت خود می‌رسد (معروف به حضیض)، این ماه تا ۱۴ درصد بزرگ‌تر و تا حدود ۳۰ درصد درخشان‌تر دیده می‌شود.

قبیله بومی آمریکایی آلگونکوین ماه کامل آگوست را ماه خاویاری هم می‌نامند. آن‌ها ماه کامل را به نام ماهیان خاویاری - نوعی ماهی بزرگ - که در ماه آگوست در دریاچه‌ها فراوان بودند، نام‌گذاری کردند.

راهنمای پدیده «ابَرماه آبی» (۲۸ مرداد ۱۴۰۳) + زمان و نحوه مشاهده

چگونه و چه زمانی می‌توانیم «ابرماه آبی» آگوست را ببینیم؟

به گفته ناسا، اوج ماه کامل بعدازظهر دوشنبه رخ می‌دهد. البته از یکشنبه تا اوایل چهارشنبه هم می‌توان آن را دید. این ماه با چشم غیرمسلح هم قابل‌مشاهده است، اما با تلسکوپ و دوربین دوچشمی می‌توان جزئیات بیشتری را از آن تماشا کرد.

ابرماه آبی چقدر نادر است؟

به گفته ناسا، ترکیب «ابر ماه» و «ماه آبی» نادر است و زمان بین وقوع آن‌ها کاملاً «نامنظم» است؛ درواقع پدیدآمدن آن می‌تواند بین ۱۰ تا ۲۰ سال متفاوت باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->