تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر
سرخط خبرها

استرس پس از سانحه؛ اختلال روانی شایع پس از کرونا

  • کد خبر: ۲۴۶۴۸
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۱
استرس پس از سانحه؛ اختلال روانی شایع پس از کرونا
مشاور رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران می‌گوید: باتوجه به اینکه مردم در دوران کرونا استرس و اضطراب شدیدی را تجربه کردند و به صورت مزمن درآمده‌است مردم در دوران پساکرونا نیز دچار استرس پس از سانحه خواهند شد، این اختلالات می‌تواند موجب افزایش بیماری‌های سایکوسوماتیک (بیماری‌های روان‌تنی) شود.
به گزارش شهرآرانیوز، امین رفیعی‌پور با بیان اینکه در حال حاضر در اپیدمی کروناویروس قرار داریم و قطعا این اپیدمی به مرور زمان کاهش می‌یابد، اظهار کرد: براساس اطلاعات به دست آمده از کروناویروس، به نظر می‌رسد که این ویروس در دنیا ماندگار خواهد بود، اما از حالت اپیدمی خارج می‌شود، در هر صورت مردم باید به سبک زندگی کنونی عادت کنند؛ در حال حاضر می‌بینیم که بسیاری افراد با هم دست نمی‌دهند و روبوسی نمی‌کنند، این رفتار‌ها به مرور نهادینه می‌شود و مردم به این باور می‌رسند که باید اصول بهداشتی را رعایت کنند.
این روان‌شناس سلامت تاکید کرد: به هر صورت تغییر اساسی در روابط انسانی به وجود آمده و این تغییرات در دوران پساکرونا نیز وجود دارد و در درازمدت نیز در روابط انسانی اتفاقاتی رخ می‌دهد. سبک زندگی در دوران پساکرونا تغییر خواهد کرد و مردم بیشتر به دنیای مجازی روی می‌آورند و به نظر می‌رسد در درازمدت تردد‌ها کاهش می‌یابد.
رفیعی‌پور  ادامه داد: از سوی دیگر باتوجه به اینکه در این روز‌ها همه اعضای خانواده در طولانی‌مدت در کنار یکدیگر بوده‌اند، این روند منجر به آسیب‌ها و تنش‌ها در داخل خانواده می‌شود و حتی به جرات می‌توان گفت احتمال اینکه پس از این آسیب‌ها، آمار طلاق، اختلافات خانوادگی و مشکلات زناشویی بیشتر شود نیز وجود دارد.
مشاور رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران افزود: همچنین آسیب‌های به وجود آمده در دوران پس از سانحه نیز می‌تواند آسیب‌های درازمدتی را به همراه داشته باشد و آسیب‌های به وجود آمده نیز ممکن است موجب افزایش اختلالات روانی شود، درنتیجه باید برنامه‌ریزی اساسی برای سلامت جسم، روان و سلامت اجتماعی شود. در این راستا نیز لازم است دست‌اندرکاران وزارت بهداشت و درمان برنامه‌ریزی اساسی را برای اتفاقات پس از کرونا داشته باشند.
رفیعی‌پور ادامه داد: برای کاهش مسائل روانی در دوران پساکرونا مهم‌ترین کار این است که مردم بپذیرند که بحران به وجود آمده و کل دنیا را درگیر کرده است. پذیرش بحران، استرس و افسردگی را کاهش می‌دهد و مردم قبول می‌کنند که این استرس و افسردگی تنها برای خودشان نیست و همه جهان با آن درگیر هستند، همچنین مردم باید محیط شادی را برای خود ایجاد کنند. تفریحاتی مناسب با سبک زندگی جدید پیدا و آن‌ها را انجام دهند.
مشاور رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران با بیان اینکه باید تلاش کرد تا الگو‌ها و پروتکل‌های بهداشتی به یک باور در جامعه تبدیل و در باور مردم نهادینه شود، تصریح کرد: باور کنیم که اگر اصول بهداشتی را رعایت کنیم، احتمال ابتلا به بیماری کاهش می‌یابد.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->