تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر سلامت روان انسان می‌گذارند؟

  • کد خبر: ۲۴۷۲۷۷
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴
تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر سلامت روان انسان می‌گذارند؟
تغییرات اقلیمی که به‌دنبال افزایش دخالت انسان در محیط زیست رخ داده، پدیده‌ای جهانی است که نه‌فقط سبب افزایش دمای هوا در سراسر جهان شده، بلکه رویداد‌های اقلیمی همچون سیل، زلزله و تغییرات آب‌وهوایی را شدت بخشیده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تغییرات آب‌وهوا باعث ایجاد رویداد‌هایی اقلیمی می‌شود و به صورت مستقیم یا غیرمستقیم زندگی انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ این رویداد‌ها در کنار آماده‌نبودن بشر برای مقابله با آن‌ها و یافتن راهکار مناسب برای زیستن در شرایط بحران، سبب می‌شود تا از منظر روانی نیز انسان با استرس‌ها و مشکلات ذهنی مرتبط با تغییرات اقلیمی مواجه شود.

در این رابطه سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است همان‌طور که تغییرات آب‌و‌هوا به طور مستقیم به شرایط اضطراری ناشی از گرمای شدید، آتش‌سوزی‌های جنگلی، سیل، طوفان‌های استوایی و طوفان‌ها اضافه می‌کند، نه‌تنها سلامت جسمی، بلکه سلامت روانی انسان‌ها نیز به مخاطره می‌افتد. برخی آمار‌ها و تحقیقات صورت‌گرفته در این زمینه نیز این حقیقت غم‌انگیز را تایید می‌کند؛ براساس گزارشی که وبگاه «وب‌مد» منتشر کرده، طبق گزارش مرکز ملی اطلاعات محیطی، ۱۹ رویداد آب‌و‌هوایی یا فاجعه آب‌و‌هوایی تایید‌شده در ایالات متحده با زیان بیش از یک میلیاد دلار در سال جاری میلادی فقط در آمریکا به ثبت رسیده است.

اگرچه محققان می‌گویند دامنه واکنش‌های سلامت روان در طول و بعد از یک رویداد آب و هوایی متفاوت است، اما به طور کلی، افراد ممکن است پریشانی، اضطراب، افسردگی، خلق و خوی ضعیف و احساس بیش‌آگاه بودن از تهدید‌های واقعی یا درک شده را تجربه کنند.

محققان دریافته‌اند که زنان و افراد مسن‌تر حداقل پس از برخی رویداد‌های اقلیمی در برابر مشکلات سلامت روان آسیب‌پذیرتر هستند و کسانی که اکنون با مشکلات سلامت روانی دست و پنجه نرم می‌کنند نیز ممکن است گروه آسیب‌پذیر دیگری باشند.

نکته قابل تامل این است که در برابر آسیب‌های روانی ناشی از سوانح طبیعی هیچ کس مصون نیست؛ بر اساس تحقیقی که درباره آثار رویداد‌های آب و هوایی بر سلامت روان صورت گرفته است، نشان می‌دهد این آثار گسترده است.

یک نظرسنجی از گروهی از افراد متاثر از رویداد‌های شدید آب و هوایی در کالیفرنیا در سال ۲۰۲۱ میلادی نشان داد که بیش از نیمی از افراد تایید کردند که سلامت روان آنها تحت تأثیر رویداد‌های آب و هوایی قرار گرفته است. افراد مبتلا به احتمال زیاد جوان‌تر، سفیدپوست، زن، تحصیل‌کرده دانشگاهی یا زندگی در یک منطقه روستایی بودند. به همین دلیل است که در زمان بروز بحران‌های اقلیمی، تیم‌های امدادی مباحث مربوط به روانشناسی و کمک‌های مشاوره به بازماندگان حوادث را در دستور کار قرار داده‌اند.

به گفته یانگ لیو، رئیس و استاد بهداشت محیط در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه اموری رولینز در آتلانتای آمریکا، قرار گرفتن در معرض آتش‌سوزی‌ها، منجر به افزایش مراجعه به اورژانس مرتبط با اضطراب می‌شود.

تیم وی داده‌های نزدیک به ۱.۹ میلیون بازدید از اورژانس در پنج ایالت آمریکا شامل کالیفرنیا، آریزونا، نوادا، اورگان و یوتا را از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ میلادی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و دریافت که آتش‌سوزی جنگلی به ویژه زمانی که آتش‌سوزی‌ها منجر به آلودگی می‌شوند، سبب افزایش ۶.۳ درصدی مراجعه به اورژانس‌های مرتبط با اضطراب شده، به طوری که حتی اضطراب ناشی از دیدن دود بیشتر از دیدن آتش بوده است.

نکته دیگر اینکه محققان دریافته‌اند امواج گرمای شدید نیز بر سلامت روان تاثیر می‌گذارد. این موضوع نتیجه تحقیقات دیگری است که تیم لیو انجام داده و دریافته است که تعداد شب‌های گرم در چند سال گذشته از تعداد روز‌های گرم بیشتر شده و شاید بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد که عامل مهمی در سلامت روان است.

قرار گرفتن در معرض رویداد‌هایی مانند طوفان‌ها، حتی در بین افرادی که قبلاً از نظر روانی سالم بودند، نیز می‌تواند منجر به مشکلات سلامت روان شود. دو مطالعه دیگر نشان داده است که این می‌تواند سلامت روانی افراد مبتلا به بیماری روانی قبلی را بدتر کند. محققان دریافتند تجربه یک طوفان می‌تواند باعث افسردگی شدید، اختلال اضطرابی و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) شود.

این فقط یک رویداد آب و هوایی نیست که می‌تواند بر سلامت روان ما تاثیر بگذارد. نیک اوبرادوویچ پزشک و افسر ارشد علمی در موسسه برنده تحقیقات مغز در تولسا در این باره می‌گوید: وقتی صحبت از تاثیر گرما بر مسائل سلامت روان می‌شود، این فقط یک موضوع افراطی نیست و باید نگران آن باشیم. وی در تحقیقات خود به در بازه زمانی سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ میلادی انجام شد، به این نتیجه رسید که داده‌های آب و هوایی با مشکلات سلامت روان در ارتباط مستقیم است.

براساس این تحقیق، با افزایش دمای ماهانه در طول زمان، احتمال مشکلات سلامت روان نیز افزایش می‌یابد. یک مطالعه در دانشگاه استنفورد نیز نشان داد که افزایش میانگین دمای ماهانه با افزایش نرخ خودکشی مرتبط است و پیش‌بینی کرد که ادامه تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ۱.۴ درصدی خودکشی در ایالات متحده و افزایش ۲.۳ درصدی آن در مکزیک تا سال ۲۰۵۰ میلادی شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->