راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

تغییرات اقلیمی جوامع را دستخوش تغییرات خواهد کرد

  • کد خبر: ۲۴۲۶۲۱
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸
تغییرات اقلیمی جوامع را دستخوش تغییرات خواهد کرد
تغییرات اقلیمی در جهان موضوعی فراگیر است که با سرعت بسیاری زندگی افراد را دستخوش تغییرات کرده است، این تغییرات محدود به محیط زیست نبوده و به زودی بر کلیه روابط انسانی و سبک زندگی افراد تاثیر خواهد گذاشت.

به گزارش شهرآرانیوز، تغییرات آب و هوایی یکی از بزرگترین چالش‌های قرن بیست و یکم است که جوامع بشری را به شیوه‌های پیچیده و متعدد تحت تأثیر قرار خواهد داد و احتمالا در آینده نزدیک تقریبا غیر قابل کنترل باشد. دانش ما از شیمی و فیزیک تغییرات آب و هوایی، علل و پیامد‌های آن برای منظومه‌های سیاره‌ای، بسیار بیشتر از درک ما از آن دسته تغییراتی است که تغییر اقلیم در جوامع ایجاد می‌کند. تغییرات اقلیمی ناشی از فرآیند پیچیده دگرگونی‌های اجتماعی است که همه ما برای مقابله بهتر با چالش‌ها باید آن را درک کنیم.

شرایط آب و هوایی به طرق مختلف در زندگی مردم نقش ایفا می‌کند. همه راه حل‌ها نیز شامل تصمیم و اقدامات انسانی می‌شود. این کنش اجتماعی و انسانی در هر دو محیط فردی و اجتماعی است که برای مسیر‌های آتی تغییرات اقلیمی و از هم گسیختگی آن تعیین کننده خواهد بود.

همچنین عامل بی عدالتی آب و هوایی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. کشور‌هایی که بیشترین خدمات را در این زمینه داشته‌اند، اغلب کشور‌هایی هستند که پیامد‌های محدودتر و قابل مدیریت‌تری را تجربه می‌کنند، در حالی که کشور‌هایی که کمترین مشارکت را داشته اند، اغلب آسیب پذیرتر هستند.

با تغییرات آب و هوایی، خطر درگیری‌ها، بلایا و جابجایی داخلی افزایش می‌یابد، بنابراین این عامل نابرابری‌ها و فقر را تشدید می‌کند. در سطح اکولوژیکی، تخریب یا از هم پاشیدگی بیشتری در اثر کاهش منابع طبیعی قابل مشاهده است.

از نظر سیستم‌های اجتماعی، تغییرات اقلیمی سازمان اجتماعی، مسکن، سیستم غذایی را از بین می‌برد، مهاجرت ایجاد می‌کند و خسارات اقتصادی را افزایش می‌دهد همچنین این تغییرات سلامت عمومی را با مسائلی روبه‌رو می‌کند. تغییرات اقلیمی همچنین با میزان کمتر، تعلق فرهنگی و هویت فردی و جمعی را از بین می‌برد.

علاوه بر این اثرات مورد انتظار در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی، سلامت انسان به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه است. اگرچه اغلب به عنوان یک نگرانی سیاسی کلیدی ذکر نشده یا مورد هدف قرار نمی‌گیرد، انتظار می‌رود که تأثیر تغییرات آب و هوایی بر سلامت انسان، هم در تکثیر و هم در بروز بیماری‌ها شدید باشد.

علاوه بر این، تغییرات آب و هوایی پیامد‌های گسترده‌ای بر رفاه انسان خواهد داشت که بر ساختار‌های اجتماعی و شیوه‌های زندگی منعکس خواهد شد. اگرچه تأثیر تغییرات در این سیستم‌های بیوفیزیکی به طور گسترده‌ای شناخته شده است، همانطور که به طور فزاینده‌ای در اقتصادها، در سطح اجتماعی و فرهنگی و در مواقعی که بیشتر مورد نیاز است، هنوز راه زیادی در پیش است.این وضعیت به پیچیدگی چالش‌های اضطراری آب و هوایی می‌افزاید، تا جایی که منجر به تنوع‌های بافتی، سرزمینی و تنوع فرهنگی-اجتماعی مردم ساکن در آن سرزمین‌ها و به همراه آن نابرابری‌های اجتماعی خواهد شد.

برای مدت طولانی، اهمیت تغییر پارادایم شناخته شده است، که در آن جوامع با پارادوکس ادامه دادن به عمق بخشیدن به بحران اجتماعی-اکولوژیکی روبه‌رو هستند. نیاز به تغییرات اساسی امری ضروری است که دیگر نمی‌توانیم از آن فرار کنیم.

برای درک ابعاد متعدد تغییرات اقلیمی و وابستگی‌های متقابل آنها، باید تعداد زیادی از علوم، دانش‌ها، قدرت‌ها و تصمیم‌گیرندگان گرد هم جمع شوند. علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی نقش اصلی را در تجزیه و تحلیل اثرات فعالیت‌های انسانی بر سیستم‌های طبیعی ایفا می‌کنند. 

علوم اجتماعی می‌تواند پدیده‌ها و روابطی را که در درون جوامع بشری، ساختار‌ها و شیوه‌های تفکر و قضاوت اجتماعی ایجاد می‌کنند که در نهایت یکپارچگی محیط را تضعیف می‌کنند، مورد بررسی دقیق قرار دهد. این موضوع تحقیقاتی مروری بر علوم اجتماعی و همچنین ادبیات و تحقیقات چند رشته‌ای در مورد تغییرات آب و هوا و چالش‌های اجتماعی-اکولوژیکی ارائه می‌کند و شناسایی حوزه‌های کلیدی را برای تحقیق و توسعه بیشتر تسهیل می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->