با رأی قضات دادگاه کیفری، عاملان قتل زن مسافر محکوم شدند | حبس و چوبه دار در انتظار ۲ برادر راز جنایت در شهر گلبهار خراسان رضوی فاش شد | همسرکشی با گرز به خاطر تحقیر و سند ۱۰ میلیاردی آتش‌سوزی مهیب در نظرآباد کرج مهار شد + فیلم (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) طوفان برق مناطق استان البرز را قطع کرد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) آماده باش پایگاه‌های امداد و نجات تهران و البرز در پی زلزله کرج (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدارس کدام شهر‌های خوزستان فردا (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیل است؟ هجوم طوفان تندری به تهران + فیلم (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) هویت ۱۰ جان‌باخته دیگر حادثه انفجار بندر رجایی مشخص شد + اسامی زلزله نسبتا شدید کرج را لرزاند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) آزادسازی ۴ هکتار از اراضی کشاورزی در مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴٠۴) افزایش نگران کننده گردن درد در کشور فرونشست در دل مشهد، دومین کلان‌شهر ایران | بحران خاموشِ زمین در خراسان رضوی قتل جوان ۳۶ ساله در میدان تره‌بار (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تشکیل قرارگاه مدیریت امنیت روانی در جامعه یک ایرانی در شلیک مرزبانی آذربایجان کشته شد زمان انتشار کلید اولیه کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | متقاضیان سؤالاتشان را از طریق سیستم پاسخگویی الکترونیکی بپرسند لیست ۱۴ تایی دارو‌های ممنوعه سفر حج (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویزیت رایگان کودکان دارای ناهنجاری مادرزادی در بجنورد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سرایداران مدارس هم رتبه‌بندی می‌شوند | صدور احکام و امتیازات از اول مهر ۱۴۰۴ جزئیات ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۴ اعلام شد + زمان‌بندی سارقان گوشی دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی تهران دستگیر شدند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) حدود ۵۲ هزار نفر با طرح مهرآموز، حامی ایتام شدند شکارچیان غیرمجاز در بند قانون افتادند | دستگیری عاملان شهادت محیط‌بان گلستانی پیش‌بینی هوای مکه و مدینه هنگام سفر ایرانی‌ها | گرمای شدید در مسیر عربستان همه آنچه که باید درباره رژیم میوه خواری بدانید علت طولانی‌شدن فرایند دریافت وام ازدواج چیست؟ اجلاس مدیران گروه بهبود تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در مشهد برگزار شد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نایب‌رئیس مجلس: سکوی پرتاب کشور، رسیدگی به امور آموزش و پرورش است سامانه دریافت شکایات از کنکور کلید خورد ممنوع‌الخروجی حجاج پیش از سفر اعلام می‌شود | سربازان هم به حج تمتع ۱۴۰۴ می‌روند گلایه‌ معلمان در روز معلم | از ساعات طولانی تا حجم زیاد کتاب‌ها!
سرخط خبرها

تغییرات اقلیمی جوامع را دستخوش تغییرات خواهد کرد

  • کد خبر: ۲۴۲۶۲۱
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸
تغییرات اقلیمی جوامع را دستخوش تغییرات خواهد کرد
تغییرات اقلیمی در جهان موضوعی فراگیر است که با سرعت بسیاری زندگی افراد را دستخوش تغییرات کرده است، این تغییرات محدود به محیط زیست نبوده و به زودی بر کلیه روابط انسانی و سبک زندگی افراد تاثیر خواهد گذاشت.
لیلی رحمانی
خبرنگار لیلی رحمانی

به گزارش شهرآرانیوز، تغییرات آب و هوایی یکی از بزرگترین چالش‌های قرن بیست و یکم است که جوامع بشری را به شیوه‌های پیچیده و متعدد تحت تأثیر قرار خواهد داد و احتمالا در آینده نزدیک تقریبا غیر قابل کنترل باشد. دانش ما از شیمی و فیزیک تغییرات آب و هوایی، علل و پیامد‌های آن برای منظومه‌های سیاره‌ای، بسیار بیشتر از درک ما از آن دسته تغییراتی است که تغییر اقلیم در جوامع ایجاد می‌کند. تغییرات اقلیمی ناشی از فرآیند پیچیده دگرگونی‌های اجتماعی است که همه ما برای مقابله بهتر با چالش‌ها باید آن را درک کنیم.

شرایط آب و هوایی به طرق مختلف در زندگی مردم نقش ایفا می‌کند. همه راه حل‌ها نیز شامل تصمیم و اقدامات انسانی می‌شود. این کنش اجتماعی و انسانی در هر دو محیط فردی و اجتماعی است که برای مسیر‌های آتی تغییرات اقلیمی و از هم گسیختگی آن تعیین کننده خواهد بود.

همچنین عامل بی عدالتی آب و هوایی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. کشور‌هایی که بیشترین خدمات را در این زمینه داشته‌اند، اغلب کشور‌هایی هستند که پیامد‌های محدودتر و قابل مدیریت‌تری را تجربه می‌کنند، در حالی که کشور‌هایی که کمترین مشارکت را داشته اند، اغلب آسیب پذیرتر هستند.

با تغییرات آب و هوایی، خطر درگیری‌ها، بلایا و جابجایی داخلی افزایش می‌یابد، بنابراین این عامل نابرابری‌ها و فقر را تشدید می‌کند. در سطح اکولوژیکی، تخریب یا از هم پاشیدگی بیشتری در اثر کاهش منابع طبیعی قابل مشاهده است.

از نظر سیستم‌های اجتماعی، تغییرات اقلیمی سازمان اجتماعی، مسکن، سیستم غذایی را از بین می‌برد، مهاجرت ایجاد می‌کند و خسارات اقتصادی را افزایش می‌دهد همچنین این تغییرات سلامت عمومی را با مسائلی روبه‌رو می‌کند. تغییرات اقلیمی همچنین با میزان کمتر، تعلق فرهنگی و هویت فردی و جمعی را از بین می‌برد.

علاوه بر این اثرات مورد انتظار در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیست محیطی، سلامت انسان به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه است. اگرچه اغلب به عنوان یک نگرانی سیاسی کلیدی ذکر نشده یا مورد هدف قرار نمی‌گیرد، انتظار می‌رود که تأثیر تغییرات آب و هوایی بر سلامت انسان، هم در تکثیر و هم در بروز بیماری‌ها شدید باشد.

علاوه بر این، تغییرات آب و هوایی پیامد‌های گسترده‌ای بر رفاه انسان خواهد داشت که بر ساختار‌های اجتماعی و شیوه‌های زندگی منعکس خواهد شد. اگرچه تأثیر تغییرات در این سیستم‌های بیوفیزیکی به طور گسترده‌ای شناخته شده است، همانطور که به طور فزاینده‌ای در اقتصادها، در سطح اجتماعی و فرهنگی و در مواقعی که بیشتر مورد نیاز است، هنوز راه زیادی در پیش است.این وضعیت به پیچیدگی چالش‌های اضطراری آب و هوایی می‌افزاید، تا جایی که منجر به تنوع‌های بافتی، سرزمینی و تنوع فرهنگی-اجتماعی مردم ساکن در آن سرزمین‌ها و به همراه آن نابرابری‌های اجتماعی خواهد شد.

برای مدت طولانی، اهمیت تغییر پارادایم شناخته شده است، که در آن جوامع با پارادوکس ادامه دادن به عمق بخشیدن به بحران اجتماعی-اکولوژیکی روبه‌رو هستند. نیاز به تغییرات اساسی امری ضروری است که دیگر نمی‌توانیم از آن فرار کنیم.

برای درک ابعاد متعدد تغییرات اقلیمی و وابستگی‌های متقابل آنها، باید تعداد زیادی از علوم، دانش‌ها، قدرت‌ها و تصمیم‌گیرندگان گرد هم جمع شوند. علوم اجتماعی و جامعه‌شناسی نقش اصلی را در تجزیه و تحلیل اثرات فعالیت‌های انسانی بر سیستم‌های طبیعی ایفا می‌کنند. 

علوم اجتماعی می‌تواند پدیده‌ها و روابطی را که در درون جوامع بشری، ساختار‌ها و شیوه‌های تفکر و قضاوت اجتماعی ایجاد می‌کنند که در نهایت یکپارچگی محیط را تضعیف می‌کنند، مورد بررسی دقیق قرار دهد. این موضوع تحقیقاتی مروری بر علوم اجتماعی و همچنین ادبیات و تحقیقات چند رشته‌ای در مورد تغییرات آب و هوا و چالش‌های اجتماعی-اکولوژیکی ارائه می‌کند و شناسایی حوزه‌های کلیدی را برای تحقیق و توسعه بیشتر تسهیل می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->