به گزارش شهرآرانیوز، طبق آخرین آمار ایستگاههای مبنای وزارت نیرو مربوط به شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۲، اگرچه مقدار بارندگی تجمعی نسبت به سال آبی قبل با افزایش مواجه شده، اما کماکان نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش ۸ درصدی روبروست.
این در حالیست که در پی وقوع خشکسالی پیاپی و شدید در سطح استان، ذخایر سدها در سال ۱۴۰۲ به کمترین میزان خود رسید طوری که علیرغم بارشهای خوب بهاری در بخشهای مختلف استان، باز هم ذخیره این سدها از ۱۸ درصد فراتر نرفت.
خوشبختانه بارشهای خوب بهاری به ویژه در مرکز استان، کلانشهر مشهد را از تنش شدید آبی خارج کرد به گونهای که بارندگی تجمعی در این شهرستان تا تاریخ ۳ شهریور ۱۴۰۳ نسبت به متوسط بلندمدت در دوره زمانی مشابه ۲۲ درصد افزایش داشت.
ذخیره ناچیز و محدود سدهای مشهد و استان نشان میدهد که در حال حاضر خراسان رضوی نسبت به وقوع خشکسالی حساس و آسیب پذیر است و باید همواره مدیریت تقاضا به منظور کاهش برداشت از منابع آب سطحی و زیرزمینی مورد توجه جدی قرار گیرد.
بر اساس این گزارش، وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۱۲ سد درصد پرشدگی کمتر از ۲۰ درصد است، بهطوری که سد دوستی و طرق استان خراسان رضوی، سد پانزده خرداد حوضه قمرود، سد استقلال آذربایجان غربی، سد تهم و تالوار استان زنجان، سد رودبال داراب استان فارس، سد تنگوییه سیرجان استان کرمان و سد ساوه استان مرکزی کمتر از ۲۰ درصد آب دارند.
همچنین ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۲۴۹.۸ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۲۴۳.۹ میلیمتر) ۲ درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۲۰۸.۸ میلیمتر) ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد.