انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مدیریت‌نکردن بیماری هپاتیت زمینه نارسایی کبدی را فراهم می‌کند

  • کد خبر: ۲۴۷۷۹۲
  • ۰۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳
مدیریت‌نکردن بیماری هپاتیت زمینه نارسایی کبدی را فراهم می‌کند
فوق تخصص گوارش و کبد کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: کبد از نظر تعدد عملکرد در رتبه اول ارگان‌های بدن است و عضوی است که عملکرد گسترده‌ای دارد از همین رو این عضو می‌تواند درگیر چالش‌های فراوان شود که بیماری هپاتیت یکی از این بیماری‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید علی جعفری با اشاره به اینکه التهاب بافت کبد یا هپاتیت می‌تواند به دلیل عوامل مختلفی بروز کند که یکی از مهمترین علل آن عفونت‌های ویروسی و مصرف خود سرانه دارو‌ها است، خاطر نشان کرد: انچه که در کودکان جلب نظر می‌کند وجود عوامل اکتسابی در کنار عوامل ارثی ایجاد کننده هپاتیت است. 

وی با بیان اینکه بیماری هپاتیت علل مختلفی دارد ولی تظاهرات بالینی مشابه در سنین مختلف دارد، تصریح کرد: زردی شایعترین تظاهرات هپاتیت است، البته هپاتیت در بسیاری از موارد بدون علامت است.

دکتر جعفری با بیان اینکه راه تشخیص بیماری هپاتیت از زردی‌های دوران نوزادی از طریق آزمایشات امکان پذیر است، گفت: زردی نوزادی ناشی از افزایش بیلی‌روبین در هفته اول تولد است که به طور طبیعی زرد می‌شوند و با کمک ازمایشات از سایر درگیر‌های کبدی افتراق داده می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه زردی اولیه تولد عمدتا به دلیل ابتلا به هپاتیت نیست، اما در صورت وجود هپاتیت، والدین نباید نگرانی زیادی از این موضوع داشته باشند، زیرا اکثر هپاتیت کودکان خوش خیم بوده و به درمان پاسخ مطلوب می‌دهد، عنوان کرد: در کل دنیا در راس علل ایجاد کننده هپاتیت علل ویروسی قرار می‌گیرد. 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هپاتیت A بیماری خود محدود کننده است، اما علل اکتسابی نیز برای این بیماری وجود دارد، گفت: مواجهه با بسیاری از داروها، خود درمانی کودک، می‌تواند علت ابتلا به هپاتیت A باشد. 

وی با اشاره به اینکه حتی اگر استامیوفن با دز بالا داده شوند زمینه ساز هپاتیت دوران کودکی است، اظهار کرد: مواجهه برخی از علل مواد شیمیایی سمی و صنعتی می‌تواند ایجاد کننده بیماری هپاتیت در بزرگسالی شود. 

وی با بیان اینکه ویروس هپاتیت B می‌تواند در بدن ماندگار شود، گفت: در حال حاضر واکسیناسیون هپاتیت B جز روتین واکسیناسیون قرار گرفته است، اما هپاتیت B و C مزمن می‌شود و برخی از بیماری‌های هپاتیت مزمن نیز نیاز به درمان دارند و برخی مزمن‌ها خاموش هستند و با وجود واکسیناسیون باز هم درصدی خطا وجود دارد. 

وی با بیان اینکه تست هپاتیت غربالگری روتین بارداری است، گفت: افزایش آنزیم‌های کبدی یکی از نشانه‌های هپاتیت است البته باید آگاه بود که افزایش آنزیم کبدی در اثر یک اتفاق زودگذر است. 

دکتر جعفری با بیان اینکه رژیم غذایی با چربی و نمک کمتر برای بیماران مبتلا به هپاتیت توصیه می‌شود، گفت: حذف پروتئین برای بیماری‌های کبدی توصیه نمی‌شود، اما اگر فردی دچار بیماری زمینه‌ای کبد است برای درمان سایر بیماری‌ها باید پزشک معالج را از این شرایط آگاه کند. 

وی تاکید کرد: اگر به هرعلتی شرایط بیماری هپاتیت مدیریت نشود، بدترین پیامد آن نارسایی کبد، کاهش سطح هوشیاری و نارسایی ارگان‌های دیگر مثل کلیه شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->