سکه در مشهد در مسیر افزایش (۱۰ شهریور ۱۴۰۳)  چرا معامله طلا دست دوم ممنوع است؟ چرا ثبت‌نام خودروی جانبازان به تعویق افتاد؟ با کمتر از ۱ میلیارد کدام خودرو‌های خارجی را می‌توان خرید؟ (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) هشدار وزارت صمت نسبت به لزوم ثبت اطلاعات تولید در سامانه جامـــع تجارت جهاد کشاورزی ۱۳ استان کشور در مشهد میزبان زائران دهه آخر صفر ۱۴۰۳ شدند محدودیت دامنه نوسان سهام ادامه دارد (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) الان طلا بخریم یا نه؟ | پیش‌بینی رییس اتحادیه طلا درباره قیمت‌ها (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) تامین مالی ۹۲ همتی دولت از طریق انتشار اوراق نقدی حراج شمش طلا فردا (۱۱ شهریور ۱۴۰۳) برگزار می‌شود+ جزئیات ارائه تخفیفات تجاری شهرداری مشهد به پیمانکاران و انجام مساعدت‌های ویژه با آن‌ها تا پایان مهرماه ۱۴۰۳ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد کمتر از ۶۰ هزار تومان اعلام آمادگی اصناف مشهدی برای خدمت‌رسانی به زائران دهه آخر صفر ۱۴۰۳ در مسیر‌های منتهی به مشهد فروش فوری ۵ محصول مدیران خودرو از امروز با تحویل ۹۰ روزه آغاز شد (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) + جدول قیمت و اقساط خودرو‌ها نرخ بلیت پرواز تهران - مشهد در روز‌های پایانی ماه صفر (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) بررسی وضعیت میوه و صیفی‌جات در روز‌های پایانی صفر ۱۴۰۳ در مشهد | کمبود و گرانی وجود ندارد + جدول قیمت خودرو‌های وارداتی قابل عرضه در سامانه جانبازان چه خودرو‌هایی است؟ بهره بین‌بانکی رکورد زد (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) مدیریت مصرف، جایگزین قطعی برق در مدیریت ناترازی انرژی تأمین ارزاق عمومی و نظارت بر بازار مشهد در دهه آخر صفر | پای کار سفرِ مسافران صفر کارکنان بانک‌ها سال گذشته ۹۱.۶ هزار میلیارد تومان وام گرفتند نرخ دولتی بلیت پرواز مشهد-تهران چقدر است؟ (۹ شهریور۱۴۰۳) پلمب ۲ سوپرمارکت و یک کافی‌شاپ در مشهد (۹ شهریور ۱۴۰۳) ۵ مقصد نخست صادرات کالاهای ایرانی کدام کشورها هستند؟ توضیحات وزیر اقتصاد درباره پیشنهادش برای وام ازدواج (۹ شهریور ۱۴۰۳) قیمت پسته در بازار داخلی از شهریورماه سال گذشته تا به امروز
سرخط خبرها

مدیریت مصرف، جایگزین قطعی برق در مدیریت ناترازی انرژی

  • کد خبر: ۲۴۸۲۳۵
  • ۱۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۹
مدیریت مصرف، جایگزین قطعی برق در مدیریت ناترازی انرژی
راهبرد‌هایی که امروز برای مدیریت بحران ناترازی انرژی اتخاذ می‌شود، از رویکرد غلطی نشئت گرفته که جبران کمبود‌ها را با اولویت قطع برق و گاز بخش صنعت تعریف کرده است.

راهبرد‌هایی که امروز برای مدیریت بحران ناترازی انرژی اتخاذ می‌شود، از رویکرد غلطی نشئت گرفته که جبران کمبود‌ها را با اولویت قطع برق و گاز بخش صنعت تعریف کرده است. این نگرش اشتباه به‌واسطه تبعات بزرگ آن برای آینده تولید و اقتصاد باید اصلاح شود.

همه بر این مسئله واقفیم که موضوع ناترازی انرژی، ناشی از ضعف در توسعه زیرساخت‌ها و امکانات زیربنایی است؛ چنانکه فراتر رفتن حجم مصرف انرژی در کشور از میزان تولید آن، اثراتش را در قالب نوبت‌بندی و قطعی برق نشان می‌دهد. باوجوداین، نقد اصلی بخش خصوصی خراسان رضوی به موضوع مدیریت بحران ناترازی است و مطالبه شاخص این بخش نیز شفاف‌سازی در این حوزه است. 

ابهامی که امروزه با آن روبه‌روییم مربوط به چگونگی تعیین سهمیه انرژی استان‌ها و مشمول و غیرمشمول شدن بخش‌های مختلف اقتصادی از قطعی برق است. درحالی‌که بیان می‌شود تولید برق استان ۵ هزار مگاوات است، اما مصرف ما حدود ۴ هزار مگاوات برآورد می‌شود، چرا صنایع ما ناگزیرند بار قطعی انرژی را بر دوش بکشند. چه اساس و مبنایی تعیین کرده که سهم استانمان از مجموع انرژی تولیدی در کشور به مقداری باشد که بار بیشتری را در بحث قطعی برق صنایع بر دوش بکشیم، آن هم در شرایطی که تولید برق استان ما مازاد بر نیاز آن است. 

در قبال این جنس تصمیمات که در سطح ملی دریافت می‌شوند، چه کسی پاسخگو است، چون مطالبه ما شفافیت سهمیه برق تخصیصی به استان‌هاست. امروز، شاهدیم در حالی که صنایع خراسان رضوی با کمبود جدی برق دست به گریبان‌اند و ناگزیر از تعطیلی خط تولید خود می‌شوند، بنگاه‌های صنعتی مشابه در استان‌های دیگر فعال بوده و محصولاتشان روانه بازار می‌شود.

در چنین بزنگاهی، آیا توان رقابت برای بخش تولید استان ما باقی خواهد ماند؟ سرنوشت بازار‌های صادراتی بنگاه‌های اقتصادی ما چه خواهد شد؟ ضرر و زیان ناشی از این شرایط را آیا آن مراجع تصمیم‌ساز جبران خواهند کرد؟ 

شفافیت‌نداشتن تصمیم مدیران و سیاست‌گذاران در اعمال سهمیه‌بندی انرژی در کشور، موجب القای حس بی‌عدالتی در صاحبان صنعت در موضوع قطعی برق می‌شود و این رویه باید اصلاح شود. موضوع قطعی برق صنایع چندین سال است که تکرار می‌شود، اما مسئله اینجاست که بیشترین بار این ناترازی تا به امروز بر دوش بخش صنعت بوده ولی تدبیری برای جبران خسارت‌های آن صورت نپذیرفته است. 

برخی واحد‌های صنعتی با وجود بیش از هزار نیروی کار، به دلیل قطعی برق فعالیت ندارند، اما همچنان ملزم هستند تا در ایام تعطیلی اجباری، علاوه بر پرداخت حقوق نیروی کار، مطالبات دولتی شامل مالیات، تأمین اجتماعی و… را نیز بپردازند و دولت در این حوزه هیچ مساعدتی با بخش خصوصی به عمل نیاورده است. 

بر اساس قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار بخش صنعت نباید در اولویت قطع برق در هنگام بروز ناترازی انرژی باشد، اما متأسفانه رویه‌ها خلاف این وضعیت پیش می‌رود. درخواست داریم متولیان تصمیم‌ساز این حوزه در ابتدای فصل‌های اوج مصرف، سهمیه برق استان را مشخص کرده و سپس اعلام کنند که این سهمیه در بخش‌های مختلف اقتصادی به چه شیوه‌ای تقسیم می‌شود؟ در این صورت قطعاً مردم نیز به این مسئله واقف خواهند بود که نحوه مصرف انرژی در زندگی شخصی‌شان، چه تأثیری بر اقتصاد و اشتغال باقی می‌گذارد و چه بسا همین روند به اصلاح الگوی مصرف منجر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->