به گزارش شهرآرانیوز، دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچون سالهای گذشته، در آستانه دهه پایانی ماه صفر و رحلت جانگداز پیامبراکرم(ص)، شهادت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت ولینعمتمان حضرت علیبنموسیالرضا(ع) با اتخاذ تمهیدات گسترده و تقویت زیرساختهای بهداشتی و درمانی، مهیای پذیرایی و خدمترسانی به زائرانی شده است که به سرزمین خورشید هشتم روانه خواهند شد.
بر این اساس دکتر محمود شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با ابلاغ دستورالعملی به تمامی واحدهای بهداشتی و درمانی زیر پوشش بر خدمترسانی شایسته، مطلوب و اثربخش به زائران حضرت علیبنموسیالرضا(ع) تأکید نموده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به هماهنگی و تأمین نیرو از بیمارستانها و مراکز تحت پوشش دانشگاه، نظام پزشکی و... جهت خدمت به زائرین دهه پایانی صفر بر استفاده از ظرفیت کلینیکهای تخصصی دانشگاه جهت ارائه خدمات سرپایی به زائران تأکید کرد.
دکتر محمود شبستری با بیان اینکه به منظور خدمترسانی بموقع به زائران، تیمهای واکنشسریع برای رینگ اصلی اطراف حرم مطهر و داخل رواقها با هماهنگی و همکاری با مدیریت درمانی حرم مطهر راهاندازی میشود، خاطرنشان کرد: براساس برنامهریزی، تیمهای درمانی (پزشک و پرستار) در اتوبوسآمبولانسها و بیمارستانهای سیار در دهه پایانی صفر مستقر میشوند تا بتوانند خدمات مناسبی را به زائران ارائه دهند.
وی با بیان اینکه تمامی بیمارستانهای شهر مشهد در حالت آمادهباش هستند، تصریح کرد: چهار بیمارستان مستقر در محدوده حرم مطهر رضوی ضمن افزایش ظرفیت، در آمادگی کامل برای خدمترسانی به زائران و مجاوران هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در دهه پایانی ماه صفر نظارت، بازرسی و کنترل بهداشتی پایانههای مسافربری، راهآهن، فرودگاهها، اتوبوسها و قطارهای مسافربری و مجتمعهای تجاری و خیابانهای منتهی به حرم مطهر و ورودیهای شهر مشهد مقدس تشدید میشود، اظهار کرد: در این ایام، مراکز بهداشتیدرمانی هدف (مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت، مراکز واکسیناسیون و خانههای بهداشت) در سطح استان فعال هستند و به زائران و مجاوران خدمات ارائه میدهند.
دکتر شبستری ضمن تأکید بر تقویت پایگاههای بهداشت مرزی جهت ارتقای هماهنگی درونبخشی و برونبخشی و فعالیت ۵ پایگاه مراقبت مرزی (دوغارون، سرخس، لطفآباد، باجگیران و فرودگاه شهید هاشمینژاد) و انجام واکسیناسیون و سایر مراقبتهای لازم از جمله مراقبتهای سندرومیک در مبادی ورودی استان تصریح کرد: برنامهریزی جهت ساماندهی و فعالیت تیمهای عملیاتی و نظارتی در ستادهای مرکزی سطح استان در راستای تشدید نظارتهای بهداشتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، مراکز اقامتی، اسکان، کمپها و اماکن بینراهی با اولویت بهداشت فردی، بهداشت آشپزخانه و تجهیزات، بهداشت آب آشامیدنی و مواد غذایی و بهداشت سرویسهای بهداشتی بینراهی و نمازخانهها و الزامیبودن کارت بهداشت تمامی افراد که در تهیه و توزیع مواد غذایی در اماکن عمومی انجام شده است.
وی با اشاره به آمادگی کامل تیم کنترلطغیان به همراه تجهیزات لازم و کافی در سطح استان گفت: در این ایام نظارت کامل بر تمامی هیئات، تکایا، موکبها و خیمهها انجام میشود و دریافت کارت بهداشت و استفاده از روپوش، کلاه، ماسک و دستکش برای تمامی خادمان این موکبها ضروری است.
وی با بیان اینکه در این ایام تمامی داروخانهها در سطح استان (اعم از روزانه، شبانهروزی، نیمهوقت و...) فعال هستند، اظهار کرد: ۱۲ داروخانه شبانهروزی و ۳۶ داروخانه روزانه تا ساعت ۱۲ شب و ۱۹ داروخانه شبانهروزی در اطراف حرم مطهر رضوی در دهه آخر صفر به زائران و مجاوران خدماترسانی خواهند داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برنامهریزی جهت تأمین دارو، تجهیزات و ملزومات موردنیاز زائرین پیاده در راهپیمایی اربعین و دهه آخر صفر انجام شده است، تأکید کرد: همچنین در این ایام، نظارت و بازرسی روزانه در قالب تیمهای بازرسی از داروخانهها، مراکز تولید مواد غذایی با اولویت واحدهای با ریسک بالا، مراکز فراوردههای طبیعی (عطاریها) و رسیدگی به شکایات احتمالی توسط تیمهای نظارتی تشدید میشود.
دکتر شبستری با اشاره به تجهیز آمبولانسهای اورژانس پیشبیمارستانی به disaster box و اقلام مصرفی و غیرمصرفی مورد نیاز، تأکید کرد: در این ایام، آمبولانسهای اورژانس پیشبیمارستانی (شامل بالگرد اورژانس، اتوبوسآمبولانس، آمبولانس و موتورلانس) در نقاط مشخصشده در مسیرهای عبور زائرین پیاده و مسیرهای منتهی به حرم مطهر رضوی، مستقر میشوند تا بتوانند به شکل شایستهای به زائران و مجاوران خدماترسانی داشته باشند.