آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی بروکر آلپاری با بروکر‌های دیگر: مقایسه کامل آخرین جزئیات از واریز سود سهام عدالت (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش بورس در اولین روز هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ اسفند ۱۴۰۳) حدود یک‌سوم صنایع باارزش ایران در خراسان رضوی هستند | سهم استان از سبد مالیاتی کشور کمتر از یک درصد است زمان مرحله دوم پیش فروش سکه مشخص شد + جزئیات خطوط مترو و اتوبوس‌رانی مشهد فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در روز تشییع پیکر سید مقاومت، رایگان است قیمت حلیم و شله در ایام ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ در مشهد اعلام شد تمدید تغییر ساعات کاری بانک‌ها تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴
سرخط خبرها

هدررفت سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور

  • کد خبر: ۲۴۹۲۴۱
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳
هدررفت سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور
سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از دسترس خارج می‌شود که این میزان، فقط بخشی از هدررفت در کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز، جهانگیر پرهمت، مشاور وزیر و عضو پژوهشگاه خاک و آبخیزداری، با اشاره به این موضوع که سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از دسترس خارج می‌شود که این میزان، فقط بخشی از هدررفت در کشور است، افزود: بخش قابل‌توجهی از رطوبت بارندگی که در سال گذشته و سال جاری داشته‌ایم، تبخیر شد؛ بنابراین اگر ۴۲ میلی‌متر بارندگی ما نسبت‌به سال گذشته بیشتر شده، این بدین معنی نیست که این میزان بارندگی قابل‌دسترس است.

پرهمت تصریح کرد: با توجه به بارندگی‌های سیل‌آسای سال گذشته، مقداری از این بارندگی‌ها به صورت رواناب از دسترس خارج شد؛ برای مثال فقط در اسفند سال گذشته، در سیلاب بلوچستان جنوبی، حدود ۷ میلیارد مترمکعب آب از سرزمین ما خارج و وارد خلیج‌فارس شد.

این عضو پژوهشگاه خاک و آبخیزداری در پاسخ به سؤالی مبنی بر راهکار‌های عملی برای جلوگیری از هدررفت آب، گفت: با مدیریت صحیح آبخیزداری، می‌توان این مقدار آب را به‌عنوان منابع آب قابل‌دسترس ذخیره و در بالادست استفاده کرد یا به آب سبز یا به جریان‌های زیرسطحی تبدیل کرد.

پرهمت در ادامه، تصریح کرد: به طور متوسط، با دور برگشت پنج‌ساله، سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از دسترس خارج می‌شود که این میزان، فقط بخشی از هدررفت آب در کشور است.

وی اظهار داشت: بخش عمده هدررفت آب به صورت تبخیر است و تقریباً ۷۵ درصد بارش ما تبخیر می‌شود که برای مثال اگر تقریباً سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد مترمکعب به طور متوسط بارندگی داشته باشیم، حدود ۲۷۰ میلیارد مترمکعب از آن تبخیر می‌شود و بقیه در زمین نفوذ می‌کند یا رواناب است.

پرهمت گفت: تحقیقات نشان می‌دهد در مناطقی که پوشش گیاهی وجود دارد، نسبت به مناطقی که پوشش گیاهی فقیری دارد، می‌توان تا ۲۵ درصد از هدررفت آب جلوگیری کرد‌ و این درحالی است که پهنه وسیعی از کشور ما پوشش گیاهی ندارد.

عضو پژوهشگاه خاک و آبخیزداری درباره روش‌های ذخیره آب در بالادست گفت: بخشی از بارش‌ها را می‌توان تبدیل به آب سبز کرد؛ یعنی آبی که جذب خاک می‌شود و پوشش گیاهی را تقویت می‌کند. بخشی را می‌توان تبدیل به جریان‌های زیرسطحی کرد. بخشی را با اجرای عملیات آبخوان‌داری، برای تبدیل به جریان‌های زیرقشری استفاده کرد و بخشی از بارش‌ها را نیز در بند‌های آبخیزداری می‌توان ذخیره کرد.

این پژوهشگر حفاظت خاک و آبخیزداری می‌گوید: با روش‌های بیولوژیک، مکانیکی و بیومکانیک، می‌توان سیل و خسارت ناشی از آن را کنترل کرد.

کارشناسان معتقدند که هزینه اجرای طرح‌های آبخیزداری، نسبت‌به هزینه خسارات تحمیل‌شده پس از سیل، بسیار اندک بوده و این هزینه‌ها نوعی سرمایه‌گذاری است. براساس اعلام سازمان منابع طبیعی، اقدامات آبخیزداری، خسارت‌های سیلاب را بیش از ۷۰ درصد کاهش می‌دهد.

بررسی کارشناسان نیز نشان می‌دهد که در مناطقی که طرح‌های آبخیزداری اجرا شده، علاوه بر تأمین سفره‌های زیرزمینی، خسارت ناشی از سیلاب به صورت چشمگیری کاهش یافته است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->