قیمت انواع موبایل‌های آیفون و سامسونگ در مشهد چند؟ (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) نبض بورس بدون رئیس کُند زد | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) راناپلاس ایران‌خودرو با گیربکس اتوماتیک آماده تولید شد توسعه «میدان گازی آرش»، جزئی از منافع ملی کشور است و از آن کوتاه نمی‌آییم قیمت خودرو‌های خارجی کاهش پیدا کرد (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) + جدول قیمت خودرو‌های داخلی در سرازیری (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) آخرین وضعیت پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری اعلام شد| چند نفر در صف وام ازدواج و فرزندآوری هستند؟ سهم اندک خراسان رضوی از اعتبارات توسعه شبکه ریلی کشور در سال ۱۴۰۳ کشف و ضبط ۳۲۰۰ کیلوگرم خیارشور غیربهداشتی در خیابان مجلسی مشهد وزیر اقتصاد: رئیس سازمان بورس امروز مشخص می‌شود | فاصله نرخ ارز نیمایی و بازار را کم می‌کنیم زمان واریز یارانه شهریور ۱۴۰۳ اعلام شد + جدول زمان بندی پرداخت یارانه و مستمری‌ها اولین امکان واریز وجه برای اولویت‌های اول تا سوم طرح پیش‌فروش ایران‌خودرو فراهم شد + جدول ماهانه حدود ۲۰ هزارتن شیرخشک در کشور تولید می‌شود با ۱۰ خودروی کم‌مصرف ایرانی آشنا شوید فروش نقدی و اقساطی ۲ محصول لوکس مدیران خودرو از امروز (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) استقبال مشهدی‌ها از خرید متمرکز و ارزان لوازم دانش‌آموزی در نمایشگاه پاییزه مسافران چند ساعت قبل از پرواز با هواپیما باید در فرودگاه باشند؟ ناهمخوانی افزایش‌قیمت نان در مشهد با هزینه‌های نانوایان | نان گران، نانوا نگران قیمت میوه و صیفی جات در مشهد (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) | گلابی‌های آخر تابستانی با دو قیمت متفاوت رشد ۳۸ درصدی مصرف بنزین غرب خراسان در پایان ماه صفر ۱۴۰۳ پیش‌فروش ۳ محصول سایپا از ساعت ۸ امروز آغاز شد (۲۰ شهریور ۱۴۰۳) + جزئیات همتی: قیمت گذاری دستوری اقتصاد کشور را پیش بینی ناپذیر کرده است فقط چهاردرصد متقاضیان طرح جدید ایران خودرو دست پر از بخت‌آزمایی بیرون آمدند نتایج قرعه‌کشی ایران خودرو طرح مادران (ویژه شهریور ۱۴۰۳) اعلام شد + لینک نتایج ماجرای تخلف بزرگ ایران خودرو چیست؟ | افزایش قیمت نهایی سورن‌پلاس با وجود نصب موتور ارزان‌تر!
سرخط خبرها

هدررفت سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور

  • کد خبر: ۲۴۹۲۴۱
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳
هدررفت سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور
سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از دسترس خارج می‌شود که این میزان، فقط بخشی از هدررفت در کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز، جهانگیر پرهمت، مشاور وزیر و عضو پژوهشگاه خاک و آبخیزداری، با اشاره به این موضوع که سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از دسترس خارج می‌شود که این میزان، فقط بخشی از هدررفت در کشور است، افزود: بخش قابل‌توجهی از رطوبت بارندگی که در سال گذشته و سال جاری داشته‌ایم، تبخیر شد؛ بنابراین اگر ۴۲ میلی‌متر بارندگی ما نسبت‌به سال گذشته بیشتر شده، این بدین معنی نیست که این میزان بارندگی قابل‌دسترس است.

پرهمت تصریح کرد: با توجه به بارندگی‌های سیل‌آسای سال گذشته، مقداری از این بارندگی‌ها به صورت رواناب از دسترس خارج شد؛ برای مثال فقط در اسفند سال گذشته، در سیلاب بلوچستان جنوبی، حدود ۷ میلیارد مترمکعب آب از سرزمین ما خارج و وارد خلیج‌فارس شد.

این عضو پژوهشگاه خاک و آبخیزداری در پاسخ به سؤالی مبنی بر راهکار‌های عملی برای جلوگیری از هدررفت آب، گفت: با مدیریت صحیح آبخیزداری، می‌توان این مقدار آب را به‌عنوان منابع آب قابل‌دسترس ذخیره و در بالادست استفاده کرد یا به آب سبز یا به جریان‌های زیرسطحی تبدیل کرد.

پرهمت در ادامه، تصریح کرد: به طور متوسط، با دور برگشت پنج‌ساله، سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از دسترس خارج می‌شود که این میزان، فقط بخشی از هدررفت آب در کشور است.

وی اظهار داشت: بخش عمده هدررفت آب به صورت تبخیر است و تقریباً ۷۵ درصد بارش ما تبخیر می‌شود که برای مثال اگر تقریباً سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد مترمکعب به طور متوسط بارندگی داشته باشیم، حدود ۲۷۰ میلیارد مترمکعب از آن تبخیر می‌شود و بقیه در زمین نفوذ می‌کند یا رواناب است.

پرهمت گفت: تحقیقات نشان می‌دهد در مناطقی که پوشش گیاهی وجود دارد، نسبت به مناطقی که پوشش گیاهی فقیری دارد، می‌توان تا ۲۵ درصد از هدررفت آب جلوگیری کرد‌ و این درحالی است که پهنه وسیعی از کشور ما پوشش گیاهی ندارد.

عضو پژوهشگاه خاک و آبخیزداری درباره روش‌های ذخیره آب در بالادست گفت: بخشی از بارش‌ها را می‌توان تبدیل به آب سبز کرد؛ یعنی آبی که جذب خاک می‌شود و پوشش گیاهی را تقویت می‌کند. بخشی را می‌توان تبدیل به جریان‌های زیرسطحی کرد. بخشی را با اجرای عملیات آبخوان‌داری، برای تبدیل به جریان‌های زیرقشری استفاده کرد و بخشی از بارش‌ها را نیز در بند‌های آبخیزداری می‌توان ذخیره کرد.

این پژوهشگر حفاظت خاک و آبخیزداری می‌گوید: با روش‌های بیولوژیک، مکانیکی و بیومکانیک، می‌توان سیل و خسارت ناشی از آن را کنترل کرد.

کارشناسان معتقدند که هزینه اجرای طرح‌های آبخیزداری، نسبت‌به هزینه خسارات تحمیل‌شده پس از سیل، بسیار اندک بوده و این هزینه‌ها نوعی سرمایه‌گذاری است. براساس اعلام سازمان منابع طبیعی، اقدامات آبخیزداری، خسارت‌های سیلاب را بیش از ۷۰ درصد کاهش می‌دهد.

بررسی کارشناسان نیز نشان می‌دهد که در مناطقی که طرح‌های آبخیزداری اجرا شده، علاوه بر تأمین سفره‌های زیرزمینی، خسارت ناشی از سیلاب به صورت چشمگیری کاهش یافته است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->