پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال ابلاغیه دستورالعمل جدید تبادل دارو بین داروخانه‌ها به منظور تضمین سلامت جامعه بابایی کارنامی: تا حداکثر پایان این ماه، پرداخت‌ها به بازنشستگان انجام خواهد شد | بار مالی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان برطرف شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) دولت به‌جای متناسب‌سازی، به بازنشستگان حداقل‌بگیر کالا و کمک غیرنقدی برساند فرمول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی با بازنشستگان کشوری‌ چگونه است؟ توزیع ۱۱ هزار بسته نوشت‌افزار بین دانش‌آموزان محروم در خراسان رضوی آموزش مهارت‌های تولید محتوای رسانه‌ای در گردهمایی «باشگاه مانا» | نوجوانان مشهدی، راویان جنگ روایت‌ها واریز ۱۰۰ میلیون تومان بیعانه خرید خودرو برای یک کلاهبردار
سرخط خبرها

آیا سرما باعث سرماخوردگی می‌شود؟

  • کد خبر: ۲۵۱۰۲۲
  • ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۲
آیا سرما باعث سرماخوردگی می‌شود؟
اینکه فکر می‌کنید چون پاییز از راه رسیده احتمالا بیشتر به سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی مبتلا می‌شوید، ناشی از چند باور اشتباه است.

به گزارش شهرآرانیوز، سرماخوردگی و آنفلوآنزا از شایع‌ترین بیماری‌ها در فصل پاییز و زمستانند، اما دلیل اصلی شیوع سرد شدن هوا نیست، بلکه تحقیقات نشان داده که دلیل این شیوع بیشتر و افزایش آمار ابتلا به بیماری، ناشی از محبوس‌شدن در فضا‌های بسته است.

ویروس‌ها در هوای خشک، گرم و محیط‌های بسته که هوا به خوبی در آن جریان ندارد، بیشتر پخش می‌شوند. علاوه بر این احتمال تماس مستقیم با میکروب‌ها هم بیشتر است.

سیستم‌های گرمایش مرکزی هم مخاط (مدافع طبیعی بدن در مقابل ویروس‌ها) را خشک می‌کند و شرایط ابتلا به بیماری را تشدید می‌کنند. نه تنها این باور که دو تصور اشتباه دیگر هم درباره سرماخوردگی وجود دارد.

هوای سرد بیمارتان می‌کند؟

برخی افراد معتقدند که موی خیس و قرار گرفتن در معرض هوای سرد بعد از حمام سبب بروز سرماخوردگی می‌شود، اما واقعیت این است که هر چند وجود سرما در بدن در صورتی که احساس ضعف هم می‌کنید، ممکن است مقاومت بدن شما را کم کند، اما تنها در صورتی مبتلا به این بیماری می‌شوید که با ویروس سرماخوردگی یا آنفلوآنزا تماس داشته باشید. در حقیقت اگر بیمار هستید کمی هوای تازه می‌تواند حتی شما را سر حال بیاورد.

درمان دارویی تب خفیف

باور اشتباه دیگر هم این است که تب خفیف را باید با آسپیرین یا استامینوفن درمان کرد. تب خفیف، روش بدن برای مقابله با ویروس‌هاست و به گردش پادتن‌ها در سراسر بدن کمک می‌کند. به همین دلیل مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و تب‌بر‌های قوی‌تر در این باره به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

حالا با آگاهی از این باور‌های اشتباه اگر به دنبال گذراندن ماه‌های سرد سال با عدم ابتلا به سرماخوردگی یا کاهش دفعات بیماری هستید، به توصیه پژوهشگران دستگاه ایمنی بدن‌تان را قوی‌تر کنید که نیازمند استفاده روزانه از آنتی‌اکسیدان‌های حاوی ویتامین‌های E، C، A است.

علاوه بر این پوشیدن لباس مناسب را فراموش نکنید، چون تنظیم دمای بدن شما را در برابر لرز‌های ناگهانی که عامل تضعیف سیستم ایمنی است، محافظت می‌کند. شستن مرتب دست‌ها، پوشاندن دهان هنگام سرفه یا عطسه و اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار یا استفاده از ماسک می‌تواند به جلوگیری از گسترش عفونت کمک کند.

از سوی دیگر اگر می‌خواهید عملکرد سیستم ایمنی خود را بهبود بخشید و بیمار نشوید باید این چند برنامه‌ریزی مهم را در زندگی‌تان داشته باشید؛ اول تغییر درست شیوه زندگی، دوم پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و حاوی مواد غذایی کامل و تازه، سوم خواب کافی، چهارم فراگیری کنترل موثر تنش و در نهایت انجام دادن برخی حرکات ورزشی که دستگاه گردش خون و غدد لنفاوی را تحریک می‌کند.

آگاه باشید که با سردتر شدن روز‌های آینده و افزایش گرمایش داخل خانه، هوا تمایل به خشک شدن دارد که می‌تواند سیستم تنفسی را تحریک کند. استفاده از مرطوب‌کننده می‌تواند به حفظ رطوبت هوا کمک کند، تنفس را آسان‌تر کند و سوزش گلو و بینی را کاهش دهد. فعالیت بدنی منظم هم به تقویت ایمنی و بهبود سلامت روان کمک می‌کند. حتی با سرد شدن هوا، از فعالیت‌های خارج از منزل مانند پیاده‌روی برای دریافت هوای تازه و آفتاب غافل نشوید.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->