زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

چند راهکار موثر برای ترک همیشگی سیگار

  • کد خبر: ۲۵۱۳۷۷
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۱
چند راهکار موثر برای ترک همیشگی سیگار
در نتیجه تحقیقات ثابت شده که سه شیوه مؤثر درمانی برای ترک سیگار وجود دارد و لازم نیست در زمان ترک تنها به اراده خود متکی باشید. اما متخصصان امروزه بر لزوم استفاده توامان از دارو و مشاوره برای ترک سیگار تاکید دارند چرا که به تنهایی یکی از این دو در ترک سیگار مؤثر نخواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین فرشیدی معاون سابق وزیر بهداشت در خرداد سال جاری اعلام کرده بود که سالانه ۵۰ هزار نفر در ایران بر اثر استعمال دخانیات جان خود را در ایران از دست می‌دهند. همچنین مصرف سیگار سالانه عامل بیش از ۴۸۰ هزار مرگ در آمریکا است. افزایش میزان مرگ بر اثر استعمال دخانیات در دنیا سبب شده تا محققان تحقیقات بیشتری در مورد موثر‌ترین راهکار‌های ترک سیگار انجام دهند. دخانیات اغلب بر سلامت کلی افراد سیگاری و کسانی که در معرض دود دست دوم و سوم قرار دارند یعنی خود سیگار نمی‌کشند و دود سیگار را در فضا به طور غیر مستقیم استتنشاق می‌کنند، تاثیر منفی می‌گذارد؛ بنابراین پی بردن به موثرترین شیوه‌های ترک سیگار و پیروی از این شیوه‌ها علاوه بر اینکه می‌تواند نرخ مرگ را در میان افراد جامعه کاهش دهد، می‌تواند بخشی از هزینه‌ها و بار اضافی روی بخش بهداشت و درمان را کاهش دهد. «گروه اعتیاد به تنباکو کاکرین» (CTAG)، که در دانشگاه آکسفورد در بریتانیا فعال است، اخیرا یک بررسی سیستماتیک مبتنی بر شواهد و تحقیقات در مورد روش‌های پیشگیری و درمان وابستگی به نیکوتین انجام داده است.

یافته‌های مقالات منتشر شده بین سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که وارنیکلین، سیتیزین و سیگار‌های الکترونیکی، نرخ موفقیت ترک سیگار را افزایش داده‌اند.

وارنیکلین: یک داروی خوراکی است که در همزمان با آموزش و مشاوره برای ترک سیگار استفاده می‌شود.

سیتزین: یک داروی کمکی گیاهی برای ترک سیگار است که برای چندین دهه در بسیاری از کشور‌های اروپایی استفاده شده است. سیتیزین در حال حاضر در آمریکا وجود ندارد و مورد تایید سازمان غذا و داروی این کشور نیز نیست.

همچنین بوپروپیون (داروی ضدافسردگی است که معمولا برای درمان اختلال افسردگی عمده و کمک به ترک سیگار استفاده می‌شود)، درمان جایگزین نیکوتین (NRT)، مشاوره رفتاری و مشوق‌های مالی نیز می‌توانند در ترک سیگار موثر باشند.

با توجه به توجه به نکاتی که انجمن ریه آمریکا مطرح کرده، به یک سری از مزایای سلامتی که با ترک سیگار می‌توانید تجربه کنید، اشاره می‌کنیم. خیلی از این مزایا می‌توانند به سرعت رخ دهند.

بیست دقیقه پس از ترک سیگار: بهبود نسبی ضربان قلب و افت فشار خون.
یک روز:پس از ترک سیگار:خطر حمله قلبی شما کاهش می‌یابد.
سه ماه پس از ترک:عملکرد ریه شما شروع به بهبود می‌کند.
یک سال پس از ترک:خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب نصف فردی است که سیگار می‌کشد.
پنج سال بعد از ترک: خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو نصف افرادی است که سیگار می‌کشند.
ده سال پس از ترک سیگار:خطر مرگ بر اثر سرطان ریه نصف افرادی است که سیگار می‌کشند.

برای شروع ترک، توصیه شده یک برنامه مشخص داشته باشید:

تاریخ ترک سیگار را ترجیحا در عرض ۲ هفته تعیین کنید و تلاش داشته باشید ترکیب استفاده از دارو و مشاوره را در زمان ترک حفظ کنید. این اقدام ترکیبی کلیدی است و منجر به نرخ موفقیت بالاتری در زمینه ترک سیگار می‌شود. اگر در اولین تلاش برای ترک موفق نشدید، به تلاش خود ادامه دهید. در آمریکا، بیش از ۵۰ درصد از تمام افراد سیگاری، اکنون سیگار را ترک کرده‌اند.

منبع: همشهری 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->