معاون دادستان خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم
سرخط خبرها

ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت در مشهد

  • کد خبر: ۲۵۱۷۲۰
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳
ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت در مشهد
دکتر محمد احمدیان - دبیر قرارگاه جوانی جمعیت در خراسان رضوی

حوزه‌های جوانی جمعیت و سلامت خانواده به‌عنوان دو بحث کاری بسیار مهم در قالب اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده با مراقبت‌های گروه‌های سنی مختلف، در سرلوحه کاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است. محصول اقدامات انجام‌شده در حوزه سلامت خانواده این دانشگاه منجر به توسعه اقدامات سلامت‌محور، تقویت سلامت گروه‌های مختلف سنی، مداخله بهنگام در زمان وقوع اشکالات و اختلالات و افزایش آگاهی‌های سنین مختلف در حوزه بسیار مهم سلامت شده است.

این امری بدیهی است که جمعیت جوان به‌عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار هر کشور به شمار می‌رود. نیروی مولد و جوان یکی از پایه‌های اصلی قدرت و رشد جامعه در تمامی حوزه‌ها به‌حساب می‌آید و در همین زمینه باید اشاره کنیم که یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های سرمایه انسانی، وضعیت سلامت مردم است. نسل جوان منبعی ارزشمند برای توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی کشور است از ۷۳ماده قانون جوانی جمعیت، ۴۳ماده مربوط به حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

رهبر معظم انقلاب، جمعیت‌شناسان و اندیشمندان کشور بسیار بر این مسئله تأکید کرده‌اند که چنانچه برای روند کاهشی باروری در دهه‌های اخیر چاره‌اندیشی نشود، موجب کاهش سهم جوانان از جمعیت کشور و افزایش سالمندی جمعیت می‌شود این مسئله از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی تبعات منفی برای کشور دارد، به‌طوری که از آن به عنوان «ابربحران» یاد می‌شود.

جوانان به‌عنوان نیروی کار فعال و مولد، می‌توانند به رشد اقتصادی کشور کمک کنند؛ زیرا افزایش اشتغال و مشارکت جوانان در بازار کار می‌تواند به تولید و بهره‌وری بیشتر منجر شود. علاوه بر این، جوانان معمولا با ایده‌ها و نوآوری‌های جدید همراه هستند. این خلاقیت می‌تواند به توسعه فناوری، کارآفرینی و بهبود فرایند‌های تولید و خدمات کمک کند.

نسل جوان معمولا به دنبال تغییرات اجتماعی و فرهنگی است. این نسل می‌تواند به‌عنوان محرک تغییر در جامعه عمل کرده و به بهبود اوضاع اجتماعی و فرهنگی کمک کند.

جوانان با مشارکت در فرایند‌های سیاسی و اجتماعی می‌توانند نظرات و خواسته‌های خود را به گوش مسئولان برسانند و بر تصمیم‌گیری‌ها تأثیرگذار باشند. آنها با کسب مهارت‌های جدید و تحصیلات عالی می‌توانند به بهبود کیفیت نیروی کار و افزایش توانمندی‌های اقتصادی کشور کمک کنند.

نسل جوان می‌تواند با ایجاد کسب‌وکار‌های جدید و کارآفرینی، به ایجاد شغل و کاهش بیکاری در جامعه کمک کند.
آنها می‌توانند با ترویج ارزش‌های اجتماعی مثبت مانند همکاری، همبستگی و مسئولیت‌پذیری، به تقویت بنیان‌های اجتماعی کشور کمک کنند.

به همین دلیل نمایندگان مجلس شورای اسلامی باهدف حفظ جوانی جمعیت، رفع موانع ازدواج و فرزندآوری و ترغیب خانواده‌های ایرانی به فرزندآوری و جلوگیری از پیامد‌های منفی پیری جمعیت، در سال۱۴۰۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ماده و ۸۱تبصره را تصویب کردند.

در این قانون، برای تمامی دستگاه‌های اجرایی تکالیفی تعیین شده است که آنها را موظف به اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های مرتبط با خانواده و فرزندآوری می‌کند. تمامی بخش‌نامه‌های اجرایی مرتبط به شهرستان‌های تابعه ابلاغ شده‌اند و در حال اجرا هستند، البته در بعضی موارد به‌دلیل نقص در منابع مالی یا زیرساختی یا ناهماهنگی بین دستگاه‌ها، مشکلاتی برای اجرا وجود دارد که در حال پیگیری در قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه و کمیته‌های تخصصی آن و عقد تفاهم‌نامه همکاری مشترک با سایر نهاد‌ها و سازمان‌ها هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->