نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران
سرخط خبرها

کرونا با نفت چه کرد؟

  • کد خبر: ۲۵۳۰۹
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۹
کرونا با نفت چه کرد؟
تحلیل سیاست‌های انرژی و تأثیرش بر ایران و کشورهای همسایه از نگاه وحید سینایی
سید مهرداد امیرکلالی - از دی‌ماه که چین رسما شیوع ویروس کرونا در این کشور را اعلام کرد، قیمت نفت در شوک این خبر ریزشی شد و تا امروز که این بیماری امان بسیاری از کشور‌ها را بریده است، تقاضای نفت در جهان چیزی درحدود ۳۰میلیون بشکه در روز کاهش یافته است و آن‌طور که به نظر می‌رسد، فعلا هم سر بازگشت ندارد. نگرانی از ماندگاری این صنعت مهم -که اقتصاد جهان را تغذیه می‌کند- در بحران، موجب شده است تا نگاه‌ها به جهان پس از کرونا دوخته شود. در این بین، نباید به‌سادگی از موضوع نپذیرفتن توافق اوپک برای کاهش تولید نفت ازسوی روسیه و متحدانش در اوپک‌پلاس صرف‌نظر کرد که می‌توانست برای چنین شرایطی راهکار بدهد. نباید از یاد برد که برای سعودی‌ها، ادامه وابستگی اقتصاد جهان به نفت و سهم نفت سعودی در تولید جهانی، مهم‌تر است تا قیمت آن. برای تحلیل وضعیت موجود و سیاست انرژی در حوزه بین‌الملل، با وحید سینایی، دانشیار گروه علوم‌سیاسی دانشگاه فردوسی، گفت‌وگویی کرده‌ایم که از نظرتان می‌گذرد. سینایی با بیان اینکه کاهش بهای نفت تحت‌تأثیر چند عامل بود، اظهار کرد: کشور‌های اوپک در اجلاس اخیر -به‌ویژه روسیه و عربستان- درباره قیمت نفت به توافق نرسیدند، اما بعدا هر 2کشور موافقت کردند که ۱۰میلیون تولید نفت را کاهش دهند و کشور‌های عضو و غیرعضو اوپک زمانی این تصمیم را گرفتند که کار از کار گذشته و کرونا باعث رکود اقتصادی شده بود و تقاضای نفت کاهش یافت. وی افزود: قطعا این کاهش قیمت نفت برای کشور‌های صادرکننده نفت شامل اوپک و اوپک‌پلاس تبعات سنگینی خواهد داشت. کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس مثل امارات و عربستان درصدد تمهید چاره‌ای برای کاهش درآمد‌های نفتی هستند که به فروش اوراق قرضه و وام روی آورده‌اند، اما برای کشور‌های صنعتی که واردکننده نفت بودند، کاهش بهای نفت به نفعشان تمام شد. این استاد دانشگاه بیان کرد: آمریکا در صدر کشور‌هایی است که هم واردکننده و هم صادرکننده نفت هستند. این کشور‌ها با کاهش تولید داخلی مواجه خواهند شد. هم‌اکنون ۱۰هزار نفر در 4000شرکت نفتی آمریکا کار می‌کنند و به‌شدت از کاهش بهای نفت متضرر خواهند شد.


عضو مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: درباره اینکه این وضعیت تا چه موقع ادامه دارد، ناظران بین‌المللی معتقدند هیچ امیدی به تغییر نیست و ازسویی، چون ساخت واکسن کرونا امسال به سرانجام نمی‌رسد، بحران کاهش بهای نفت ادامه پیدا می‌کند و در افق دو تا سه سال آینده اوضاع بهتر می‌شود، ولی در درازمدت با افزایش بهای نفت روبه‌رو خواهیم شد. او با اشاره به تاثیر کاهش بهای نفت بر ایران گفت: این مسئله تأثیر کمتری در ایران می‌گذارد؛ چون اساسا ما نفت زیادی صادر نمی‌کنیم، اما بی‌تأثیر هم نیست؛ چون همین میزان نفتی که صادر می‌کنیم، برای ارز موردنیاز کشور لازم است، بنابراین متضرر می‌شویم. سینایی اظهار کرد: بهای نفت در بودجه امسال با رقم فعلی نفت خیلی متفاوت است، اما مشکلات ما از دیگر کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس کمتر است. از این میان بیشترین تأثیر، نصیب عراق خواهد شد و بیشترین مشکلات دامن این کشور را خواهد گرفت؛ به‌دلیل اینکه عراق منابع و ذخایر ارزی درخورتوجهی ندارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->