به گزارش شهرآرانیوز، ابوالفضل مکرمیفر با بیان اینکه حجم بالای آثار تاریخی و فرهنگی در این استان بهقدری است که تهیه پرونده و پیگیری برای همه آنها بسیار زمانبر است، افزود: برای این پارسال ۳۵ میلیارد ریال در قالب تسهیلات و اعتبارات یارانهای و با سود ۴درصد به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی اختصاص یافته است.
وی تأکید کرد: گردشگری، صنعتی درآمدزا با اشتغالزایی پایدار است و یکی از شاخصهای مهم در تخصیص اعتبار لازم در این زمینه، ثبت آثار ملی است.
وی اضافه کرد: از مسیر ثبت آثار تاریخی در فهرست ملی نهتنها میتوان برای حفاظت و صیانت از این آثار اقدام کرد، بلکه در حوزه گردشگری و رشد و توسعه در این صنعت نیز میتوان اقدامات مؤثر انجام داد.
بیش از ۱۰۰ اثر تاریخی خراسان رضوی برای ثبت ملی در صف انتظار قرار دارند
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: تهیه و تکمیل پرونده ۱۱۹ اثر تاریخی، فرهنگی و معنوی این استان در سال گذشته برای ثبت در فهرست ملی پایان یافت.
مرجان اکبری افزود: این تعداد پرونده به شورای ثبت آثار تاریخی در وزارت میراث فرهنگی فرستاده شده است که تا کنون ۱۵ اثر از این تعداد از ابتدای امسال در فهرست آثار ملی ثبت شده است، اما هنوز بقیه در انتظار موافقت و دریافت شماره ثبت ملی هستند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: علاوه بر اینها، تهیه و آمادهسازی بیش از ۳۰۰ پرونده دیگر برای آثار تاریخی، فرهنگی و معنوی استان به منظور پیشنهاد در فهرست آثار ملی در حال انجام است.
اکبری افزود: هم اکنون استان خراسان رضوی دارای بیش از ۱۰۰ هزار اثر غیر منقول و ۱۰ هزار اثر منقول شناسایی شده و دارای ارزش تاریخی، فرهنگی و معنوی برای ثبت در فهرست آثار ملی است.
وی اظهار امیدواری کرد که شاهد سرعت بیشتری در زمینه بررسی پیشنهادها و ثبت آثار این استان در فهرست آثار ملی باشیم.
منبع:ایرنا