زمان و مکان دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد دور سوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه امدادرسانی برای حادثه انفجار بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستور رئیس جمهور پزشکیان برای بررسی وضعیت و علل حادثه بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلنسکی درباره دیدار با ترامپ: «بسیار نمادین» بود و می‌تواند «تاریخی» شود بقائی از ادامه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در فضای جدی خبرداد توضیحات بقائی درباره جزئیات دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا کورسک روسیه آزاد شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله پهپادی ارتش ترکیه به شمال عراق (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین درباره ادامه مذاکرات (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهادت ۵۶ فلسطینی در غزه | شمار شهدا به ۵۱ هزار و ۴۹۵ نفر رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به پایگاه هوایی صهیونیست‌ها (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست دستور ویژه وزیر کشور به استاندار هرمزگان در پی انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین پیشنهاد حماس برای تحقق آتش‌بس ۵ ساله در غزه تظاهرات مردم آلمان در محکومیت کشته‌شدن جوان سیاه‌پوست به دست پلیس جان کری: ترامپ به دنبال صلح بین اوکراین و روسیه است دیدار وزرای میراث فرهنگی ایران و ترکیه | صالحی امیری: توسعه گردشگری، نیاز دو کشور است ۱۹ حمله هوایی آمریکا به یمن | اعتراف به کشتار غیرنظامیان یمنی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تیراندازی مجدد پاکستان در مرز کشمیر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: باید از بحث‌های حاشیه‌ای و غیرمهم در عمل، نه در حرف، پرهیز کنیم آتش‌سوزی مهیب در فرودگاه بین‌المللی لاهور پاکستان+ فیلم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز مراسم تشییع پاپ فرانسیس + فیلم و عکس شهر‌های متعهد در جهان نامتعهد عارف: منطقه اوراسیا ‌یکی از بازارهای هدف برای ایران است | ضرورت تقویت روابط با قاره آفریقا دیپلمات انگلیسی: اگر موضع آمریکا تغییر نکند، شانس توافق با ایران جدی است نماینده مردم مشهد در مجلس: ما در مجلس به‌دنبال تقویت اختیارات شورا‌ها بر اساس قانون اساسی هستیم
سرخط خبرها

تاجرنیا: بخش بزرگی از آنچه در کشور می‌گذرد، خارج از اراده دولت است

  • کد خبر: ۲۵۶۱۷
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۵
تاجرنیا: بخش بزرگی از آنچه در کشور می‌گذرد، خارج از اراده دولت است
تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، گفت: دولت به لحاظ بنیه اقتصادی توانایی لازم برای پوشش قشرهای ضعیف را ندارد. به نظر می‌آید با توجه به ناتوانی در این حوزه، احتمال اشتباه دیگری وجود داشته باشد. خیلی باید در این امر با وسواس و دقت برخورد شود. به نظر من درست نیست صرف اینکه احساس می‌کنیم این بیماری رو به کاهش است اجازه دهیم بیماری دوباره شکل بگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی تاجرنیا، نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین درباره نحوه عملکرد دولت‌ها در برابر کرونا و طرح یک مقایسه گفت: یکی از قوی‌ترین سیستم‌های بهداشت دنیا با عنوان «ام‌اچ‌اس» در اختیار انگلستان است. این سیستم به لحاظ زیر پوشش قرار دادن بیماران و دقیق بودن در دنیا زبانزد است. برعکس آن در کشوری مانند آلمان ممکن است یک سیستم بهداشتی درمانی قوی نداشته باشیم هرچند آنجا هم جایگاه منظمی وجود دارد.

 

او ادامه داد: اما در جریان شیوع کرونا کم‌توجهی مسئولان انگلستان موجب شد بیشترین تلفات را در بین کشورهایی که درگیر شدند در این کشور شاهد باشیم. در مقابل آن کشور آلمان با توجه به اینکه هم مقامات اصلی به شدت نسبت به این قضیه حساسیت نشان دادند و هم اقدامات سختگیرانه‌ای انجام شد، تلفات کمتری داشت.

 

برخی از مسائل از اراده دولت خارج است

 

تاجرنیا در ادامه درباره عملکرد دولت در مقابله و کنترل ویروس کرونا گفت: در کشور ما هم فکر می‌کنم برخی از مسائل از اراده دولت خارج بوده است. چون ما در شروع همه‌گیری کرونا 2 اتفاق مهم در کشور داشتیم: یکی 22 بهمن که ایام راهپیمایی است و دیگری هم انتخابات اسفندماه که انتخابات مجلس بوده است. فکر می‌کنم بخشی از تصمیمات دولت تحت تأثیر این 2 اتفاق مهم قرار گرفت.

 

او با توجه به گسترش این بیماری در اوایل شیوع عنوان کرد: به نظر می‌رسد شخص رئیس‌جمهور و مجموعه دولت در ابتدای شیوع بیماری کرونا نسبت به ابعاد مختلف این موضوع یا بی‌اطلاع یا کم‌توجه بودند. همین امر هم موجب شد که کمی گستردگی شیوع داشته باشیم.  

 

داده‌‌ها ثابت می‌کند که عمده شیوع کرونا در بخش‌های مختلف کشور از شهر قم شروع شده است

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: با توجه به اینکه الان داده‌‌ها ثابت می‌کند که عمده شیوع کرونا در بخش‌های مختلف کشور از شهر قم شروع شده است، اگر در همان ابتدا اقدام سختگیرانه‌ای صورت می‌گرفت، حتما ابعاد این قضیه کنترل می‌شد.

 

نماینده مجلس ششم با اشاره به کنترل بیماری ادامه داد: اما بعد از آن دولت توجه خیلی خوبی نشان داد، هم از زمانی که مسئولان بلندپایه کشور اختصاص دادند و هم از بودجه‌هایی که به این امر داده شد.

 

دولت باتوجه به فشار به قشرهای کم‌درآمد در معرض یک اشتباه دیگر قرار گرفته است

 

تاجرنیا با اشاره به تلاش‌ها برای عادی‌سازی شرایط در کشور که در روزهای اخیر صورت گرفته توضیح داد: متأسفانه به نظر می‌رسد به‌تازگی باتوجه به اینکه بخش عمده‌ای از کسب‌وکارها دچار تعطیلی شده و فشار زیادی به‌ویژه به قشر متوسط و متوسط به پایین (که در بخش خدمات کار می‌کنند) آمده، دولت در معرض یک اشتباه دیگر قرار گرفته است.

 

او ادامه داد: آن اشتباه این است که فکر می‌کند با اجازه به کسب‌وکارها برای شروع فعالیت می‌تواند این نیاز را کاهش دهد. در حالی که کارشناسان، هم بهداشتی و درمانی و هم اقتصادی، اعتقاد دارند که این مسئله ممکن است حتی منجر به همه‌گیری بیماری کرونا به صورت طولانی‌مدت در کشور شود و حتی می‌تواند از نظر اقتصادی آثار منفی بیشتری به جا بگذارد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: دولت به لحاظ بنیه اقتصادی توانایی لازم برای پوشش قشرهای ضعیف جامعه را ندارد. به نظر می‌آید با توجه به ناتوانی در این حوزه، احتمال اشتباه دیگری وجود داشته باشد. بنابراین فکر می‌کنم خیلی باید در این امر با وسواس و دقت برخورد شود. به نظر من درست نیست صرف اینکه احساس می‌کنیم این بیماری رو به کاهش است اجازه دهیم بیماری دوباره شکل بگیرد.

 

دولت نوک پیکان بی‌اعتمادی است

 

این نماینده ادوار مجلس همچنین درباره اعتماد عمومی بین مردم و دولت تأکید کرد: به نظر من مجموعه بی‌اعتمادی عمومی صرفا به دولت نیست، اما دولت نوک پیکان این بی‌اعتمادی است. نهادهای دیگری که در این رابطه کاملا دخالت دارند سعی می‌کنند در چنین مواردی از مسئولیت فرار کنند، وگرنه آنچه امروز کشور با آن روبه‌روست چه بسا بخش بزرگی از آن خارج از اراده دولت صورت گرفته است.

 

تاجرنیا در ادامه عنوان کرد: متأسفانه این بی‌اعتمادی همچنان ادامه دارد و باتوجه به اینکه این بیماری شیوع پیدا کرده و بخش زیادی از مردم کسب‌وکار خود را از دست داده‌اند، طبیعی است که این شرایط موجب بهبود اعتماد نشده است. البته کسانی که با نگاه کارشناسی موضوع را دنبال می‌کنند متوجه هستند که با شرایط خطیری که دولت داشته توجه زیادی به این مسئله شده است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پایان گفت: این وضعیت برای مردم ملموس و درک‌ناپذیر است. بحث اعتماد عمومی را نه فقط در حوزه برخورد با کرونا بلکه باید در یک پروسه درازمدت جست‌وجو کرد. اعتماد افکارعمومی با توجه به عوامل مختلفی از دست رفته است و طبیعتا برگرداندن آن هم نیاز به یک زمان طولانی دارد.

 

منبع: اعتماد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->