به گزارش شهرآرانیوز، محمد صادق جوادی حصار در خصوص جایگاه شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در فعالیتهای این جناح سیاسی اظهار کرد: شورای عالی سیاستگذاری یک وسیله است برای تحقق اهدافی چون انسجام بخشی به مجموعههای اصلاحطلب، هماهنگی، همراهی و همسویی عملیات انتخاباتی در فصول انتخابات و تدوین راهبردهای تشکیلاتی منسجم در جبهه اصلاحات.
وی ادامه داد: این وسیله یعنی شورای عالی سیاستگذاری در مقاطعی خوب عمل کرده است و در مقاطعی متوسط، در مقاطعی هم نتوانسته است در حد انتظار عمل کند. به نظر میرسد در مقطع فعلی باید اعضای شورا به بازنگری و اصلاح رفتارهای گذشته خود بپردازند، شاید هم بتوان به شکلی دیگر و با نام دیگری این مسیر را ادامه داد.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تصریح کرد: اصلاحطلبان قطعا به یک مجموعه تأثیرگذار، فراگیر و مرجع برای پیشگیری از تزاحم و پراکندگی در تصمیمات جبههای نیاز دارند تا در انتخاباتهای پیش رو درست تصمیم بگیرند و مناسب عمل کنند. جامعه مخاطب ما نیز در این صورت برای تصمیمگیری و همراهی دچار تشتت نخواهد شد و آنها باید بتوانند به راحتی پیامهای اصلی و هدفمند را از کانونهای اصلاحطلب به ویژه مرکزیت اصلاحطلبان دریافت کنند و با آسودگی راه پیش رو را بپیمایند.
جوادی حصار درباره استعفای موسوی لاری از شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان خاطرنشان کرد: آقای موسوی استعفا کردند، این اتفاق طبیعی است؛ یک نفر ممکن است بیمار شود، یک نفر ممکن است خسته شود، حتی ممکن است احساس کند فضا، فضای او نیست و بهتر است در فضای جدید افراد دیگری ایفای نقش کنند این امر اشکالی ندارد که هیچ ممکن است منشأ تحولات نیکویی هم بشود. آقای موسوی لاری که استعفا کردند، تاکنون هم زحمت کشیدند و هم خوب کار کردند .اگر به دلیل شرایطی که خودشان اشاره کردهاند ضعفی هم داشتند، دیگران باید بیایند این ضعفها را از بین ببرند.
وی درباره لزوم ایجاد فضا برای تعیین راهبردهای جدید بیان کرد: من در مصاحبه دیگری نیز گفتهام که به عنوان دوست آقای عارف در انتخابات ۹۲ از ایشان هم میخواهم که ضمن حضور در کنار اصلاحطلبان و مجموعه شورای عالی سیاستگذاری از ریاست این مجموعه استعفا بدهند تا دست برای تصمیم، انتخاب و تعیین راهبردهای جدید باز باشد و کسی دچار رودربایستی و مسائل مشابه نشود.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی درباره انتخابات مجلس یازدهم بیان کرد: شرایط گذشته نیازمند واکاوی آزادانه و همهجانبه است. برای واکاوی آن شرایط و عواملی که باعث شد اصلاحطلبان در چنان شرایطی قرار بگیرند باید مقداری عالمانهتر و به دور از هیجان به قضایا نگاه کنیم.
جوادی حصار درباره شرایط اصلاحطلبان در انتخابات مجلس یازدهم افزود: من فکر میکنم یکی از دلایلی که باعث شد اصلاحطلبان در این وضعیت قرار بگیرند آن بود که نتوانستند با تمام ظرفیت در انتخابات شرکت کنند. با این حال نمیتوان گفت که اصلاح طلبان در انتخابات شکست خوردند چرا که اصلاحطلبان در انتخابات حضور نداشتند که شکست بخورند.
وی اضافه کرد: اگر بگوییم که بخشهایی از بدنه اصلاحطلبان نسبت به کانونهای اصلی تصمیمسازی منتقد بودند، این مسئله پذیرفته است، چرا که آنها معتقد بودند که ناکامیهای دولت آقای روحانی در افکار عمومی به حساب اصلاحطلبان گذاشته شده است که این اتفاق هم پذیرفته است، مشاهده کردید که عدهای در داخل و خارج کشور تلاش میکردند که اولا چوب لای چرخ توفیقات آقای روحانی و دولت وی بگذارند و ثانیا، ناکامیهای پدید آمده را به حساب حامیان او یعنی اصلاحطلبان بگذارند و بگویند که اگر دولت روحانی ناکارآمد است، اصلاحطلبان هم ناکارآمد هستند. طبیعتا این نتیجه گیری پذیرفته نیست. ضمن اینکه اصلاح طلبان در دولت آقای روحانی کمترین نقش اجرایی و قدرت تصمیمگیری و تصمیمسازی را داشتند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد درباره عدم اقبال اصلاحطلبان در انتخابات گذشته بیان کرد: اگر بپذیریم که بخشی از عدم اقبال به اصلاحطلبان نتیجه ناکامیهای دولت و گذاشته شدن این امر به حساب اصلاحطلبان بود، باید یادآور شد که این ناکامیها میتواند دلایلی دیگری هم غیر از عدم توانایی یا ضعفهای دولت داشته باشد، اما اگر فرض را بر این بگذاریم که بخشی از جامعه اصلاحطلبان را به خاطر ناکامی دولت ناکام دانسته و بنابراین در انتخابات با آنها همراهی نکردند حرف دور از واقعیتی نگفته ایم.
جوادی حصار افزود: بخش دیگری از مسئله این است که اصلاحطلبان در انتخابات لیست ندادند و دلیل این که اصلاحطلبان لیست ندادند این بود که کاندیداهای مطلوب و رأیآور اصلاحطلبان در اکثر حوزهها رد صلاحیت شده بودند. در بسیاری از حوزهها اصلا رقابتی میان اصلاحطلبان و بقیه نیروها وجود نداشت، تجربه حمایت از آقای روحانی اصلاحطلبان را به این راهبرد هدایت کرده بود که یا از نیروی کارنامهدار اصلاحطلب حمایت میکنیم یا کاندیدا نمیدهیم تا جامعه خودش تصمیم بگیرد و خودش نیز پاسخ عملش را بدهد. تمام این مسائل را که کنار هم بگذاریم نمیتوان به سادگی گفت که اصلاحطلبان در انتخابات گذشته شکست خوردند، بلکه میشود گفت که اصلاحطلبان در انتخابات گذشته حضور نداشتند.
وی درباره انتخابات آینده تصریح کرد: اگر برای انتخابات پیش رو چرخ همچنان بر همان محور بچرخد، طبیعی است که همین اتفاق انتخابات مجلس یازدهم باز هم میافتد. ولی اگر فضا باز و انتخابات آزاد و گزینهها فراگیر باشند، میتواند به مردم امید بدهد و اصلاحطلبان هم امیدوارانه به عرصه بیایند و از مردم بخواهند که در انتخابات شرکت کنند.
منبع: ایسنا