بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت
سرخط خبرها

توصیه‌هایی برای ورزش‌کردن با ماسک

  • کد خبر: ۲۵۸۲۴
  • ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۶
توصیه‌هایی برای ورزش‌کردن با ماسک
در دوران همه‌گیری ویروس کرونا می‌توانید به ورزش روزمره خود پایبند باشید و برای اطمینان از امنیت خود می‌توانید به ورزش درخانه ادامه دهید، اما برای کسانی که مشتاق ورزش‌کردن در بیرون از خانه هستند، یک سؤال بزرگ مطرح است که آیا با ماسک هم می‌توان ورزش کرد؟
به گزارش شهرآرانیوز، چندین کشور و برخی از مناطق ایالات متحده پوشیدن ماسک را اجباری کرده‌اند، ما نمی‌دانیم چه زمانی شیوع ویروس کرونا به پایان می‌رسد و چه زمانی سالن‌های ورزشی مجدداً باز می‌شوند، بنابراین با رعایت برخی نکات و استفاده از ماسک می‌توانیم به انجام تمرینات ورزشی خود در خارج از خانه مانند سایر فعالیت‌های روزانه ادامه دهیم.
 
هنگام ورزش با ماسک صورت چه اتفاقی می‌افتد؟
اسکات مک آفی، متخصص فیزیوتراپ و ارتوپدی، گفت: در مقایسه با تنفس طبیعی، پوشیدن هر نوع ماسک محافظتی باعث کاهش جریان هوا به ریه‌ها می‌شود و کمبود اکسیژن در ریه‌ها به معنای کمبود اکسیژن در خون و ماهیچه‌های بدن است، همین مسئله باعث می‌شود که ورزش‌کردن در این شرایط دشوار باشد.
این متخصص ارتوپدی ادامه داد: ماسک‌های مختلف بسته به ضخامتشان، می‌توانند در ورود جریان هوا محدودیت‌های مختلفی ایجاد کنند. با ورود هوای کمتر، بدن هم برای تبدیل گلوکز (قند) به انرژی از اکسیژن کمتری برخوردار است.
به گفته مک آفی هر فردی، حتی افرادی که از تناسب اندام بالایی برخوردارند، در هنگام ورزش‌کردن با ماسک زودتر خسته می‌شوند.
 
بدن بعد از چند هفته به ورزش با ماسک عادت می‌کند
این متخصص ارتوپدی افزود: طی چند هفته ورزش با ماسک بدن به این نوع فعالیت ورزشی عادت می‌کند، اما این کار نیاز به زمان دارد.
او ادامه داد: در روز‌های اول ورزش با ماسک اگر در هنگام ورزش احساس سرگیجه، عدم تعادل یا خستگی بیش از حد داشتید، ورزش را متوقف کنید.
 
آیا ورزش‌کردن با ماسک ایمن است؟
طبق گفته گریسون ویکام، متخصص فیزیوتراپی، به طور کلی برای بیشتر افراد پوشیدن ماسک در هنگام ورزش‌کردن مشکلی ندارد.
ویکام ادامه داد: اکثر افراد می‌توانند همه کار‌های روزانه خود از جمله ورزش کردن را با ماسک انجام دهند، اما باید هنگام ورزش‌کردن به طور مرتب وضعیت خود را بررسی کنید و مراقب علائم خاصی مانند سبکی سر، سرگیجه، بی‌حسی یا تنگی نفس باشید.
این متخصص فیزیوتراپی درباره افرادی با مشکل قلبی و عروقی یا تنفسی رو به رو هستند، گفت: این افراد هنگام انجام تمرینات ورزشی با ماسک باید احتیاط کنند، شدت بیماری آن‌ها مشخص می‌کند که آیا استفاده از ماسک توسط این افراد هنگام ورزش مناسب است یا خیر.
او با اشاره به افرادی که بیماری زمینه‌ای تنفسی دارند، گفت: این افراد بهتر است که بدون ماسک در خانه ورزش کنند. افرادی که با بیماری‌های زمینه‌ای مانند آسم، اختلال انسداد مزمن ریوی (COPD)، برونشیت، فیبروز کیستیک، فیبروز ریوی و هرگونه شرایط دیگر که بر قلب یا ریه‌ها تأثیر می‌گذارد، مواجه هستند باید قبل از انجام تمرینات ورزشی با ماسک با پزشک خود مشورت کنید.
او بیان کرد: همچنین افرادی که می‌خواهند ورزش را شروع کنند یا مدت طولانی ورزش نکرده اند، باید هنگام پوشیدن ماسک صورت در هنگام ورزش توجه بیشتری داشته باشند.
به گفته ویکام این افراد باید شدت تمرین خود را کنترل کنند و آن را در سطح پایین یا متوسط نگه دارند تا از علائمی مانند سرگیجه و غش کردن جلوگیری کنند.
ویکام گفت: به دلیل افزایش مقاومت در برابر تنفس در هنگام ورزش با ماسک طبیعی است که سریعتر از زمانی که از ماسک استفاده نمی‌کنید، تنفس کنید و نفس کم بیارید، علاوه بر این، شاید به علت استفاده از ماسک نتوانید با شدت گذشته ورزش کنید.
 
کاهش عملکرد تمرین با ماسک
او با بیان اینکه هنگام پوشیدن ماسک باید انتظار کاهش عملکرد در تمرین را داشته باشید، گفت: بنابراین سطح تمرین با ماسک کمتر از زمانی است که از ماسک استفاده نمی‌کنید.
به گفته این متخصص ارتوپدی کسی که سطح آمادگی بدنی بالایی داشته باشد، ممکن است سختی ورزش با ماسک را کمتر از کسی که تازه شروع به ورزش کرده است، احساس کند، اما حتی این افراد در هنگام استفاده از ماسک قادر به انجام تمرینات مانند گذشته نخواهند بود.
ویکام افزود: اگر احساس سرگیجه داشتید یا راحت نتوانستید تنفس کنید، باید بنشینید و استراحت کنید. اگر این حالت زود برطرف نشود باید ماسک را دربیاورید، تا بتوانید به طور طبیعی نفس بکشید.
 
چگونه هنگام ورزش با ماسک احساس محدودیت نکنیم؟
ویکام گفت: با پوشیدن ماسک نمی‌توانید احساس محدودیت نکنید، اما اگر با ماسک ورزش کنید ریه‌ها و قلب شما بیشتر فعالیت می‌کنند تا بتوانید راحت‌تر نفس بکشید. هرچه بیشتر با ماسک ورزش کنید، بدن شما به کاهش جریان اکسیژن عادت می‌کند.
 
چگونه از دریافت اکسیژن کافی مطمئن شویم؟
این متخصص فیزیوتراپی گفت: تا زمانی که مشکل تنفسی یا قلبی نداشته باشید و در هنگام ورزش وضعیت خود را بررسی کنید، به احتمال زیاد در هنگام ورزش با ماسک اکسیژن کافی دریافت خواهید کرد.
ویکام ادامه داد: دقیق‌ترین روش برای تعیین دریافت میزان اکسیژن کافی استفاده از پالس اکسیمتر است که به طور دقیق میزان اشباع اکسیژن خون را تشخیص می‌دهد.
به گفته این متخصص بهترین روش برای فهمیدن دریافت اکسیژن کافی این است که به وضعیت بدن خود توجه کافی داشته باشید، اگر احساس سرگیجه، تنگی نفس و علائمی از این قبیل دارید، ورزش کردن را متوقف کنید و استراحت کنید تا اکسیژن کافی به بدن شما برسد؛ بنابراین همه افراد می‌توانند با خیال راحت با ماسک ورزش کنند، مشروط بر اینکه به علائم هشداردهنده بدن خود توجه کنند و هنگامی که دوباره بتوانید آزادانه ورزش کنید، ریه‌های شما بسیار قوی‌تر خواهد شد.
 
 
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->