پلمب یک واحد عرضه قلیان در بلوار پیروزی مشهد(دوم مرداد ۱۴۰۳) حضور استاندار خراسان رضوی در جمع عشایر ارتفاعات منطقه هزار مسجد | طرح ۱۴ مورد از مطالبات عشایرنشینان در کمیته فنی استان + تصاویر تامین منابع مالی اوراق مشارکت در دستور کار شهرداری مشهدمقدس افتتاح اولین شعبه روستا بازار در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) دیدار شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و معاون اقتصادی شهرداری مشهدمقدس با مدیران بانک رسالت تشکیل ستاد خدمت رسانی به زائران دهه آخر صفر ۱۴۰۳ در مشهدمقدس ۱۲ هزار گذر زیارتی در اداره گذرنامه خراسان‌رضوی جامانده است + فیلم عضو شورای اسلامی شهر مشهد: تسریع در روند اجرایی پروژه‌ها باید با دقت و کیفیت باشد عضو شورای اسلامی شهر مشهد: پروژه‌های شهری باید در زمان مقرر و براساس برنامه زمان‌بندی تکمیل شوند درباره «شجاع‌السلطنه»، حاکم ۲۰۰ سال پیش خراسان تلاش شهرداری مشهد برای مکانیزه‌شدن نظافت بزرگراه‌ها | تجهیزات خدمات شهری به‌روزرسانی می‌شود اعمال‌قانون ۲۱۰۴ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۰ خودروی متخلف توقیف شدند (۲ مرداد ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در ابتدای بولوار کوثر، سه‌راه خیام و بزرگراه آزادی در مشهد (۲ مرداد ۱۴۰۳) هشدار درباره شیوع «سالک» در حاشیه شهر مشهد آخرین وضعیت پروژه انتقال آب از دریای عمان به مشهد آغاز مطالعات ایجاد شهرک متمرکز ضایعاتی‌ها در مشهد هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲ مرداد ۱۴۰۳) تعریف ۸۱ پروژه زودبازده برای محلات منطقه ۷ شهرداری مشهدمقدس اعمال تخفیف ۲۲درصدی درصورت پرداخت نقدی بدهی ساختمانی شهرداری مشهد تا پایان تابستان ۱۴۰۳ مطالبات کارکنان و پیمانکاران شهرداری مشهد باید پرداخت شود| هفت‌ساله‌شدن شورای ششم مطالبه عمومی است در صدوبیستمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس چه گذشت؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) درباره کوچه «حاج‌حسن» مشهد که قدمتی ۱۰۰ ساله دارد
سرخط خبرها

انتقال «زیارت» از پایتخت سیاسی به پایتخت معنوی

  • کد خبر: ۲۵۹۵
  • ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۵:۳۷
انتقال «زیارت» از پایتخت سیاسی به پایتخت معنوی
هم‌زمان با انتصاب استاندار خراسان رضوی به عنوان دبیر کارگروه ملی زیارت، دبیرخانه این کارگروه به مشهد منتقل شد

مسعود سلطانی - خبر خوش‌حال‌کننده‌ای بود؛ 10 سال پیش در بهار 1388 کارگروه ملی زیارت با اختیاراتی ویژه تشکیل شد؛ اختیاراتی بی‌سابقه‌ که از برابری مصوبات این کارگروه با مصوبات هیئت‌وزیران حکایت داشت.
اما عمر این خوش‌حالی با اجرایی‌نشدن مصوبات کارگروه به سر رسید و بعد با توقف فعالیتش در 21 خرداد 1393 نیز دیگر کسی امیدی به احیای آن نداشت.
این روند ادامه داشت تا اینکه استاندار خراسان‌رضوی در نیمه تیرماه از موافقت رئیس‌جمهور با تشکیل دوباره کارگروه ملی زیارت خبر داد. علیرضا رزم‌حسینی گفت: «کارگروه ملی زیارت چندین مدت تعطیل بود و با دستور رئیس‌جمهور موافقت شد که این کارگروه تشکیل شود و دبیرخانه دائمی آن نیز استانداری خراسان‌رضوی است؛ چون مشهد شهر ملی است، نه مرکز یک استان؛ بنابراین با توجه به حجم زائری که از سراسر کشور به مشهد می‌آید، می‌طلبد که اعتبارات و تصمیمات در سطح ملی صورت بگیرد.»
هنوز یک‌ماه از این خبر نگذشته است که رزم‌حسینی به‌عنوان «دبیر کارگروه ملی زیارت» منصوب شد. محمود واعظی، رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور در حکم انتصاب رزم‌حسینی نوشت: «نظر به اینکه مقرر است دبیرخانه دائمی کارگروه در آن استانداری مستقر شود، انتظار دارد با برگزاری مستمر و منظم جلسات به‌منظور اتخاذ تصمیمات هماهنگ، سامان‌دهی و تدوین سیاست‌های راهبردی حوزه‌های فرهنگی، رفاهی، زیربنایی و تسهیل امور زائران در مقیاس ملی و بین‌المللی گام‌های مثبت و مؤثری بردارید.»
این یعنی از امروز ریش و قیچی دست خودمان، دست خراسان‌رضوی، است که این موضوع را می‌توانیم نتیجه پیگیری‌های رزم‌حسینی بدانیم؛ هرچند که فعالیت او در منصب استاندار هنوز به 6 ماه نرسیده باشد.


اولویت، اجرای مصوبات قبلی
در ابتدای تصویب تشکیل کارگروه ملی زیارت، قرار بود جلسات این کارگروه به‌‌صورت فصلی برگزار شود، اما این کارگروه پس از 3 جلسه و طرح و بررسی مصوبات مختلف، به مدت یک‌سال تعطیل شد. پس از آن 2‌ جلسه دیگر نیز تشکیل شد که آخرین جلسه با حضور احمدی‌نژاد، رئیس دولت دهم و یازدهم، در مشهد بود. با روی کارآمدن دولت یازدهم، برگزاری کارگروه زیارت لغو شد و تکلیف مصوباتی که حکم مصوبات دولتی و هیئت‌وزیران را داشت و قرار بود در راستای سامان‌دهی امور زائران ثامن‌الحجج(ع) اجرا شود، مشخص نشد. در همان زمان علیرضا رشیدیان، استاندار وقت خراسان‌رضوی، لغو این مصوبه را خسارت‌بار دانست و گفت: «این روند مشکلاتی را برای کارگروه زیارت خراسان‌رضوی ایجاد می‌کند.»
با این حال کارگروه ملی زیارت در همان جلسات اندکی که طی 10 سال گذشته داشته است، مصوبات بسیاری دارد که بسیاری از آن‌ها ناظر به پروژه‌های بزرگ بوده اما هنوز اجرا نشده است. پروژه‌هایی همچون احداث قطار سریع‌السیر مشهد-تهران-اصفهان، ساخت ایستگاه دوم راه‌آهن مشهد، توسعه فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد، تعریض و بازسازی ورودی‌های شهر مشهد و... تعلیق اجرایی این پروژه‌ها به 21 خرداد 1393 برمی‌گردد. زمانی که رشیدیان، استاندار وقت، خبر از لغو مصوبه کارگروه ملی زیارت داد و به این ترتیب فعالیت این کارگروه متوقف شد. بعد از آن هم‌زمان با برگزاری اجلاس سازمان کنفرانس اسلامی و انتخاب مشهد به‌عنوان پایتخت جهان اسلام، کمیته‌های کارشناسی کارگروه ملی زیارت دوباره فعال شدند، اما با فروکش کردن تب و تاب اجلاس بین‌المللی و رویدادهای آن، دوباره این کارگروه زیر گرد فراموشی رفت و صحبتی از آن به میان نیامد، تا امروز که با احیای دوباره این کارگروه می‌توانیم به اختیارات ویژه و قدرت آن برای توسعه زیرساخت‌های زیارت امید ببندیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->