مدیر عالی حرم مطهر رضوی: فعالین حوزه روابط عمومی به حوزه زیارت توجه ویژه داشته باشند تولیت آستان قدس رضوی: اخلاق و سیره رضوی باید سرمشق فعالیت‌ها و رفتار خادمیاران باشد حسینیه معلی تولید فصل جدید خود را آغاز کرد | تغییرات در میز ذاکران یاد مرگ، ذکر مبارکی که رهایی‌بخش است سی‌ونهمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور برگزار می‌شود نقش توکل در سبک زندگی اسلامی | توکل؛ سدشیطان، رمز عزت انتقاد دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه به شیوه آموزش در حوزه‌ها امکان زیارت جمعی زائران ایرانی در روضه رضوان فراهم شد حوزه علمیه نباید در گذشته متوقف بماند | هشدار درباره خطر تحجر و تقدس‌نمایی در برخی محافل حوزوی بازدید رایگان از موزه ملی انقلاب و دفاع مقدس هم‌زمان با روز جهانی موزه + ساعات بازدید تشریح برنامه‌های بزرگداشت شهید جمهور و دیگر شهدای خدمت در سراسر کشور ۱۵ پرواز برای اعزام زائران حج تمتع از ایستگاه‌های پروازی صورت گرفت رونمایی از گالری دیجیتال موزه ملی انقلاب و دفاع مقدس یادواره ملی ۲۶۴ شهید مدافع حرم مشهد مقدس برگزار می‌شود + فیلم آیت الله مروی: در کنار بهره‌برداری از فضای مجازی، روش‌های سنتی و ارتباطات مستقیم روحانیت با مردم نیز مورد توجه قرار گیرند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: مساجد در تثبیت اقتدار فرهنگی شهر‌ها نقش مؤثری داشته‌اند بیش از ۲۲ هزار زائر ایرانی وارد عربستان شدند گوشه صحن گوهرشاد گل‌باران بود رگ‌های آبی فرانک جواب بدی را با خوبی بده
سرخط خبرها

مرمت گنجینه‌های معماری و هنری بارگاه امام رضا(ع) در روز‌های کرونایی+عکس

  • کد خبر: ۲۵۹۶۱
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳
مرمت گنجینه‌های معماری و هنری بارگاه امام رضا(ع) در روز‌های کرونایی+عکس
هم‌زمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، ممنوعیت تردد برای زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوی ایجاد شد، اما این امر شرایطی را فراهم آورد تا این تهدید و سایه شوم به فرصت و نقاط قوتی تبدیل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید این تصور ایجاد شده باشد که حرم مطهر رضوی پس از ابلاغ ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور مبنی بر ممنوعیت تردد زائران، به حالت خاموشی فرورفته باشد، اما به واقع این امر فرصت مغتنمی برای احیا، بازسازی و تعمیرات مورد نیاز صحن و سرای حضرت رضا(ع) برای استقبال از زائران و ارائه خدمات با کیفیت بیشتر به مشتاقان امام هشتم(ع) ایجاد کرد؛ اقداماتی که به همت سازمان عمران و توسعه حرم حضرت رضا(ع) در حال انجام است و پیش از این به واسطه حضور دائمی و بدون وقفه زائران امکان انجام آن به آسانی میسر نبوده است.


تشکیل کارگروه تخصصی بازسازی


از بیست‌وهفتم اسفند‌ماه سال گذشته که شرایط خاصی در حرم مطهر رضوی مبنی بر بسته‌شدن درها اعمال شد، سازمان عمران و توسعه حریم حرم حضرت رضا(ع) به منظور بازسازی و مرمت بخش‌های گوناگون حرم مطهر، پیش‌بینی‌های لازم را طی سه روزه پایان سال انجام داد و با توجه به اینکه مجموعه‌ای از تعمیرات در حرم مطهر از قبل برنامه‌ریزی شده بود، از پنجم فروردین ماه در دستورکار این سازمان قرار گرفت که این اقدامات در قالب فعالیت‌های تأسیساتی، ساختمانی و هنری در مجموعه اماکن متبرکه رضوی در حال انجام است.


محمد کاظم ملازم الحسینی، مدیرعامل سازمان عمران و توسعه حریم حرم، در این باره گفت: هم‌زمان با اتخاذ تصمیم ممنوعیت موقت حضور زائران در اماکن متبرکه، گروهی در مجموعه مستقر شد تا آسیب‌ها، اصلاحات و تعمیرات را در لحظه شناسایی کند و با توجه به اینکه تاریخی برای رفع محدودیت‌های حرم مطهر رضوی به شکل رسمی اعلام نشده است، حجم کار قابل ملاحظه‌ای در دستورکار قرار گرفت.


بازسازی حرم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی


یکی از نکات مهم در اجرای برنامه‌های مربوط به بازسازی و تعمیرات حرم مطهر رضوی از آغاز شیوع کرونا، رعایت موارد بهداشتی بوده است. اما این سؤال مطرح می‌شود که آیا می‌توان از این محدودیت‌ها با رعایت نکات بهداشتی استفاده کرد؟


ملازم الحسینی با اشاره به مراعات پروتکل‌های بهداشتی در تمام پروژه‌های در حال اجرا گفت: تمام این پروژه‌ها با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی صورت گرفته است که این امر کار را سخت می‌کند، اما فرصت مغتنمی به دست آمده که باید به بهترین نحو از آن استفاده کرد.


وی ادامه داد: خوشبختانه توانستیم در مدت کمتر از ده روز از آغاز محدودیت تردد در حرم مطهر رضوی، تمام گروه‌های لازم را فعال کنیم تا حجم بزرگی از تغییرات و اقداماتی که شاید در ۳۰ سال گذشته امکان اجرای آن به دلیل حضور زائران فراهم نشده بود، انجام شود.


بازسازی حرم، محدوده پیرامون روضه منوره


با توجه به این که محدوده پیرامون روضه منوره و رواق‌های مرکزی حرم مطهر رضوی همیشه مملو از زائر است، بنابراین این بخش در وهله نخست برای انجام اقدامات اساسی ساختمانی و تأسیساتی در دستورکار قرار گرفت.
اصلاح صوت رواق‌های مرکزی به ویژه پیرامون روضه منوره از جمله مواردی به شمار می‌رود که طی این مدت انجام شده است. همچنین می‌توان به انجام تست‌های شبکه‌های برق، سرویس و نگهداری سیستم‌های سرمایش و گرمایش، بازدید و اصلاح تابلو‌های برق، کابل‌کشی و روشنایی در رواق‌های مرکزی حرم اشاره کرد.
علاوه بر این، اقدامات تأسیساتی نیز در رواق‌هایی همچون دارالسیاده، دارالذکر و... انجام شده است.



یکی از مأموریت‌های سازمان عمران و توسعه حریم حرم حضرت رضا(ع)، حفظ، نگهداری و مرمت گنجینه‌های معماری و هنری اماکن متبرکه است. بسیاری از این اقدامات به دلیل تردد زائران قابل انجام نبوده، اما پس از ایجاد محدودیت تردد در حرم، این شرایط زمینه انجام فعالیت‌های گسترده در زمینه مرمت حرم از لحاظ هنری و معماری را فراهم کرده است.


انجام آینه‌کاری و کاشی‌کاری‌ها و اصلاح آن‌ها در رواق‌های مرکزی، دارالسیاده و دارالشرف، مرمت ایوان طلای صحن آزادی و صحن انقلاب و همچنین مرمت، نظافت و شست‌وشوی کاشی‌های بدنه صحن‌های آزادی و انقلاب از جمله این اقدامات به شمار می‌رود.


مدیرعامل سازمان عمران و توسعه حریم حرم، مرمت درهای چوبی، طلا و نقره را یکی دیگر از فعالیت‌های صورت گرفته در بخش معماری و هنری دانست و گفت: بدین منظور مرمت، اصلاح نقوش و هنر‌های به کار رفته و رنگ‌آمیزی بیش از ۹۰ لنگه در چوبی و نیز مرمت و پرداخت ۸ در طلا و ۲ در نقره در حرم مطهر رضوی انجام شده است.


 اصلاح سنگ‌فرش فضای مرکزی


اصلاح، ترمیم و بندکشی حدود ۳۰۰۰ متر مربع سنگ‌فرش‌های آسیب دیده فضای مرکزی حرم مطهر رضوی در رواق‌ها و صحن، اقدام ارزشمند دیگری می‌باشد که طی این مدت انجام شده است.


بحران کرونا همچنین فرصتی را فراهم آورد تا فعالیت‌های مورد نیاز دیگری نظیر پرداخت و ساب‌زدن سنگ بدنه‌های صحن‌ها و رواق ها، رگلاژ کردن درهای داخلی حرم، لکه‌گیری رنگ‌ها، ترمیم بخش‌های مختلف روضه منوره، عایق‌کاری و ایزولاسیون پشت‌بام، ترمیم شیشه‌های رواق مرکزی و صحن‌ها و... انجام شود.

حرم حرم حرم حرم حرم حرم


منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->