اقدام دوباره نماوا برای دور زدن قانون درباره انتشار سووشون؛ این‌بار با یوتیوب سیدعلی خامنه‌ایِ خمینی درباره نمایش خانم و آقای پاواروتی | صحنه‌هایی از یک فروپاشی روزمره فیلم‌های سینمایی تلویزیون در روزهای (۱۴، ۱۵ و ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۴) رکوردشکنی سریال «وحشی» در فیلم‌نت علی شادمان با فیلم «تهران کنارت» در راه جشنواره کارلووی واری تابستان فصلی پر از فرصت | نگاهی به برنامه‌های کانون پرورش فکری مشهد در تابستان ۱۴۰۴ شهاب موسوی‌زاده هنرمند نقاش درگذشت برنامه استعدادیابی بین‌المللی «ستاره شو» در راه نمایش خانگی جایزه بهترین فیلم جشنواره رینبو لندن در دستان «ایار» ایرانی نگاهی به سریال وحشی به بهانه پایان فصل اول گزارشی از آمار فروش گیشه جهانی | «لیلو و استیچ» پیشتاز در گیشه سروش جمشیدی: تانک‌خور‌ها یک چیز دیگر برای من بود «افسانه سپهر» به سینماها می آید درباره محمدرضا حیاتی که خبر رحلت امام خمینی (ره) را به اطلاع مردم رساند درباره گونه «خاطره نویسی»، با نگاهی به کتاب تازه «روزنگار میرممتاز» | یادداشت های نماینده مشهد در مجلس شورای ملی
سرخط خبرها

نقشه وطنِ شجریان

  • کد خبر: ۲۶۰۰۱۹
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
آن زمان نام‌آشنا نبود اما آنچه را یک انسان نام‌آشنا و محبوب برای بزرگ‌شدن به آن نیاز دارد، از همان ابتدا در وجودش داشت.
مریم قاسمی
نویسنده مریم قاسمی

هم‌زمانی روز اول مهر و بازگشایی مدارس با روز تولد استاد بزرگ آواز ایران، محمدرضا شجریان، اصلاً بی‌حکمت نیست.

اگر بدانید ۶۰ سال پیش، این خواننده پرآوازه در روستایی در هفتادکیلومتری توس، معلمی می‌کرده و از آن سال‌های پرخاطره برای دانش‌آموزان مدرسه نظام‌الملک، نقشه‌ای از وطن بر جای مانده که اثری ملی است، بیشتر به این حکمت پی خواهید برد.

معلم بیست‌ساله‌ای که آن زمان نام‌آشنا نبود، اما «عشق»، آنچه را یک انسان نام‌آشنا و محبوب برای بزرگ‌شدن به آن نیاز دارد، از همان ابتدا در وجودش داشت.

همین عشق است که بر دیوار کلاس درس نقش می‌بندد و می‌شود نقشه وطن. شجریان نقشه ایران را بر دیوار کلاس درسش می‌کشد تا اول، جغرافیای وطن را در چشمان دانش‌آموزان این روستای دورافتاده منعکس کند و بعد، مفهوم وطن را در عمق جانشان بنشاند. حالا این نقشه ایران، اثری ملی است که پای آن نام بزرگی به چشم می‌خورد؛ «شجریان».

جابه‌جایی مدرسه و تخریب بخشی از بنا و جابه‌جایی نقشه، داستان غم‌انگیز روستای رادکان پس از سال‌های دوران معلمی شجریان بود اما آنچه در نهایت اتفاق می‌افتد، آویخته‌شدن این نقاشی زیبا از وطن، بر دیوار همان مکان قبلی مدرسه یعنی بومگردی رادکان است.

حالا مسافرانی که برای دیدن شکوه ارگ رادکان به این روستا سفر می‌کنند با تماشای نقاشی که نام بزرگ شجریان پای آن نقش بسته است، متحیر می‌شوند و چه بسا این اندیشه در سر آن‌ها شکل می‌گیرد که این سفر غیر از ارگ تاریخی رادکان، زیارتی دلنشین هم در پی داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->