جدیدترین اثر حسن روح‌الامین، در ایام فاطمیه اول به چه چیزی اشاره دارد؟ علت ساخته نشدن «اخراجی‌ها ۴» چیست؟ معرفی برگزیدگان هفته کتاب در آیین ملی بزرگداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» منیژه حکمت با «ترس و لرز» در راه هند رونمایی از مجموعه چهارجلدی «رخداد‌های موشکی» (۲۴ آبان ۱۴۰۳) چطور می‌توانیم شهری کتاب دوست داشته باشیم؟ هنر مقاومت تمام شدنی نیست | گفتگو‌ی شهرآرا با هنرمندان حاضر در رویداد هنری «پرچم بر زمین نمی‌افتد» کلمه‌ها و ترکیب‌های تازه | اعضای تحریریه «شهرآرا» از کتاب‌هایی می‌گویند که از خواندنشان لذت برده‌اند آغاز یازدهمین دوره آیین «کتاب‌گردی» به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی (۲۴ آبان ۱۴۰۳) «مرگ فروشنده»، روی صحنه مشهد | ماجرای تلخ تبلیغ رؤیای آمریکایی آخر حکایت کتاب صوت | دانلود آهنگ جدید حسین حقیقی با نام «من با تو می‌مونم» + متن آهنگ فیلم‌های آخر هفته تلویزیون (۲۴ و ۲۵ آبان ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ شرکت‌کنندگان سری جدید جوکر بانوان مشخص شدند + تیزر و زمان پخش انتقاد سید حسن خمینی از فیلترینگ و ممیزی‌های سخت‌گیرانه کتاب تصویر جدید از پشت صحنه فیلم «بُت» حمید نعمت‌الله + عکس نگاهی به یکی از مطبوعات قاجاری مشهد | اخبار آستانه در نشریه «شرق ایران»
سرخط خبرها

نقشه وطنِ شجریان

  • کد خبر: ۲۶۰۰۱۹
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
نقشه وطنِ شجریان
آن زمان نام‌آشنا نبود اما آنچه را یک انسان نام‌آشنا و محبوب برای بزرگ‌شدن به آن نیاز دارد، از همان ابتدا در وجودش داشت.

هم‌زمانی روز اول مهر و بازگشایی مدارس با روز تولد استاد بزرگ آواز ایران، محمدرضا شجریان، اصلاً بی‌حکمت نیست.

اگر بدانید ۶۰ سال پیش، این خواننده پرآوازه در روستایی در هفتادکیلومتری توس، معلمی می‌کرده و از آن سال‌های پرخاطره برای دانش‌آموزان مدرسه نظام‌الملک، نقشه‌ای از وطن بر جای مانده که اثری ملی است، بیشتر به این حکمت پی خواهید برد.

معلم بیست‌ساله‌ای که آن زمان نام‌آشنا نبود، اما «عشق»، آنچه را یک انسان نام‌آشنا و محبوب برای بزرگ‌شدن به آن نیاز دارد، از همان ابتدا در وجودش داشت.

همین عشق است که بر دیوار کلاس درس نقش می‌بندد و می‌شود نقشه وطن. شجریان نقشه ایران را بر دیوار کلاس درسش می‌کشد تا اول، جغرافیای وطن را در چشمان دانش‌آموزان این روستای دورافتاده منعکس کند و بعد، مفهوم وطن را در عمق جانشان بنشاند. حالا این نقشه ایران، اثری ملی است که پای آن نام بزرگی به چشم می‌خورد؛ «شجریان».

جابه‌جایی مدرسه و تخریب بخشی از بنا و جابه‌جایی نقشه، داستان غم‌انگیز روستای رادکان پس از سال‌های دوران معلمی شجریان بود اما آنچه در نهایت اتفاق می‌افتد، آویخته‌شدن این نقاشی زیبا از وطن، بر دیوار همان مکان قبلی مدرسه یعنی بومگردی رادکان است.

حالا مسافرانی که برای دیدن شکوه ارگ رادکان به این روستا سفر می‌کنند با تماشای نقاشی که نام بزرگ شجریان پای آن نقش بسته است، متحیر می‌شوند و چه بسا این اندیشه در سر آن‌ها شکل می‌گیرد که این سفر غیر از ارگ تاریخی رادکان، زیارتی دلنشین هم در پی داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->