کمی «بیشتر»، کمی «کمتر» من، بابا و کارت‌پستال مریم امامی قیمت بلیت قطار‌های مسافری افزایش یافت؟ (۲۴ دی ۱۴۰۳) درس اول: رعایت انسان آنچه باید از طریق توسعه فردی رقم بخورد سالم‌ترین و مغذی‌ترین ماده غذایی جهان دیده شدن یک قلاده شغال در برخی پارک‌های مشهد | هنگام مواجه با حیوانات وحشی چه کاری انجام دهیم؟ تعطیلی برخی مدارس به دلیل شیوع آنفلوآنزا «شایعه» است بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست لغو سه پرواز رفت و برگشت فرودگاه کرمانشاه به دلیل شرایط نامساعد جوی مسیر (۲۴ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: ۳۶ هزار میلیارد تومان برای تأمین زیرساخت‌های افزایش ظرفیت پزشکی نیاز داریم گرانی دارو گریبان‌گیر بیماران تالاسمی ارتباط بین ویروس تبخال دهان و آلزایمر ارائه خدمات تخصصی به مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه در بیمارستان امام‌رضا (ع) مشهد (۲۴ دی ۱۴۰۳) تأمین حدود ۳ هزار میلیون دلار برای واردات دارو امیرعلی اکبری: توله‌شیر را به یگان حفاظت محیط زیست تحویل می‌دهم تصادف مرگ بار در مشهد ماجرای رازآلود پرونده پدر گم شده را فاش کرد | باران پس از ۳۰ سال پدرش را پیدا کرد هزینه نوار تست قند خون به ماهی ۲ میلیون تومان می‌رسد | دوراهی سلامت و هزینه در مسیر درمان دیابتی‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳) | بارش باران در سطح استان از پنجشنبه پدر خوب و نمونه بودن با دانستن رازورمزهای نقش پدری | پدرانه‌های یک مرد خرده روایت‌هایی از فرازونشیب زندگی پدران مشهدی | پناهی به نام پدر آیا مدارس به دلیل برگزاری مراسم اعتکاف تعطیل خواهند شد؟ + پاسخ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: مشارکت همگانی، در کاهش ضایعات مواد غذایی بسیار مؤثر است معاون وزیر آموزش و پرورش: شایعه تعطیلی مدارس به دلیل آنفلوآنزا صحت ندارد فرماندار مشهد: تأمین اعتبار پروژه‌های حوزه آب شهرستان نیازمند پیگیری ویژه است «علی»، پرطرفدارترین نام برای پسران در خراسان رضوی رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مشهد خبر داد: هدررفت بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی در ایران اعلام آمادگی دانشگاه‌های ایرانی برای ایجاد شعبه در عراق اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم
سرخط خبرها

وزارت بهداشت: نیم درصد ایرانی‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند/ امسال منتظر واکسن کرونا نباشید

  • کد خبر: ۲۶۰۴۸
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴
وزارت بهداشت: نیم درصد ایرانی‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند/ امسال منتظر واکسن کرونا نباشید
رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کمتر از نیم درصد ایرانیان تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، بنابراین موضوع ایمنی گله‌ای در کشور مطرح نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین عرفانی افزود: میزان بروز بیماری کووید۱۹ در ایران اکنون حدود یک در ۱۰۰۰ نفر است، در حالی که برای ایمنی گله‌ای یا ایمنی انبوه که برخی مطرح می‌کنند باید ۷۰ تا ۷۵ درصد جمعیت گرفته باشند. آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد که کمتر از یک دهم درصد از افراد جامعه به کرونا مبتلا شده‌اند و اگر بخواهیم موارد خفیف شناسایی نشده را هم در نظر بگیریم می‌توانیم این عدد را در ۵ ضرب کنیم که می‌شود ۵ در ۱۰۰۰ یا نیم درصد جمعیت، پس حتی یک درصد جمعیت کشور هم به ویروس کرونا مبتلا نشده‌اند.

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، تاکنون ۹۹ هزار و ۹۷۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده است. از این تعداد ۶۳۴۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده و ۸۰ هزار و ۴۷۵ نفر نیز بهبود یافته‌اند. 

رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: هنوز با ایمنی گله‌ای یا انبوه در ایران خیلی فاصله داریم. بنابراین اینکه عده‌ای از مردم فکر کنند ایمنی پیدا کرده‌اند و می‌توانیم وارد شرایط عادی زندگی شویم، درست نیست.

وی گفت: اکنون با‌توجه‌به اینکه این بیماری هنوز واکسن و داروی اختصاصی ندارد، ایمنی انبوه هم در جامعه ایجاد نشده است، اکثریت قریب به اتفاق جامعه هنوز در معرض خطر هستند. حتی افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند نیز ممکن است دوباره مبتلا شوند و احتمال عفونت مجدد در افراد مبتلا وجود دارد. زیرا در بدن برخی افرادی که به بیماری مبتلا شده‌اند، ممکن است پادتن درست نشود، ضمن اینکه وجود پادتن نیز به معنای ایمنی قطعی نیست.

رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: با‌توجه‌به احتمال عفونت و ابتلای مجدد به کرونا در افراد کمی که مبتلا شده‌اند و اکثریت جامعه که مبتلا نشده و ایمنی ندارند و همچنان به بیماری حساس هستند و با‌توجه‌به اینکه بیماری کووید‌۱۹ واکسن و داروی اختصاصی هم ندارد، تنها راه پیش رو رعایت توصیه‌های بهداشتی و پیشگیری است.

امسال منتظر واکسن کرونا نباشید

وی در پاسخ به این پرسش ایرنا که آیا ممکن است هم‌زمان با واکسن امسال آنفلوانزا که حدود شهریور به بازار می آید، واکسن بیماری کووید۱۹ هم به بازار بیاید، گفت: هنوز واکسن بیماری کووید۱۹ در دنیا تولید نشده است، بعد از تولید آن هم بین ۶ ماه تا یک‌سال طول می‌کشد تا به تولید انبوه برسد، بنابراین با‌توجه‌به شواهد موجود پاییز امسال به واکسن این بیماری دسترسی نخواهیم داشت مگر اینکه معجزه‌ای اتفاق بیفتد.

عرفانی در پاسخ به اینکه آیا امسال با‌توجه‌به هم‌زمانی این دو بیماری در پاییز آیا میزان واکسن آنفلوانزای بیشتری وارد می شود، گفت: درخواست واردات بیشتر واکسن آنفلوانزا را به سازمان غذا و دارو داده‌ایم تا حداقل تعداد بیشتری از مردم نسبت به آنفلوانزا خیالشان راحت‌تر باشد و میزان واردات واکسن آنفلوانزا را سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند.

رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن آنفلوانزا دو نوع سه ظرفیتی و چهار ظرفیتی دارد که صرفا نوع آنفلوانزای A و B را پوشش می‌دهد و هیچ ربطی به کرونا ندارد. هیچ یک از انواع قدیمی ویروس کرونا نیز تاکنون واکسن نداشته‌اند. چهار نوع غیر خطرناک ویروس قدیمی کرونا که نیازی به واکسن نداشت، سارس و مرس هم واکسن ندارند، کرونای جدید که عامل کووید۱۹ هست هم که تازه پیدا شده است و واکسن ندارد.

عرفانی درباره داروهای مؤثر در درمان کرونا از جمله رمدسیور افزود: آمپول رمدسویر جزو داروهای است که در کارآزمایی‌های بالینی در کشور مورد آزمایش قرار گرفته و به عنوان کار تحقیقاتی در حال بررسی است، اما هنوز نتایج آن به صورت قطعی منتشر نشده است و هنوز جزو پروتکل درمانی کووید۱۹ کشور ما نیست.

وی گفت: بیماری کووید۱۹ هنوز داروی اختصاصی ندارد، اما برای موارد سرپایی داروی کلرکین تجویز می‌شود، برای موارد بستری خفیف کلرکین را با کلترا می‌دهیم و در موارد شدید بستری در آی‌سی‌یو نیز ممکن است داروی ریباویرین نیز به این ترکیب اضافه شود.

رئیس اداره بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: تاکنون ۶ نسخه از دستورالعمل‌های کشوری تشخیص، مراقبت، کنترل و درمان بیماری کووید۱۹ را به جامعه پزشکی برای بخش دولتی و غیر دولتی، سرپایی و بستری ارائه کرده‌ایم و با‌توجه‌به تجارب و دانش درمان این بیماری که ممکن است هر روز تغییر کند، در کمیته علمی کشور تجارب جدید بررسی می‌شود و ممکن است این پروتکل‌ها تغییر کند.

منبع: ایرنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->