برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها
گروه ایمنوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد:

ساخت واکسن کرونا، ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان می‌برد

  • کد خبر: ۲۶۴۳۱
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷
ساخت واکسن کرونا، ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان می‌برد
مدیر گروه ایمنوتراپی پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در خصوص فرایند ساخت واکسن کووید ۱۹، توضیحاتی ارائه داد و گفت: برای ساخت واکسن این ویروس، ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان نیاز است.
به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسین یزدی، اظهار داشت: در حال حاضر برای کنترل این همه‌گیری گریزی از اینکه واکسن آن باید ساخته شود، وجود ندارد.

وی افزود: آخرین شیوع که در دنیا اتفاق افتاد در ۱۹۱۸-۱۹۲۰، آنفلوانزای اسپانیایی بود. در آن زمان واکسنی برای پیشگیری از این بیماری وجود نداشت، اما مقایسه امکانات امروز ما با آن زمان نشان می‌دهد که انتظار ساخت واکسن از جوامع علمی بسیار بالا است.
یزدی گفت: اگر گفته می‌شود که علیه برخی عوامل مانند اچ آی وی و…، نمی‌توان واکسن ساخت این عمدتاً به دلیل تغییرات آنتی ژنی و گوناگونی گسترده این ویروس‌ها است. اما در مورد ویروس کرونا چنین چیزی (تغییرات آنتی ژن‌های سطحی) مشاهده نشده. پس احتمال رسیدن به واکسن در این مورد بسیار بالا است.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات واکسن دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: به طور کلی هر واکسنی از زمان اقدام به ساخت تا ورود به بازار در بهترین شرایط دو تا سه سال زمان نیاز دارد. البته در مقابل ویروس کرونا، چون در حالت اورژانس جهانی هستیم، این حالت اضطرار جهان را وادار می‌کند که برای افزایش سرعت رسیدن به واکسن، برخی از قوانین و مقررات زمانبر نادیده گرفته و برخی سختگیری‌ها تسهیل شوند.

مدیر گروه ایمنوتراپی پژوهشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: با این حال هنوز برای ساخت واکسن کرونا ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان لازم است. این زمان صرف ساخت واکسن، فرموله شدن آن، سنجش پایداری و تست‌های اولیه روی حیوان که در صورت مثبت شدن جواب واکسن مورد نظر وارد کارآزمایی‌های بالینی ۱و۲و۳ می‌شود که هرکدام برای انجام چندماه وقت نیاز دارد.

یزدی گفت: اولین کارآزمایی بالینی بررسی safety و Toxicity است که نشان می‌دهد واکسن safe است و فرد دریافت کننده آن دچار عوارض نخواهد شد. کارآزمایی بالینی مرحله دوم نشان دهنده این است که واکسن efficiency هم دارد یا خیر. کار آزمایی بالینی سوم در وسعت بیشتر و افراد بیشتر نشان می‌دهد که واکسن می‌تواند کارآیی لازم را داشته باشد یا نه.

وی افزود: در همین لحظه بیش از ۱۰۰ کاندیدا برای ساخت واکسن وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به کمپانی ها، انستیتو‌ها و موسسات تحقیقات خیریه علاوه بر مجموعه‌های دانشگاهی اشاره کرد. در کشور ما نیز ۶ تا ۷ کاندید معرفی شده است و موسسات مختلف درحال انجام تحقیقات لازم روی این موضوع هستند. اینکه کدام یک از این کاندید‌ها موفق به ساخت اولین واکسن دارنده لیسانس و تاییدیه نهایی کاربرد انسانی، وارد بازار شود یک بحث رقابتی بین کشور‌ها هم هست.

یزدی گفت: البته این رقابت از جهت افزایش سرعت در ساخت یک امتیاز مثبت محسوب میشود، اما ممکن است با توجه به نیاز تعداد زیادی از مردم جهان به این محصول و به تبع آن ارزش اقتصادی بالا، باعث ایجاد یک رقابت تجاری شود و مسئله اول که سلامت مردم است در رده پایین‌تر قرار گیرد.

وی افزود: خوشبختانه به دلیل وضعیت حاکم بر جهان یک اجماع جهانی به وجود آمده است که بر اساس آن، این واکسن نمی‌تواند در اختیار و انحصار یک شرکت خاص باشد. چراکه موضوع تحت نظارت سازمان ملل و WHO است. اخیراً هم مجمع عمومی سازمان ملل با تعداد رای بالا این امر را تصویب کرد که اگر واکسنی ساخته شود باید به صورت عادلانه و در تمام کشور‌ها با قیمت عادلانه توزیع شود.

منبع: خبرگزاری مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->