کربی : آمریکا در مورد رفح با اسرائیل در حال گفت و گو است حمله موشکی به کریات شمونا در فلسطین اشغالی (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وزیر خارجه ایران با دبیر کل سازمان ملل دیدار و گفتگو کرد + فیلم (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) «عسقلان» و «سدیروت» زیر آتش حملات سنگین راکتی گردان‌های قدس (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) ادامه عملیات حزب الله علیه اشغالگران در مرز‌های شمالی فلسطین اشغالی (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) امیرعبداللهیان: این بار پاسخ ایران فوری و حداکثری خواهد بود سپاه ادعای آسیب نیروگاه دیمونا اسرائیل در حمله ایران را تکذیب کرد ارتش آمریکا هزاران موشک به اسرائیل ارسال کرد تظاهرات علیه نتانیاهو در سرزمین‌های اشغالی ادامه یافت + فیلم (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشورهای غربیِ مخالف حمله ایران باید به اسرائیل بگویند: بس کن! امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی از تکرار ماجراجویی نظامی علیه ایران دست بردارد | حمله کاملاً ضروری بود رییس جمهور: اگر رژیم صهیونیستی بازهم اشتباه کند، پاسخی پشیمان کننده می‌گیرد امنیت کامل در مراکز هسته‌ای کشور | اطلاعات لازم از مراکز هسته‌ای دشمن صهیونیستی در اختیار ماست + فیلم یارانه نقدی فروردین واریز شد (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است | باید برای هر تدبیر شهری، پیوست فرهنگی تعریف کنید وزیر خارجه: بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با یک بند از برنامه هفتم توسعه نیازمندی ها! پرویز داوودی، معاون اول دولت نهم درگذشت + سوابق طرح گروه ۷ برای محدود کردن برنامه موشکی و پهپادی ایران محسنی اژه‌ای: اقدامات مسئولان قضایی باید در جهت تحکیم آرامش و امنیت مردم باشد
سرخط خبرها
ورود سرزده شبانه به دفتر کار وزیر بهداشت وسط لایو احسان علیخانی!

وزیر بهداشت: پس از پایان ماه رمضان، صحن‌های حرم‌های آستان‌های مقدس را بازگشایی می‌کنیم

  • کد خبر: ۲۶۴۱۶
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۲
وزیر بهداشت: پس از پایان ماه رمضان، صحن‌های حرم‌های آستان‌های مقدس را بازگشایی می‌کنیم
وزیر بهداشت با بیان اینکه آمار مرگ‌ومیر کرونا روزبه‌روز در حال کاهش است، گفت: مسیر کرونا به سمت مهار و کنترل است. با همراهی مردم از خرداد به بعد روز‌های بهتری خواهیم داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، وزیر بهداشت در ارتباط زنده اینستاگرامی خود از دفتر کارش در وزارت بهداشت با احسان علیخانی -مجری تلویزیون- گفت: در این مدت شب و روز نداریم و تمام مدت خود را در وزارتخانه می‌گذرانیم. تمام موارد به صورت لحظه‌ای در وزارتخانه رصد می‌شود.

 

سعی کردم به مردم امیدواری دهم

وی در‌خصوص رفتار آینده ویروس کرونا در کشور، گفت: بنده به عنوان معلمی با سابقه‌ بیش از ۳۰ سال در دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌گویم که نه من و نه هیچ‌کس در دنیا نمی‌تواند پاسخ دهد که این ویروس چه خواهد کرد. ما هر روز شرایط جدیدی را از این ویروس مشاهده می‌کنیم و نمی‌دانیم ویروس به چه سمت‌وسویی حرکت می‌کند. مردم باید مراقب باشند، ولی نه با شرایطی که در آن‌ها ایجاد هراس و وحشت کنیم؛ همواره سعی کرده‌ام ضمن در خواست رعایت نکات بهداشتی به مردم امیدواری دهم.

 

خوزستان در پیک کرونا، باید ۶ ماه دیگر صبر کنیم

 

وی با اشاره به اینکه این ویروس رفتار اجدادی خود را ندارد، بیان کرد: دو نوع از پیشینیان این ویروس با نام‌های sars و mers را می‌شناسیم که هر دوی این‌ها در گرمای هوا ضعیف شدند. در حالی که اکنون درباره کرونا می‌بینیم که در استان گرمسیری همچون خوزستان پیک بیماری را مشاهده می‌کنیم.

در حال حاضر هنوز زود است که بتوانیم بگوییم ویروس به چه سمت‌وسویی خواهد رفت. در جلسه‌ای که امروز با معاونانم داشتم گفتم عاقلانه‌ترین حرف این است که بگوییم باید ۴ تا ۶ ماه دیگر صبر کرد تا رفتار ویروس را یک مقدار واقع‌بینانه‌تر ببینیم. کووید۱۹ ویروس چموشی است که با سایر ویروس‌ها تفاوت دارد تا جایی که حتی اگر از آقای تدروس، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، هم در‌این‌باره سؤال کنید از آینده آن بی‌اطلاع خواهد بود.

 

کرونا هنوز دارو و واکسن اختصاصی ندارد

 

نمکی تأکید کرد: این ویروس نه واکسن و نه داروی اختصاصی دارد و بهترین راه مقابله با آن کاری است که ما داریم انجام می‌دهیم، یعنی فاصله‌گذاری، رعایت اصول بهداشتی و از طرف مسئولان نظام سلامت پیدا کردن هرچه زودتر بیماران، جداکردن آن‌ها از سایران، پیدا کردن افراد آلوده فاقد علامت و ایزولاسیون آن‌ها که تا کنون نیز با همین روش عمل کردیم.

 

وزیر بهداشت در‌خصوص صحت آمار ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در ایران، اظهار کرد: من با جرئت اعلام می‌کنم آماری که ما اعلام می‌کنیم دقیق‌ترین، منظم‌ترین و عالمانه‌ترین نوع آماری است که در دنیا ارائه شده. هفته گذشته انجمن آمار انگلیس اعلام کرد آمار تلفات کرونا در این کشور حداقل ۵۴ درصد بیش از چیزی است که اعلام شده. در آمریکا نیز تنها در یک روز در چند خانه سالمندان ۷۵۰۰ نفر به علت کرونا جان باخته بودند که اصلا در آمارشان قید نشده بود. برخی کشور‌ها حتی سیستم ثبت اطلاعات دقیق ندارند و برخی از آن‌ها حتی در همسایگی ما هستند و به دلیل روابط بین‌الملل نمی‌توان از آن‌ها اسم برد.

 

وی تأکید کرد: آماری که ما ارائه می‌کنیم دقیق‌ترین آمار‌هاست. ما روز‌های اول شیوع بیماری تنها دو آزمایشگاه تشخیصی ویروس کرونا داشتیم و نمونه‌های تمام استان‌ها به این آزمایشگاه‌ها ارسال می‌شد از این رو گاهی ممکن بود اعلام جواب آزمایش سه یا چهار روز طول بکشد و در این مدت نیز صاحبان عزا اصرار داشتند میت خود را همان روز برای خاکسپاری ببرند، در برگه درج می‌شد فرد فوت شده مشکوک به کروناست؛ چراکه کرونا با آنفلوانزای فصلی و مرگ‌ومیر بر اثر عفونت حاد تنفسی هم‌زمان شده بود. علت این کار این بود که غسال و تشییع کنندگان به نحوی با میت برخورد کنند که اگر پس از خاکسپاری جواب آزمایش فرد متوفی مثبت شد، جان کسی به خطر نیفتاده باشد. حتی اگر میت به دلیل آنفلوانزا و عفونت حاد تنفسی هم فوت کرده بود، مشکوک به کرونا تلقی می‌شد که بر اساس پروتکل‌های مخصوص این افراد دفن شود.

 

واکنش وزیر بهداشت به شُبهات آماریِ کرونا

 

نمکی همچنین گفت: معتقدم حتی ۱۰ درصد اختلاف آمار هم میان آمار اعلامی وزارت بهداشت و واقعیت در زمینه فوتی‌های ناشی از کرونا وجود ندارد؛ چراکه تیم دقیق علمی در حال کار بر روی این موضوع است. اکنون داریم تمام اعداد و ارقام را در کل کشور بازنگری می‌کنیم و سیستم‌ها در حال چک شدن است؛ بنابراین معتقدم حتی ۱۰ درصد هم اختلاف میان آمار اعلام شده از سوی ما و واقعیت وجود ندارد.

 

وزیر بهداشت در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر نادرست بودن آمار اعلامی کرونا از سوی وزارت بهداشت در کشور، افزود: روز‌های اول شیوع بیماری عده‌ای شروع به جو‌سازی علیه ایران کردند. کسانی که بر مبنای آمار سینه‌چاک ملت ایران شدند، حداقل اکنون بر روی این آمار به عنوان افتخار ملی کار کنند.

 

اقدام برای اختصاص ۳۰۰ هزار یورو از صندوق توسعه ملی به وزارت بهداشت

 

نمکی ادامه داد: باید توجه کرد که اخیرا قرار شد ۳۰۰ هزار یورو از آن یک میلیارد یورویی که مقام معظم رهبری امر کردند تا از صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا به وزارت بهداشت اختصاص یابد، به وزارت بهداشت ارائه شود. حال باید پرسید آیا مملکت ما با این شرایط با مملکتی که فقط برای نظام سلامتش نزدیک ۱۱۴ میلیارد یورو هزینه کرده است، یکسان است؟

 

مدیریت کرونا با جیب خالی

 

نمکی تأکید کرد: انگلیس چندین برابر ما برای مقابله با کرونا خرج کرده است با این حال مرگ‌ومیر و ابتلا به کرونا در این کشور چندین برابر ایران است. این در حالی است که ما با وجود تحریم و با جیب خالی و البته با همت و غیرت مردم، کادر درمان و... توانستیم یک پنجم کشور‌های یاد شده ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا داشته باشیم.

 

ارائه خدمت به همه بیماران در بحران کرونا؛ از کارتن‌خواب تا پیرزن ۱۰۳ ساله

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد زیادی تخت خالی در بیمارستان‌ها است، تصریح کرد: به گونه‌ای شرایط را مدیریت کردیم که حتی یک مورد نداشتیم که بیماری به بیمارستان‌های ما مراجعه کند و بدون سرویس، پزشک و تخت بماند. یک کارتن‌خواب نمی‌توان در کشور پیدا کرد که بگوید ما او را نپذیرفته‌ایم. پیرزن ۱۰۳ ساله، تعداد قابل توجهی افراد بالای ۹۰ سال از بیمارستان‌های ما در بحران کرونا ترخیص شدند. هیچ گاه نگفتیم تخت برای افراد مسن نداریم. حتی اتباع افغان بدون کارت نیز در بیمارستان‌ها پذیزش شدند.

 

نمکی با اشاره به اینکه در مدت شیوع کرونا تعداد قابل توجهی از دانشجویان ایرانی ساکن سایر کشور‌ها به ایران بازگشتند، گفت: این دانشجویان چرا بازگشتند؟ زیرا در آن کشور‌ها سرویس و خدمات مناسب در خصوص کرونا دریافت نمی‌کردند و فهمیدند باز هم دامان مادر و سرزمین مادری پذیراترین نقطه برای آن‌هاست.

 

باید دوران نسبتا طولانی را با کرونا سپری کنیم/ امکان هم‌زمانی کرونا و آنفلوانزا در پاییز

 

نمکی با تأکید بر اینکه با همراهی مردم می‌توانیم بیماری را کنترل کنیم، تصریح کرد: ما انتظار داریم همه به هم کمک کنیم. باید بدانیم که یک جنبه موضوع کرونا نظام سلامت است، نباید فراموش کرد کرونا ابعاد و اثرات متفاوتی بر زندگی مردم خواهد داشت. باید دوران نسبتا طولانی را با کرونا سپری کنیم و ممکن است هم‌زمانی کرونا و آنفلوانزا در پاییز ما را غافل‌گیر کند. افکار عمومی باید به سمتی هدایت شود که به سمت پریشانی نرود.

 

آخرین وضعیت تولید واکسن کرونا

 

وزیر بهداشت در‌خصوص تولید واکسن و داروی کرونا، گفت: در‌خصوص واکسن برای امسال هر کس ادعایی کند ادعای گزافی است در حالی که داریم بر روی آن کار می‌کنیم، در‌خصوص دارو نیز تیم‌های بزرگی در دنیا و ایران در حال کار هستند، اما تا این لحظه داروی اثربخشی برای آن گزارش نشده است. بهترین عامل تسلط بر ویروس رعایت اصول بهداشتی، استفاده از ماسک در مکان‌های شلوغ و... است.

 

خودم و نزدیکانم به کرونا مبتلا نشدیم، زیرا...

 

وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا در نزدیکان و خانواده شخص وزیر کسی به کرونا مبتلا شده است یا خیر، گفت: خوشبختانه خیر، چراکه سعی کردیم از روز اول موارد بهداشتی را رعایت کنیم. بنده نیز جدی‌تر از سایران توجه به این نکات را جدی گرفتم. زیرا اصلا خوب نیست وزیر بهداشت به کرونا مبتلا شود، اما این به معنای آن نیست که من آدم جان دوستی باشم.

 

از خدا خواسته‌ام قبل از کمک به مردم در بحران کرونا از دنیا نروم

 

وی افزود: البته برخی معاونان بنده، رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، دکتر کولیوند و... به کرونا مبتلا شدند؛ چراکه روز‌های اول که روز‌های سختی بود و گرفتار ماسک و تجهیزات بودیم، فرماندهان من دلشان نمی‌آمد خودشان ماسک بزنند در حالی که پزشک دیگر ماسک نزده است. این فداکاری‌ها مانند روز‌های دفاع مقدس بود. من برای هدایت این تیم گاهی اوقات یک‌تنه عمل کردم. از خدا خواسته‌ام تا پیش از ارائه خدمت به مردم در این مشکل، مرا از دنیا نبرد.

 

وضعیت تأمین داروی بیماران خاص

 

وی در‌خصوص تأمین داروی بیماران خاص بیان کرد: سال گذشته حدود ۷۰۰ میلیون یورو کمتر ارز برای واردات دارو خرج کردیم، اما هیچ نسخه‌ای نبود که داروی آن در داروخانه وجود نداشته باشد. برخی دارو‌ها نیز داروی تک نسخه‌ای است که داروی مشابه تولید داخلی دارد. خودم و خانواده‌ام هنوز یک داروی خارجی تهیه و مصرف نکرده‌ایم، چون اعتقاد دارم که اگر داروی تولید داخل کیفیت دارد و مردم مصرف می‌کنند من و خانواده‌ام نیز باید آن را مصرف کنیم. دارو‌های داخلی با کیفیتی بالا و قیمتی معادل یک پنجم تا یک دهم دارو‌های خارجی در کشور تهیه می‌شود. از روزی که به وزارت بهداشت آمدم دیگر اجازه ندادم دارویی که تولید داخلی دارد را وارد کنند. ما کمبود دارویی قابل توجه نداریم. برای بیماران خاص سیستم به گونه‌ای طراحی شده که همه آن‌ها در سامانه ثبت شوند و قصد داریم دارو‌های آن‌ها را درب منزل به آن‌ها تحویل دهیم.

 

از خرداد روز‌های بهتری خواهیم داشت

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه آمار مرگ‌ومیر کرونا روز بروز در حال کاهش است، گفت: مسیر کرونا به سمت مهار و کنترل است. با همراهی مردم از خرداد به بعد روز‌های بهتری خواهیم داشت.

 

وضعیت بازگشایی اماکن مذهبی و مساجد

 

وی در خاتمه در‌خصوص روند بازگشایی اماکن مذهبی و مساجد گفت: اکنون مساجد در نقاطی که از نظر ما وضعیت سفید دارند با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی باز شده است و قصد داریم پس از پایان ماه مبارک رمضان صحن‌ها و نه داخل حرم‌های آستان‌های مقدس را با پروتکل‌های خاصی بازگشایی کنیم به صورتی که مردم سلامی داده و گذر کنند. درخصوص آغاز اجرا‌های برنامه‌های تلوزیونی با حضور مردم نیز فکر می‌کنم با روندی که از بیماری داریم مشاهده می‌کنیم بتوانیم گشایش‌های بیشتری را در این خصوص نوید دهیم.
پس از پایان ماه رمضان، صحن‌های حرم‌های آستان‌های مقدس را بازگشایی می‌کنیم

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->