مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

بورس تا چه زمانی رشد می‌کند؟/ آیا نقش بورس تغییر کرده؟/ آزادسازی سهام عدالت بر بورس تاثیر دارد؟

  • کد خبر: ۲۶۵۲۳
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۴
  • ۲
بورس تا چه زمانی  رشد می‌کند؟/ آیا نقش بورس تغییر کرده؟/ آزادسازی سهام عدالت بر بورس تاثیر دارد؟
بورس در حدود ۱۴ ماه گذشته روندی را طی کرده که بسیار بی‌نظیر بوده و رشد صعودی آن بسیار شتابان بوده است، در این رابطه نکته مهم آن نیست که تا چه زمانی بورس رشد می‌کند، بلکه با اهمیت‌تر از آن، این است که آیا نقش بورس تغییر کرده و این بازار سهام است که برای سایر بازار‌ها علامت برای افزایش را صادر می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، اگرچه کارشناسان بورس از مدت‌ها قبل، ورود شاخص بورس به کانال یک میلیون واحد را برای بازار یک مقاومت می‌دانستند و معتقد بودند برای شکسته شدن مقاومت این کانال بازار اصلاحی را تجربه خواهد کرد، اما سرانجام روز شنبه و بعد از اصلاحی کوتاه در بازار طی‌ هفته گذشته به کمک حجم گسترده نقدینگی، دماسنج بازار سرمایه از سد یک میلیون واحد نیز عبور کرد.

 

حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر این که سرنوشت شاخص بورس به تحولات آینده بستگی دارد، گفت: قیمت هر سهم براساس انتظارات مشخص می‌شود. در واقع عرضه و تقاضا در بازار قیمت را مشخص می‌کند. در حال حاضر باید به افزایش قیمت‌ها در بازار سرمایه به عنوان یک فرصت برای بنگاه‌های اقتصادی نگاه کرد.

 

قالیباف با تاکید بر این که بازار سرمایه فرصت بی نظیری را برای رشد اقتصاد ایجاد کرده است، اظهار کرد: بنگاه‌ها باید از این فرصت استفاده کنند. این که برخی قیمت‌ها بی رویه بالا می‌رود، مسئولیتش با سرمایه گذار است که سهمی را ارزان نخرد.
 


بازار‌های سرمایه‌گذ‌اری دارای هم‌گرایی هستند


وحید شقاقی شهری رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی  با اشاره به اینکه در اقتصاد ایران بازار‌های سرمایه‌گذ‌اری دارای هم‌گرایی با یکدیگر هستند، اظهار داشت: با توجه به اینکه همیشه یک تقدم و تاخر در رشد بازار‌های مختلف وجود داشت، به نظر می‌رسد نظم این مسئله به هم‌خورده، به بیان دیگر بازار‌های طلا، ارز، خودرو، مسکن و سهام حداقل با یک تاخیر یک تا دو ساله نسبت به هم رشد را تجربه می‌کردند، اما باید گفت: این نسبت‌ها تغییر پیدا کرده است.

 

وی افزود: در بین این بازارها، ارز پیش‌نگر بود و زودتر از همه رشد را تجربه می‌کرد، بعد از آن بازار طلا بود و سپس خودرو که با یک وقفه شش ماه حرکت را آغاز می‌کرد، در ادامه نیز بازار‌های مسکن و سهام که به ترتیب با یک وقفه یک و دوساله افزایش قیمت را استارت می‌زدند، اما به نظر می‌رسد عملکرد اخیر بورس این وضعیت را از اساس به هم ریخته است.
 

تاثیر آزادسازی سهام عدالت بر بورس؛ صف فروش شکل خواهد گرفت؟

 

شقاقی با تاکید بر اینکه دلار از ابتدای سال ۹۷ تاکنون رشد ۴ برابری را تجریه کرده است، گفت: بازار‌های طلا، مسکن و خودرو نیز این نسبت ۴ برایری را تجریه کردند، اما بورس در حدود ۱۴ ماه گذشته روندی را طی کرده که بسیار بی‌نظیر بوده و رشد صعودی آن بسیار شتابان بوده است، در این رابطه نکته مهم آن نیست که تا چه زمانی بورس رشد می‌کند، بلکه با اهمیت‌تر از آن، این است که آیا نقش بورس تغییر کرده و این بازار سهام است که برای سایر بازار‌ها علامت برای افزایش را صادر می‌کند.

 

این استاد دانشگاه بیان‌کرد: تمام نگرانی بنده این است با رشد شتابان بورس، این موضوع برای تمام بازار‌های سرمایه‌ای که به آن‌ها اشاره شد، سیگنال باشد و این بازار‌ها هم بخواهند به اندازه بازار سهام رشد کنند که آن زمان موضوع بسیار نگران کننده می‌شود، برای فهم بهتر قضیه توجه کنید که شاخص کل بورس در فروردین ۹۷، ۹۶ هزار واحد بود، در فروردین ۹۸، ۱۸۱ هزار واحد و در ابتدای امسال ۵۲۱ هزار واحد، اما امروز شاخص از مرز یک میلیون واحد عبور کرده است.


 

بورس از ابتدای سال تاکنون بازده ۹۰ درصدی داشته است


وی اضافه کرد: این امر بدان معنی است که بورس یک رشد شارپی را دو ماه فروردین و اردیبهشت تجربه کرده است، در این رابطه بازدهی بورس طی سال ۹۸، ۱۸۸ درصد و در دوماهه ۹۹ بالغ بر ۹۰ درصد بوده است، این در حالیست که شاخص کل بورس تهران بیش از ۱۰ برابر شده، این مسئله نشان دهنده آنکه بورس بیش از بازار‌های دیگر رشد شارپی و شتابان را تجربه کرده است.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: همان‌طور که عرض کردم بازار‌های دیگر طی این دوساله افزایش قیمت چهار برابری را تجربه کردند، اما شاخص کل بورس از همین ابتدای سال ۹۹ تاکنون بیش از ۵ برابر شده است، به بیان دیگر این نقدینگی فزاینده‌ای که در بازار بورس وجود دارد به مانند یک آب پرفشار عمل می‌کند، اما به دلیل اینکه حوض بورس کوچک است این نقدینگی سر ریز می‌کند و برای خرید سهام صف خرید تشکیل می‌شود.

 

شقاقی با اشاره به اینکه روزانه سه میلیارد دلار نقدینگی وارد بورس می‌شود، تصریح کرد: این روز‌ها قیمت سهام بسیاری از شرکت‌های کوچک چندین برابر شده که این موضوع نشان‌دهنده آن است که عمق بازار سرمایه بسیار محدود است، با توجه به این موضوع، باید عمق بورس افزایش پیدا کند، تا این به نقدینگی پاسخ داده شود، از سوی دیگر قیمت سهام بسیاری از شرکت‌ها از ارزش ذاتی آن‌ها بیشتراست، در ابتدای سال گفته می‌شد، تنها ۲۰ درصد از شرکت‌ها قیمت سهامشان بالاتر از ارزش ذاتی آن‌هاست، اما امروز و بعد از رشد شارپی بورس باید گفت، قیمت سهام بیش از ۸۰ درصد شرکت‌های بورس بیش از حد خود افزایش یافته است.



وی همچنین با بیان اینکه امروز ارزش بازار سهام عدالت بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: با توجه به اینکه قرار است سهام عدالت آزادسازی شود، این موضوع می‌تواند عمق بورس را بیشتر کند، اما به دلیل اینکه در صورت آزادسازی عرضه سهام بیشتر می‌شود، این امر باید به صورت تدریجی و پلکانی صورت گیرد تا عرضه و تقاضا در بورس نیز برهم نریزد. 
 
منبع: اعتماد آنلاین

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی اکبر رادمهر
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
0
0
با سلام
من نمیتوانم به سایت عدالت وارد شوم دائم خطا میدهد.
چگونه مشکل را حل کنم رادمهر ۰۹۱۲۲۲۱۵۶۳۴
D
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۲
0
0
قیمت اکثر کالاها چندین برابر شده..بعد ارزش سهام بعضی نماد زیاد شده..اینکه جای تعجب نداره
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->