آیا پخش سریال «تاسیان» متوقف شد؟ رایزنی فرهنگی ایران و ترکیه برای تقویت همکاری‌های کتابخانه‌ای «گفت‌وگویی درباره حقیقت در علم، هنر و دین» در کنفرانس مسکو نقد و بررسی کتاب دشنام‌های سرگردان در حوزه هنری خراسان رضوی «دیباچه نویسی بر مرقع» روایتی از هنر و ادبیات در قاب کتاب حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته فرهنگی ایران در دوحه| نمایش شکوه هنر و تمدن ایرانی پیوند موسیقی، فرهنگ و اقتصاد در جزیره با برگزاری جشنواره ملی «عودنوازی قشم» نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور ۱۷ اثر برگزیده از روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) آغاز می‌شود «جین آستن» روایتی از عشق، اشتباه و هوشمندی زمان و مکان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد ششمین جشنواره فیلم کوتاه بسیج اختران در نیشابور برگزار می‌شود درگذشت کارلوس جیه‌گس، فیلم‌ساز برجسته برزیلی معرفی منتخبان مرحله اول داوری جشن مستقل سینمای مستند ایران آغاز فیلم‌برداری فیلم مرگ رابین هود با بازی هیو جکمن ترجمه رمان‌های «شاه بی‌سرگرمی» و «هیچ‌چیز مال تو نیست» منتشر شد پوستر رسمی فیلم اودیسه، کریستوفر نولان منتشر شد + عکس
سرخط خبرها

سردیس ۸۶ ساله فردوسی ثبت ملی شد

  • کد خبر: ۲۶۷۴۰
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴
سردیس ۸۶ ساله فردوسی ثبت ملی شد
سردیس شاعر پرآوازه ایرانی و سراینده شاهنامه در آستانه ۲۵ اردیبهشت و روز بزرگداشت «حکیم ابوالقاسم فردوسی»، اثر استاد ابوالحسن صدیقی در فهرست آثار منقول ملی ثبت شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این اثر که در موزه کتاب و میراث مستند سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نگهداری می‌شود، در تاریخ ۶ اسفند ماه سال گذشته از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور به شماره ۱۴۴۸ در فهرست آثار ملی منقول به ثبت رسیده‌ است.

 

مراحل ارزیابی اصالت اثر و تکمیل شناسنامه ثبتی آن توسط هنرمندان و صاحب‌نظران حوزه مجسمه‌سازی و فرزند استاد صدیقی صورت گرفت و در نهایت مراتب ثبت اثر در تاریخ ۱۵ اردیبهشت‌ماه امسال پس از انجام تشریفات قانونی به استانداری تهران و وزارتخانه‌های اقتصاد و دارایی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان برنامه و بودجه و سایر سازمان‌ها و مراکز مربوط ابلاغ شد.

 

 این اثر ارزشمند در سال ۱۳۱۳ (۸۶سال پیش)، توسط استاد ابوالحسن صدیقی خلق و پس از آن در سرسرای ساختمان قدیم و تاریخی کتابخانه ملی ایران واقع در خیابان سی‌تیر نصب شد که با انتقال ساختمان کتابخانه ملی، اکنون در محل موزه کتاب و میراث مستند ایران واقع در ساختمان جدید کتابخانه ملی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

 

ابعاد این سردیس ۵۰ در ۲۶ با ارتفاع ۷۰ سانتی‌متر است و عمده‌ آن از گچ فرنگی پتینه شده ساخته شده و در پایین آن امضای استاد و تاریخ ساخت وجود دارد.

 

استاد ابوالحسن‌خان صدیقی (زاده ۱۳ مهر ۱۲۷۳- درگذشت ۲۰ آذر ۱۳۷۴ خ)، نقاش و مجسمه‌ساز برجسته ایرانی و از شاگردان کمال‌الملک بود. از آثار وی می‌توان به تندیس فردوسی در میدان فردوسی تهران، تندیس حکیم عمرخیام نیشابوری در پارک لاله، تندیس «یعقوب لیث صفاری» در زابل، تندیس نادرشاه افشار در آرامگاه نادر و طراحی چهره ابن‌سینا اشاره کرد.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->