رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا دوران شیوع کرونا به پایان می‌رسد؟

  • کد خبر: ۲۶۷۹۰
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۳
  • ۲
آیا دوران شیوع کرونا به پایان می‌رسد؟
برآورد‌های کارشناسان حوزه سلامت حاکی از این است که بیماری کرونا احتمالا به این زودی‌ها از بین نخواهد رفت. با این حال، جوامع بشری ممکن است با این بیماری کنار بیایند و زندگی عادی خود را از سر بگیرند.
به گزارش شهرآرانیوز، بیماری کرونا چه زمانی به پایان می‌رسد؟ صد‌ها میلیون انسان در سراسر جهان که زندگی‌شان تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته است، مشتاقانه منتظر پاسخی برای این سؤال هستند. دانشمندان به سختی تلاش می‌کنند پاسخی برای این سؤال پیدا کنند، اما به دلیل پیچیدگی‌های ویروس جدید کرونا و ابهامات زیادی که درباره این ویروس وجود دارد، تاکنون پاسخ دقیقی به این پرسش داده نشده است.

یک پاسخ این است که با اتخاذ تدابیر محدودکننده مانند فاصله‌گذاری اجتماعی و قرنطینه می‌توان کرونا را شکست داد. اما با انتشار روزافزون کرونا در جهان، کارآمدی این سناریو روزبه‌روز کمتر می‌شود. چرا که برخی دولت‌ها ممکن است با اتخاذ این تدابیر، کرونا را ریشه‌کن کنند، اما این کشور‌ها نسبت به ورود این ویروس از خارج آسیب‌پذیر خواهند بود.

پاسخ دیگر این است که با کشف واکسن کرونا، این بیماری به پایان خواهد رسید. اما تا کشف این واکسن راه دور و درازی باقی مانده است. خوشبینانه‌ترین برآورد‌ها درباره زمان ساخت واکسن کرونا، حاکی از این است که این واکسن ممکن است در سپتامبر آینده تولید شود. اما تولید انبوه این واکسن و توزیع جهانی آن مدت‌ها طول خواهد کشید و به طور فوری در دسترس همه کشور‌ها نخواهد بود.

در این میان، برخی کارشناسان، چندین سناریوی دیگر درباره افزایش و کاهش مقطعی کرونا در ماه‌ها یا سال‌های آینده مطرح می‌کنند. سناریوی اول در این زمینه حکایت از این دارد که بعد از موج فعلی کرونا، در یک یا دو سال آینده، جهان شاهد افزایش و کاهش روند ابتلا به بیماری کرونا خواهد بود. سناریوی دوم می‌گوید کرونا در پاییز یا زمستان آینده به اوج خواهد رسید و بعد از آن فروکش خواهد کرد. اما سناریوی سوم می‌گوید اوج بیماری در بهار اتفاق می‌افتد و بعد از آن شاهد روند‌های افزایش و کاهش ابتلا به کرونا خواهیم بود که چندان واضح نخواهد بود.
 
پایان غیرواقعی کرونا چه زمانی می‌رسد؟
 

دیگر بس است
همه این پاسخ‌ها و سناریو‌ها در یک چیز مشترک هستند و آن، اینکه همه ریشه در علم پزشکی دارند. این پاسخ‌ها بر مبنای تجربیات یا مدل‌های پزشکی ارائه شده‌اند. اما آیا پایان بیماری‌های واگیر همیشه جنبه پزشکی داشته است؟ روزنامه نیویورک تایمز، در گزارشی می‌گوید پایان بیماری‌های واگیر همیشه جنبه پزشکی نداشته است. این روزنامه نوشت: «به گفته مورخان، بیماری‌های همه‌گیر معمولا به دو شکل به پایان می‌رسند: شکل پزشکی، که زمانی اتفاق می‌افتد که بیماری و نرخ مرگ‌ومیر کاهش پیدا می‌کند و شکل اجتماعی، یعنی وقتی که همه‌گیری ترس از بیماری فروکش می‌کند.»

جرمی گرین، مورخ علم پزشکی در دانشگاه جانز هاپکینز، گفت: «وقتی مردم می‌پرسند این چه زمانی تمام خواهد شد؟ منظورشان پایان اجتماعی (بیماری) است.»

به عبارت دیگر، بیماری می‌تواند به پایان برسد، نه به علت اینکه بیماری از بین رفته است، بلکه، به این علت که مردم از حالت ترس خسته می‌شوند و هم‌زیستی با بیماری را یاد می‌گیرند.

در آمریکا، این روز‌ها بحث بازگشایی ایالت‌ها و از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی داغ است. دولت دونالد ترامپ صریحا خواستار بازگشایی کشور با وجود استمرار بیماری کرونا شده است. آلان برانت، مورخ هاروارد، می‌گوید بیماری کووید۱۹ نیز در حال تجربه نوعی پایان اجتماعی است. او گفت: «همان‌طور که در بحث بازگشایی اقتصاد ملاحظه کردیم، بسیاری از سؤالات درباره به اصطلاح پایان (بیماری) نه توسط علم پزشکی و داده‌های سلامت عمومی، بلکه توسط فرایند‌های اجتماعی‌سیاسی تعیین می‌شوند.»

در تاریخ مواردی از پایان اجتماعی برخی بیماری‌های همه‌گیر وجود دارد. به عنوان نمونه، آنفلوانزای سال ۱۹۱۸ حدود ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر را در سراسر جهان کشت. اما این بیماری نیز قبل از اینکه از نظر پزشکی به پایان برسد، از نظر اجتماعی به پایان رسید. به گفته نیویورک تایمز، جنگ جهانی اول تمام شده بود و مردم برای یک عصر جدید آماده شده و مشتاق پشت سر گذاشتن کابوس جنگ و بیماری بودند. آنفلوانزای ۱۹۱۸ تا همین اواخر فراموش شده بود. بعد از آن، آنفلوانزا‌های دیگری شایع شدند که صد‌ها هزار نفر را کشتند. اما دیگر ترس چندانی برنمی‌انگیزند. به عنوان نمونه، آنفلوانزای هنگ‌کنگ در سال ۱۹۶۸، یک میلیون نفر را در سراسر جهان کشت. این ویروس هنوز به عنوان آنفلوانزای فصلی شیوع پیدا می‌کند، اما به ندرت کسی شدت کشندگی و ترس همراه با آن را به یاد می‌آورد.
 
اما آیا ویروس فعلی کرونا یا کووید۱۹ هم همین طور خواهد بود؟ مورخان می‌گویند یک احتمال این است که همه‌گیری ویروس کرونا قبل از اینکه از نظر پزشکی تمام شود، از نظر اجتماعی تمام خواهد شد. چه بسا مردم چنان از محدودیت‌ها خسته شوند که حتی با وجود اینکه این بیماری همچنان در میان مردم وجود دارد و قبل از اینکه واکسن یا درمان مؤثری برای آن پیدا شود، این بیماری را تمام شده اعلام کنند.

نوامی راجرز، مورخ دانشگاه ییل، گفت: «فکر می‌کنم نوعی مسئله روانشناختی خستگی و سرخوردگی وجود دارد. ما ممکن است در لحظه‌ای باشیم که مردم فقط بگویند "دیگر کافی است، من حق دارم به زندگی عادی خودم بازگردم. "»

به گفته نیویورک تایمز، چنین اتفاقی در برخی ایالت‌های آمریکا در حال رخ دادن است. در بعضی ایالت‌ها، فرمانداران به غم هشدار‌های مقامات بهداشتی، برخی محدودیت‌ها را برداشتند و به سالن‌های آرایش و زیبایی و باشگاه‌ها اجازه از سرگیری فعالیت دادند. به موازات شدید شدن فاجعه اقتصادی ناشی از تطعیلی‌ها، ممکن است مردم بیشتری برای گفته اینکه «دیگر بس است»، آماده شوند.

به گفته دکتر راجرز، در حال حاضر نوعی نزاع وجود دارد. مقامات بهداشت عمومی پایان پزشکی بیماری را در نظر دارند، اما برخی اعضای حوزه عمومی پایان اجتماعی بیماری را مد نظر قرار می‌دهند.

دکتر برانت می‌گوید چالش این است که هیچ پیروزی فوری وجود نخواهد داشت. تلاش برای تعریف پایان بیماری کرونا، فرایند طولانی و دشواری خواهد بود.
 
منبع: فرارو
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۴
0
0
کرونا کی تمام میشود
سمیرا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
0
0
ای کاش
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->