به گزارش
شهرآرانیوز، حسین فهیمی، سخنگوی ستاد راهبری
آزاد سازی سهام عدالت، گفت: اختیار به مردم داده شده است تا با مراجعه با سایت سهام عدالت روش سهامداری مستقیم را انتخاب کنند. افرادی که این روش را انتخاب میکنند سهامدار ۳۶ شرکت بورسی که در پرتفوی سهام عدالت قرار دارد میشوند و سهام این شرکتها مستقیم وارد دارایی آنها میشود.
وی افزود: بنابراین هر مشمول سهام عدالت باید تصمیمگیری کند که آیا توانایی مدیریت سهام این ۳۶ شرکت را دارد یا نه؟ برای این کار نیاز به دانش بورسی است.
ورود شرکتهای سرمایهگذاری استانی به بورسفهیمی بیان کرد: افرادی که
روش غیرمستقیم را انتخاب میکنند نیازی به مراجعه به سایت سهام عدالت ندارند. در صورت انتخاب روش غیر مستقیم جمع دارایی سهام افراد در شرکتهای سرمایهگذاری استانی ساماندهی میشود و افراد در این روش فقط سهام دار شرکتهای سرمایهگذاری استانی هستند. در آینده شرکتهای سرمایهگذاری استانی در بورس یا فرابورس پذیرفته میشوند و معاملات از طریق بورس انجام میشود و افراد میتوانند تصمیمگیری کنند که سهامشان را نگهدارند یا بفروشند.
سخنگوی ستاد راهبری آزاد سازی سهام عدالت گفت: نکته مهم این است که در روش غیر مستقیم سهام ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیر بورسی پرتفوی سهام عدالت در سهام شرکتهای سرمایهگذاری استانی تجمیع میشود و افراد در نهایت سهامدار یک شرکت خواهند بود.
فهیمی ادامه داد: در این روش امکان دسترسی به سهام ۳۶ شرکت بورسی به صورت مستقیم وجود ندارد.
وی بیان کرد: در روش مستقیم محدودیت فروش سهام وجود دارد و سهامداران نمیتوانند به یکباره سهام عدالتشان را بفروشند؛ جدول زمانبندی فروش سهام عدالت بهزودی در شورای عالی بورس تصویب میشود.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت گفت: تا کنون بیش از ۹ میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت روش مستقیم را انتخاب کردهاند.
مشمولان سهام عدالت شماره همراه و شبای خود را در سامانه وارد کنندوی افزود: تمام سهامداران سهام عدالت باید به سایت سهام عدالت مراجعه و شماره همراه معتبر فعال به نام خودشان و شماره شبای حسابشان را در سامانه وارد کنند تا از این طریق اطلاعرسانی لازم انجام شود.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت گفت: وارد کردن شماره تلفن همراه و شماره شبا در سامانه سهام عدالت اجباری است و اگر فردی این کار را انجام ندهد به عنوان سهامدار غیرفعال شناخته میشود و نمیتواند از حقوق سهام عدالت بهرهمند شوند.
فهیمی گفت: برای انتخاب روش مستقیم تا ساعت ۲۴ روز ۸ خرداد ماه فرصت وجود دارد و این تاریخ تمدید نخواهد شد.
وی در ادامه درباره فراهم شدن امکان ویرایش روش سهامداری گفت: افراد اگر روش مستقیم را انتخاب کردند امکان ویرایش ندارند، در آینده میتوانند با ورود سهام سرمایهگذاری استانی به بورس سهام این شرکتها را خریداری کنند.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت گفت: افراد تصمیم خود را با دقت بگیرند، زیرا امکان ویرایش وجود ندارد.
فهیمی درباره زمان ورود شرکتهای سرمایهگذاری استانی به بورس گفت: شرکتهای سرمایهگذاری استانی برای ورود به بورس نیاز به اصلاح و بهروزرسانی صورتهای مالی دارند تا در بورس یا فرابورس پذیرفته شوند.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت گفت: بعد از ۸ خرداد فرایند پذیرش شرکتهای سرمایهگذاری استانی در بازار سرمایه آغاز میشود.
فقط افرادی که اطلاعات آنها در سامانه سهام عدالت وجود دارد مشمول هستندفهیمی در پاسخ به اینکه برخی افراد برگه سهام عدالت دارند، اما مشخصات آنها در سامانه سهام عدالت وجود ندارد، تکلیف این افراد چیست؟ گفت: افرادی که برگه سهم دارند، اما در سامانه سهام عدالت سهمی به نام آنها وجود ندارد مشمول نیستند. در حال حاضر معیار مشمول بودن دادههای مرکز اطلاعات سهام عدالت است و فقط به افرادی که نام آنها در سامانه وجود دارد سهام شرکتها داده میشود. فعلا برنامهای برای افرادی که برگه سهام عدالت دارند، اما در سامانه مشمول شناخته نمیشوند نداریم.
وی در پاسخ به اینکه از چه تاریخی امکان فروش سهام عدالت فراهم میشود، بیان کرد: سهام شرکتهای پرتفوی سهام عدالت از ارزشمندترین سهامهای بورس است و برای توانمندسازی خانوادههای ایرانی داده شده است تا افراد در بلندمدت از سود این شرکتها بهرهمند شوند.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت افزود: بعد از اینکه تعداد متقاضیان سهامداری به روش مستقیم مشخص شد، سازمان بورس زمان و میزان فروش سهام را اعلام خواهد کرد. افراد با مراجعه به کارگزاریها میتوانند سهامشان را بفروشند.
فهیمی بیان کرد: در تلاش هستیم تا سیستم بانکی را نیز برای فروش سهام عدالت آماده کنیم.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت درباره خرید و فروش سهام عدالت از طریق بانکها گفت: رئیس جمهور تأکید دارند علاوه بر فروش سهام از طریق کارگزاریها، شبکه بانکی نیز این امکان را فراهم کند.
فهیمی بیان کرد: زیرساختها برای خرید و فروش سهام از طریق شبکه بانکی در حال آمادهسازی و فرایندهای اجرایی و مقررات آن در شورای عالی بورس در دست بررسی و تصویب است که به محض تصویب به اطلاع مردم خواهد رسید.
حذف مرحله احراز هویت سجام برای سهامداران سهام عدالتوی تصریح کرد: افرادی که روش مستقیم سهامداری را انتخاب میکنند نیاز به
کد بورسی دارند. سازمان بورس برای افرادی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند کد بورسی در نظر گرفته است و برای فعالسازی کد بورسی نیاز به شناسایی و احزار هویت افراد است.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت گفت: برای افرادی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند مرحله احزار هویت سجام حذف شده است به شرط اینکه افراد در یکی از بانکهای کشور حساب داشته باشند و با مراجعه به سامانه سهام عدالت شماره همراه معتبر و شماره شبای حسابشان را وارد کنند. در این صورت مراجعه حضوری برای احراز هویت وجود ندارد و کدبورسی آنها فعال میشود.
فهیمی بیان کرد: افرادی که قصد فروش یا نگهداری سهام عدالتشان را دارند نیازی به دریافت کد بورسی ندارند و فعلا دست نگه دارند و اقدامی انجام ندهند و فقط شماره شبا و شماره همراه معتبر خود را در سامانه سهام عدالت وارد کنند.
وی درباره احراز هویت الکترونیکی گفت: در حال حاضر احزار هویت الکترونیکی به صورت آزمایشی شروع شده است و بهزودی سامانه احراز هویت الکترونیکی رونمایی میشود.
سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت افزود: برای احراز هویت الکترونیکی لازم است افراد با ورود به سامانه سجام به سؤالات داخل سایت پاسخ دهند و کارت ملی هوشمند خود را بارگذاری و جملهای که در سایت به آنها داده میشود را تکرار کنند. تمام این اقدامات ثبت و ضبط میشود و بعد از تأیید، فرایند احراز هویت انجام میشود.
منبع: YJC