شناسایی مجرمان ۹۰ پرونده لاینحل به کمک اطلاعات بانک ژنتیک رمزگشایی از قتل سه زن در مشهد ۳.۵ میلیون زوج نابارور در کشور| ۳۰ درصد زوجین در سن باروری تک فرزند قرار دارند حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟
سرخط خبرها
از ابتدای فروردین‌ تاکنون

۱۵۰۰ سازه غیرمجاز در اراضی کشاورزی مشهد تخریب شد

  • کد خبر: ۲۷۳۵۳
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸
۱۵۰۰ سازه غیرمجاز در اراضی کشاورزی مشهد تخریب شد
فرمانده یگان حفاظت امور اراضی استان خراسان رضوی گفت: از ابتدای فروردین تاکنون، ۶ مرحله حکم قضایی تخریب در اراضی تغییر کاربری شده بالای ۱۰۰ قطعه در کلان‌شهر مشهد اجرا شد.
طنین همتی/شهرآرانیوز؛ سرهنگ محسن جلالیان در ادامه افزود: ۴ مرحله در بینالود، ۳ مرحله در چناران و در مجموع، ۱۳ مرحله عملیات تخریب سازه‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی داشتیم که بیش از ۱۵۰۰ قطعه زمین بوده است.

وی گفت: در بحث اراضی کشاورزی ۲ محدودیت قانونی وجود دارد؛ یکی بحث تغییر اراضی کشاورزی از جمله باغی و زراعی و یکی هم خردکردن اراضی کشاورزی است که در قانون در همین ۲ موضوع جرم‌انگاری شده است.

وی ادامه داد: در کلان‌شهری مثل مشهد به‌ویژه در ضلع شمالی حاشیه شهر مشهد، اراضی فردوسی و شترک، ساخت‌وساز‌های غیرمجاز رشد چشمگیری داشته است. تغییر کاربری اراضی ارزش‌افزوده زیادی برای سودجویان دارد. برای مثال زمینی که متری ۱۰ هزار تومان قیمتش است را یک فرد سودجو بدون طی کردن مراحل قانونی آن با تغییرکاربری غیرمجاز به متری بیش از ۱۰۰ هزارتومان می‌فروشد و ارزش‌افزوده ۱۰ برابری ایجاد می‌کند.

وی افزود: در این مواقع متضرر هم کسانی هستند که بدون اطلاع از موازین قانونی این زمین‌ها را می‌خرند و بیشتر هم قشر بازنشسته و کارمندی هستند که به‌دنبال باغ‌ویلا در مناطق خوش آب‌وهوا هستند، اما باید بدانند ما در قانون چیزی به‌نام باغ‌ویلا نداریم.

وی گفت: این تب را معمولا بنگاه‌های املاک در حاشیه شهر ایجاد کرده‌اند و در ساختمان‌هایی بدون پروانه ساخت و با تبلیغات زیاد و سود حاصل از ارزش‌افزوده این تغییر کاربری، ریسک تخلفات قانونی آن را به جان می‌خرند، اما زمانی که قانون به ساخت‌وساز‌های غیرمجاز وارد می‌شود، این ضرر‌ها را خریدار نهایی متحمل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هرچه شرایط اقلیمی یک منطقه بهتر باشد، ساخت‌وساز‌های غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی در آن منطقه بیشتر می‌شود، یادآور شد: بیشترین خردکردن اراضی کشاورزی و تغییر کاربری استان مربوط به کلان‌شهر مشهد و بعد از آن شهرستان بینالود (طرقبه و شاندیز)، چناران، نیشابور، تربت‌حیدریه و سبزوار است.

وی خاطرنشان کرد: مشکلی دیگر که برای خریداران به‌ویژه در کلان‌شهر مشهد بیشتر به‌چشم می‌خورد، مشکل تأمین آب در اراضی خردشده است که خرید آب برایشان مقرون‌به‌صرفه نیست. در نتیجه زمین بی‌استفاده می‌ماند و متأسفانه با خردکردن این اراضی، زمین از چرخه تولید کشاورزی هم خارج می‌شود.

جلالیان تصریح کرد: در تمام شهرستان‌های استان گشت داریم، اما در بعضی از شهر‌ها که این آمار بیشتر گزارش می‌شود، گشت‌زنی ما هم بیشتر می‌شود. حال باتوجه‌به گسترش این پدیده ضداجتماعی، اکنون تعداد گشت‌های ما به نسبت حجم تخلفات کفایت نمی‌کند.

وی اضافه کرد: استان خراسان رضوی در بحث شناسایی و برخورد با تغییر کاربری اراضی کشاورزی در سطح کشور امسال در ایام نوروز رتبه اول را داشت.

وی گفت:ابتکاری که در سطح استان داریم، کمیته صیانت از حقوق بیت‌المال در مشهد است که بیشتر دستگاه‌ها در آن دخیل هستند و مأموریت تخریب ساخت‌وساز‌های غیرمجاز را دارد و از برند‌های شهر مشهد در استان است.

فرمانده یگان حفاظت امور اراضی استان خراسان رضوی تأکید کرد: متقاضیان خرید زمین که بیشتر قشر کارمند و بازنشسته هستند، قبل از خرید به جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه کنند و استعلام بگیرند تا بعد‌ها با عملیات تخریب ساخت‌وساز مواجه نشوند.

وی افزود: حتی در بعضی موارد دیده شده در قول‌نامه و حتی سند آن به مزروعی بودن زمین اشاره شده است، اما خریدار با هدف تغییر کاربری به سند شش‌دانگ ملک بسنده می‌کند و بعد‌ها به مشکل برمی‌خورد.
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->