به گزارش شهرآرانیوز، حسن عینی زیناب با بیان این مطلب افزود: شبیهسازی جمعیتی گزینههای سیاستی مختلف مرتبط با شیوع بیماری کووید۱۹ در ایران با استفاده از دادههای سرشماری ۱۳۹۵ مرکز آمار در حال انجام است.
وی افزود: در شبیهسازی جمعیتی، یک میلیون و ۵۷۰ هزار نفری که دادهها بودند در سطح فردی از روز اول شیوع بیماری کرونا برابر شبیهسازی بنده که اوایل بهمن فرض شده بود در معرض بیماری قرار گرفت. در این پروژه شروع مواجهه با بیماری در ابتدا از سه شهرستان قم، تهران و رشت بوده است و مسافرتهای بین شهرستانی موجب میشود تا جمعیت سایر شهرستانها نیز در معرض ابتلا به کووید۱۹ قرار بگیرند.
عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه بیان کرد: طول دوره شبیهسازی به مدت ۲۰۰ روز است، بهطوری که شیوع بیماری از اول بهمن آغاز میشود و روند آن تا حدود اوایل شهریور بررسی میشود.
عینی زیناب تصریح کرد: کمیته کشوری اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا در وزارت بهداشت هم کار شبیهسازی بیماری کووید۱۹ را با روش و دادههای مورد استفاده و امکان بررسیهای بیشتر در زمینه گزینههای سیاستی انجام داده است.
وی به آزمایش ۸ سناریوی سیاستی مرتبط با شیوع کووید۱۹ در شبیهسازی جمعیتی اشاره کرد و گفت: در ابتدا بیان کردیم که ما اگر هیچ مداخلهای انجام ندهیم، چه اتفاقی خواهد افتاد و در صورت عدم حضور مداخلات حدود ۸۹ هزار مرگ را در پایان روز دویستم میتوانیم داشته باشیم، ما فقط میخواهیم بدانیم اگر سیاستی را اجرا میکنیم در مقایسه با آن سناریوی بدون مداخله چه اتفاقی خواهد افتاد یعنی کدام سناریوی سیاستی میتواند موجب کاهش بیشتر مرگومیر شود.
عضو هیئت علمی گروه تغذیه جامعه افزود: در سناریوهای بعدی از شصتمین روز شبیهسازی سیاستهایی برای کنترل شیوع بیماری اجرا میشوند. به عنوان مثال اگر ترددهای بین استانی را قطع کنیم تا چه میزان به کاهش مرگومیر کمک میکنیم یا چه تعداد از افراد به کرونا مبتلا نمیشوند. مثال دوم این است که اگر دانشآموزان و دانشجویان از شصتمین روز در خانه قرنطینه شوند، چه تعداد از افراد به کرونا مبتلا نمیشوند.
منبع: ایرنا